Mijn New York reisverslagen

Het leek me leuk om mijn reisverslagen uit New York op een rijtje te zetten. Misschien kun je er inspiratie uithalen voor jouw reis naar het geweldige New York!

Wat een moeilijke keuze was het toen ik voor het eerst naar Amerika ging. Wilde ik de spectaculair mooie westkust reis maken of toch naar New York waar ik al zo lang van droomde? Ik koos toen voor de westkust reis en dat betekende dat ik nog even zou moeten wachten voordat ik eindelijk New York in het echt zou kunnen ervaren. Ik had het natuurlijk al zo vaak op tv gezien dat, toen ik er eindelijk was, het zo bekend aanvoelde en het natuurlijker leuker en mooier was dan ik had kunnen denken!

New-York reisverslagen tips bezienswaardigheden

Mijn eerste bezoek aan New York

Mijn eerste bezoek aan New York was in 2014. Hier verbleven we 4 volle dagen voordat we verder reden tijdens de roadtrip naar Key West. Dit eerste bezoek deden we vooral de standaard dingen. Tijdens een regenachtige dag bezochten we het Museum of Natural History en we namen de gratis ferry langs het Vrijheidsbeeld. Lees mijn eerste bezoek aan New York hier.

Mijn tweede bezoek was ook weer in de maand september. Omdat ik tijdens mijn eerste bezoek aan de Big Apple nog geen rooftop bar had bezocht, maakte ik dat dubbel en dwars goed tijdens deze reis. Ik zag voor het eerst wasberen in Central Park, we aten bij bijzondere restaurants en bezochten Coney Island. Lees mijn new York reisverslagen hier.

blog Amerika

Toen we aan het eind van de rondreis noord-oost Amerika en Canada weer terugkeerden naar New York sliepen we in een hotel aan de rand van de stad en vonden we een mooi uitzichtpunt. Lees er hier meer over.

rooftop bar New York reisverslagen

Mijn derde bezoek aan New York was in de maand maart. We kwamen ’s avonds aan en bezochten ons favoriete hamburgerrestaurant. Vorige keer was het niet gelukt om de prachtige New York library te bezoeken, dus dat deden we nu. Lees er hier meer over.

mooie bibliotheek-in Amerika bezoeken reisverslag

Op het eind van de rondreis New York Texas, kwamen we terug in New York. In Central Park zien we opnieuw een wasbeer, we wandelen door Soho en Little Italy en we eten bij een heel chique restaurant. Of dat een aanrader was, lees je hier.

Mooiste-uitzicht-New-York

Bucketlist

Natuurlijk wil ik nog veel vaker terug naar New York. Ik zou heel graag New York tijdens de kerstperiode bezoeken. Het lijkt me de ultieme reisbestemming om het kerstgevoel te krijgen. De enorme kerstbomen met duizenden lichtjes, schaatsen, misschien wel sneeuw, kerstversieringen en een tour langs de versierde huizen in Dyker Heights. Het lijkt me fantastisch. En het liefst zou ik in elke wijk een keer willen overnachten en de boel goed verkennen.

Hotel in New York

In Manhattan zijn de hotels vaak ontzettend duur. Het is dan ook goed zoeken naar de beste aanbiedingen. Ik heb twee keer in hotel Hudson geslapen en hoewel de kamer klein was, was het prima. Het is maar net wat je zoekt. Het loont wel om als je eenmaal geboekt hebt, de prijzen in de gaten te blijven houden, zo kan je soms toch nog honderden euro’s besparen.

★Vind hier alvast je ideale hotel in New York★
Booking.com

Als je tips hebt wat ik bij een volgende reis echt niet mag overslaan, laat ze dan achter als een reactie hieronder op mijn New York reisverslagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.