Route Amerika reis New York – Philadelphia kerst roadtrip

Dit was de route van mijn kerst-roadtrip New York – Philadelphia! Hier vind je een routeomschrijving, handige tips en linkjes naar de dagelijkse reisverslagen.

Voorbeeld route kerst roadtrip New York – Philadelphia

Deze route is een voorbeeld. Je kunt zelf dingen toevoegen, weglaten, er extra dagen bij plakken en bestemmingen natuurlijk. Je ziet een overzicht van de plaatsen waar ik overnacht heb en wat ongeveer de reistijd is naar elke bestemming. De reistijden en afstanden zijn ter indicatie en kunnen afwijken. Deze route is slechts een leidraad en bedoeld ter inspiratie.

Kerst roadtrip New York – Philadelphia: wie, wat, waar, hoe en wanneer?

★Retour Amsterdam – New York
★Reisperiode: 25 november t/m 9 december
★Aantal dagen: 14
★Autohuur: 7 dagen
★Aantal personen: 2

Dag 1: AMS → NYC

De vakantie begint! En misschien de dag ervoor al wel, want als je relaxt van Schiphol wilt vertrekken, is het een aanrader om alvast in de buurt van de luchthaven in een hotel te slapen. Middels een park, sleep, fly arrangement kun je tijdens de duur van je vakantie de auto parkeren bij een hotel. Zo ga je uitgerust op reis en heb je op de dag van vertrek geen stress of je Schiphol wel op tijd kunt bereiken.

★ Van de twee hotels waar ik heb overnacht, kwam Van der Valk voor mij als beste uit de bus. Lees er hier meer over.

Met KLM vlogen we naar vliegveld JFK in New York. We kwamen ’s avonds laat aan en ik had van te voren al een heel leuk restaurant gereserveerd. Bij sommige restaurants in New York is het nodig om vooraf een reservering te maken. Een aanrader is The Maritime Hotel. Een fijn hotel op een goede locatie.

★ Via American Express had ik veel punten gespaard om met enorme korting naar New York te vliegen. Op de terugweg was dit zelfs met een upgrade en we mochten extra bagage meenemen. Deze punten had ik gespaard door het simpelweg doen van aankopen met mijn American Express creditcard. Dus als je vaak gebruikmaakt van een creditcard, dan kun je middels American Express ook sparen voor korting en leuke extra’s. Lees er hier meer over.

Lees hier mijn reisverslag over de aankomst in New York!

Dag 2 & 3: New York→ Georgetown
Reistijd: 4 uur

In de ochtend is er tijd om nog wat dingen te bezoeken in New York. Dan haal je de huurauto en ga je onderweg naar Georgetown. Als je honger hebt is een van de restaurantketens langs we weg leuk om te stoppen. Cracker Barrel bijvoorbeeld!

Georgetown is leuk om per wandeling te verkennen. Er zijn gezellige straatjes met winkels en restaurants met een terras. Vanuit Georgetown kun je gemakkelijk naar Naar Washington D.C. En misschien lukt het je wel om een tour in het Witte Huis te plannen. Deze moet je (maanden) vooraf reserveren. Op de website van het Witte Huis staat meer informatie.

Lees hier mijn reisverslag over Georgetown!

Winterthur-Museum-and-Garden


Dag 4: Georgetown → Countryside van Philadelphia / Brandywine Valley / West Chester
Reistijd: 2,5 uur
Vanuit Georgetown rijd je naar Brandywine Valley. Dit gebied behoort tot de countryside van Philadelphia. Op nog geen uur van Philadelphia vind je gezellige, typisch Amerikaanse dorpjes en is er veel te doen om de omgeving te leren kennen.

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Winterthur Museum. Dit is het enorme landgoed en landhuis in Winterthur, Delaware, van Henry Francis du Pont. Slaap in een klassieke bed & breakfast en bezoek het Brandywine River Museum of Art in Chadds Ford Ga ’s avonds eten tussen de locals in West Chester bij een van de vele brouwerijen bijvoorbeeld.

Lees hier mijn reisverslag over Brandywine Valley

Dag 5: Brandywine Valley / West Chester Kennett Square
Reistijd: 30 min
Vandaag kun je het indrukwekkende landhuis Nemours Estate in Wilmington bezoeken. Hier kun je op je gemak rondkijken in de prachtigste kamers. Ook de tuinen zijn een bezoek waard. In de middag kun je de omgeving verkennen en alvast naar de tuinen van Longwood Gardens rijden waar ’s avonds een lichtjesspektakel te beleven is. Longwood Gardens bevindt zich in Kennett Square en hier is een gezellig centrum met leuke restaurants.

Lees hier mijn dagverslag!

Dag 6 & 7: Brandywine Valley / Kennett Square → Philadelphia
reistijd: 45 min
In de ochtend kun je Kennett Square verder verkennen. Hier kun je shoppen bij lokale winkels en fijn lunchen bij een van de vele restaurants. In nog geen uur rijd je naar de grote stad Philadelphia. Deze stad zit vol geschiedenis en kent vele musea. Je komt hier alles te weten over de geschiedenis van Amerika.

Amerika-reis-blog-Philadelphia-Liberty-Bell

Ga lunchen bij de overdekte markt Reading Terminal, bezoek een van de vele musea, de beroemde Liberty Bell en de oude gevangenis. Er is zo veel te doen in Philadelphia! Aan goede restaurants geen gebrek in Philadelphia. Ga bijvoorbeeld naar Rittenhouse Square om iets te eten.

Lees hier mijn reisverslag over Kennett Square en Philadelphia!

Dag 8: Philadelphia → New York
Reistijd: 1 uur 30
Op deze dag van de New York Philadelphia kerst roadtrip rijd je terug naar New York. Onderweg kun je verschillende stops maken bij winkelcentra of outlets. Op ongeveer een uur rijden van Manhattan vind je de Woodbury Common Premium Outlets. Dit is een enorme outlet met de mooiste merken en bovendien is er een Shake Shack! Of breng onderweg een bezoek aan Walmart voor de laatste boodschappen/souvenirs/ Amerikaans snoep en snacks. Ook breng je vandaag de huurauto terug, want die heb je niet meer nodig in New York.

Lees verder: 8 x kerst in Amerika!

Dag 9 t/m 14 New York in kerstsfeer!
De dagen die volgen heb je de tijd om jezelf helemaal onder te dompelen in New York in kerstsfeer. En dat is magisch, want niet alleen is alles prachtig versierd, er zijn ook dingen om te doen die je helemaal in kerstsfeer brengen, zoals een van de vele kerstmarkten bezoeken, schaatsen bij de Rockefeller kerstboom, naar een kerstvoorstelling gaan… Noem maar op!

New York Philadelphia kerst roadtrip Woodbury outlet

Lees hier mijn New York kerst reisverslagen!

Tijdens de kerstperiode is het best druk in New York. Wil je niks missen? Zorg er dan voor dat je op tijd je activiteiten, tours en restaurants reserveert. Inspiratie opdoen? Hieronder vind je de populaire activiteiten in New York die je alvast kunt boeken

Wat vind jij van deze New York Philadelphia kerst roadtrip?


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.