Reisverslag Amerika: New York kerst roadtrip – dag 8: Philadelphia New York-roadtrip!

Vandaag vertrekken we uit Philadelphia en gaan we op roadtrip naar New York! We eten bij ons favoriete ontbijtrestaurant, nemen herkenbare souvenirs mee en bezoeken een geweldige outlet. En zouden al onze koffers in die kleine hotelkamer in New York passen?

Het is tijd om uit te checken na een lekker kopje koffie in de lobby van het Motto by Hilton Philadelphia Rittenhouse Square Hotel. Bij de receptie spreekt het meisje bij de balie mijn naam wel erg goed uit. Ze blijkt uit Nederland te komen en stage te lopen in het hotel. Superleuk!

Het is even wachten bij de valetparking tegenover het hotel, maar even later komt onze auto voorgereden. Alle spullen gaan er weer in en even later rijden we door de straten van Philadelphia, richting New York. Van Philadelphia is het minder dan 2 uur rijden naar New York. Deze twee steden zijn dus prima te combineren!

★ Tijdens een eerdere vakantie namen we de trein van New York naar Philadelphia. Lees er hier meer over.

Onderweg komen we langs een Cracker Barrel restaurant. Hier gaan we ontbijten! De red velvet pancakes staan op mijn lijstje van Amerikaanse gerechten die ik graag eens wil proberen. En die hebben ze hier! Superlekker, maar ik krijg niet alles op.

Eigenlijk wilden we hier zo’n typische Amerikaanse schommelstoel kopen om mee te nemen naar huis, maar helaas kun je die hier niet als pakket kopen. Achteraf maar goed ook, want het moet een enorm pakket geweest zijn en dat had niet in onze koffers gepast. In de souvenirwinkel neem ik nog wat snoep mee en ik zie een heel leuk blik staan. In de vorm van een ton en met het Cracker Barrel logo erop. Er zitten van die saaie crackers in, dus daarvoor koop ik hem niet, maar leuk om in huis te zetten met bijvoorbeeld konijnenvoer erin van Fluffy Bunny!

We gaan niet rechtstreeks naar New York, maar met een omweg om nog een paar antiekwinkels te bezoeken. Het blijft leuk om rond te snuffelen tussen Amerikaanse spullen, hopend om een schat te vinden of een klein hebbeding als souvenir van de reis.

Voor we naar de Big Apple gaan, bezoeken we de Woodburry Common Premium Outlets. Dit is een grote outlet, ten noorden van New York, maar nog wel een uur rijden van de stad. Het is er enorm groot en je hebt er de mooiste merken met leuke kortingen. Deze outlet is een aanrader als je van shoppen met korting houdt! Ik vond het een van de leukste outlets waar ik ben geweest. Hier kun je je best wel een dag vermaken. Vanuit New York vertrekken er bussen zodat je hierheen kunt ook al heb je geen auto ter beschikking. Handig!

Naast tal van eetgelegenheden zoals bijvoorbeeld Cinnabon en gezonde opties, is er ook een Shake Shack restaurant. We eten er zo’n heerlijke burger. Wist je dat ze ook hele lekkere limonade hebben?

We maken ook nog een stop bij Walmart. Dit is de laatste keer deze vakantie dat we hierheen kunnen, want vandaag leveren we de huurauto weer in. We slaan nog wat etensdingen in om mee naar huis te nemen als souvenir, onder anderen ranchsaus, bakmixen en m&m’s! Herkenbaar?

We reden naar luchthaven La Guardia, want hier leverden we de auto in. Onderweg hadden we auto al opgeruimd. Bij het verhuurbedrijf hoefden we alleen nog wat spullen in koffers te stoppen. Gelukkig was het er niet druk en konden we dat rustig doen. Er stond al een busje klaar dat ons naar de ingang van de luchthaven zou brengen. Hij was helemaal leeg en werd onze privébus. Na een korte rit konden we al onze koffers overladen naar een taxi.

Het paste maar net. Het was maar een kort stukje rijden en voor we het wisten stonden we met al onze bagage voor het Pod 39 hotel. Ze hadden hier gelukkig van die bagagekarren en daarmee konden we de lift in naar onze kamer. Ik was een beetje bang voor de grootte van de kamer, vanwege al onze bagage. Maar de jongen bij de balie gaf ons een van de grootste kamers. In plaats van 13m2 was onze kamer 14m2… Het viel gelukkig allemaal mee. De kamer was efficiënt ingericht en we konden onze spullen goed kwijt.

Pod 39 is een hotel met simpele kamers, maar het is vooral een gezellig hotel met een soort hostel-sfeer. Hoewel je een eigen badkamer hebt, zijn er in de lobby verschillende ruimtes om bijvoorbeeld sportwedstrijden te kijken en zijn er pooltafels en andere spellen te doen. Er is een restaurant met een mooie bar en volgens mij worden er ook rondleidingen gegeven door de stad. In de zomer is de rooftopbar geopend, maar ook in de winter kun je hier kijken, alleen is de bar dan wel dicht.

Ik had dit hotel al een jaar vooraf geboekt. Voor een week in Manhattan betaalde ik daar 1200 euro voor, in december, voor een kamer met een queensize bed. Als ik dezelfde kamer vlak voor onze reis nog had moeten boeken, had die 3000 euro gekost. Bizarre prijzen…

Al met al waren we toch later dan verwacht op onze kamer. Ik had gereserveerd op het terras van 5 Napkin Burger, maar toen we aankwamen was het terras al gesloten en ging het restaurant ook al bijna dicht. Maar op de valreep konden we nog eten bij een van onze favoriete restaurants. Lekkere burgers! Ik had de tonijnburger, frietjes, heerlijke gewokte spruitjes en cocktails! Leuk om weer terug te zijn in New York!

★ Lees verder: dag 9: New York te voet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.