Reisverslag Amerika: New York kerst roadtrip – dag 1

Eindelijk was de dag aangebroken om weer een reis naar Amerika te maken. Een mini roadtrip van New York naar Philadelphia en omgeving en terug naar New York, tijdens de kerstperiode! Na een drukke maand was het tijd om naar Schiphol te reizen. Ik had weer een hotel bij de luchthaven met park, sleep & fly geboekt om de reis zonder stress te beginnen.

Na eerder bij van der Valk te hebben geslapen, koos ik dit keer voor Ibis. Hier kun je ook Park, Sleep, Fly boeken. Een overnachting plus parkeren voor drie weken en een shuttlebus naar en van Schiphol.

We kwamen laat aan in het hotel en kregen een kamer in een rustige vleugel. Maar de kamer viel me eerlijk gezegd best wel tegen. Toen we binnenkwamen stond de verwarming op maximaal en was de badkamer niet echt schoon. Er zaten gaten in de lakens. Niet echt klantvriendelijk en volgens mij zat het hotel niet bepaald vol. Na even langs de receptie geweest te zijn, kregen we een andere kamer. Maar al met al viel dit hotel best tegen. Kleine dingetjes, zoals ’s ochtends het koffiezetapparaat reinigen, zodat niemand gratis koffie kan pakken of dingen die stuk zijn, zorgen er toch voor dat ik dit hotel niet weer zou boeken en liever bij Van der Valk Schiphol overnacht.

Het mocht de pret niet drukken van de aanstaande Amerika reis en na een nacht goed te hebben geslapen, stonden we op tijd op om met de pendelbus naar Schiphol te gaan. We waren er op tijd, want liever het zekere voor het onzekere. De bagage inleveren en door de douane ging gelukkig allemaal snel. Maar wat een mensen! Van al mijn Amerika reizen was het dit keer wel het drukst. Ik heb een half uur in de rij moeten staan bij Starbucks achter de douane en een rustig plekje was bijna niet te vinden.

Tijdens het wachten bij Starbucks, zag ik op mijn telefoon een email over de vlucht: het entertainment systeem zou de gehele vlucht niet functioneren. Dat was wel even balen en als een gek hebben we wat Netflix-series en films gedownload om toch wat afleiding te hebben tijdens de vlucht. En toen was het zover. We gingen het vliegtuig in!

Ik heb al een aantal jaren een American Express Flying Blue Silver Creditcard en daarmee had ik zo veel Miles gespaard dat ik vliegtickets met korting kon kopen. Zo gezegd zo gedaan. Op de terugweg zouden we zelfs premium class vliegen en mocht er extra bagage mee terug. En zoals je misschien weet, is dat geen overbodige luxe bij een Amerika reis. Helemaal als je net als ik gek bent op alles wat met Amerika te maken heeft. Want dan moet alles mee terug. De boekjes, folders en bonnetjes die je tijdens je reis verzamelt, want plakboek. En eten! Dit varieert van verse koekjes tot aan bakmixen, kruiden en ranch-saus en dan heb je zo een paar kilo bij elkaar gesprokkeld.

Tijdens de reis werden we weer goed verzorgd door KLM en kregen we onder anderen een maaltijd met stamppot. We keken wat series en films op onze telefoons. Achter ons hoorden we mensen dobbelspelletjes spelen. Tja, je moet wat zonder entertainmentsysteem. Gelukkig verliep de vlucht voorspoedig en landden we op JFK in New York!

Helaas ben ik bij binnenkomst in Amerika nog nooit begroet met de woorden: welkom in Amerika! We sloten bij de verkeerde douanebeambte aan. Deze wilde precies weten wat de adressen waren van alle hotels waar we zouden verblijven. Normaal zou dat geen probleem zijn, want ik print meestal hele boekwerken uit met planningen tot in de details. Maar deze keer dus niet omdat ik tot vlak voor vertrek overladen was met werk. Na veel getreiter liet hij ons uiteindelijk toch maar gaan. Wie weet word ik ooit begroet met die vriendelijke woorden: welkom in Amerika…

Gelukkig hoorde ik even later wel de woorden: Welcome in the Maritime Hotel! De taxi bracht ons naar het Maritime Hotel in Chelsea. En dit was een leuk hotel! Helemaal in maritieme stijl. Knus, luxe en ruim. De kamer was in de stijl van een kapiteinshut en van alle gemakken voorzien. Er was een fijn bed, een ruime badkamer met badjassen en zelfs een kleine tube tandpasta, een enorme minibar, (met net zulke prijzen) en een leuk uitzicht.

In dit hotel slapen we 1 nachtje. Het ligt op een leuke locatie, vlak naast Chelsea Market, op 10 minuutjes lopen van het park in het water: Little Island en bij tal van leuke restaurants zoals Tao en Buddakan en bij die laatste heb ik gereserveerd.

Hier vieren we dat we eindelijk weer in Amerika zijn met een lekkere cocktail, de beroemde edamame dumplings en andere heerlijke gerechten. Wat fijn om eindelijk weer in Amerika te zijn!

Lees verder: Dag 2: Naar Little Island en de weg op!

Of vergelijk alvast de ticketprijzen van vliegtickets naar Amerika:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.