Reisverslag Amerika: New York kerst roadtrip – dag 11: een onvergetelijke ervaring

Dit was misschien wel de mooiste dag van de New York reis! Vandaag ontbijten we met de eekhoorns in Central Park, we zien de beroemdste kerstboom ooit en we brengen een bezoek aan een bijzonder restaurant waar ik al jaren naar uitkeek.

Vandaag is het frisjes. Handschoenen aan, een flinke bak koffie en thee mee van hotel Pod 39 en gaan. We wandelden richting Rockefeller Centre, want we wilden die beroemde kerstboom wel eens met eigen ogen zien. En onderweg kom je natuurlijk van alles leuks tegen…

Dan komen we bij Rockefeller Center en zien we hem voor het eerst. Wauw! Dit is de iconische kerstboom van New York. Uit films. In welke kerstfilm die zich afspeelt in New York is hij niet te bewonderen? Heel bijzonder om hier te staan. Zoals met veel dingen voelt New York heel vertrouwd, omdat we het al zo vaak hebben gezien op tv en in films. Maar het blijft speciaal om hier te staan!

Christmas Tree Rockefeller Centre by day

Onder de enorme boom is een schaatsbaan. Het lijkt ons heel leuk om hier te gaan schaatsen. Online kun je hiervoor tickets boeken in verschillende tijdvakken, voor verschillende prijzen. Ik boek alvast tickets voor de één na laatste dag van de reis.

We proberen een selfie te maken met het enorme Rockefeller Center. Maar dit gebouw is zo hoog, dat is best lastig. Wist je dat ik er best wel tegenop zag om hier naar boven te gaan voor een bezoek aan de skybar Bar SixtyFive? Het idee van de lift die zo ver omhoog gaat…Toch mijn angsten overtroffen en het was het allemaal waard.

Bij een bezoek aan New York hoort ontbijten in Central Park en dat doen we met Starbucks en Subway! Waar je dit vroeger ook zou doen om de kosten wat laag te houden, geldt dat nu allang niet meer helaas. Ook de simpele, maar goedgevulde broodjes van Subway zijn extreem duurder geworden. Maar dat mag de pret niet drukken en even later zitten we op een bankje op een rustig plekje in Central Park en vlakbij scharrelen de eekhoorns en vogeltjes druk rond.

Eekhoorns Central Park

We gaan nog even op zoek naar de wasberen in Central Park. We lopen langs het water, The Pond, want daar heb ik ze vorige keer gezien, maar dit keer hebben we helaas weinig geluk. We zien nog wel een mooie redbird en andere leuke vogels.

We genieten van onze wandeling in Manhattan, kijken bij wat dure antiekwinkels en lopen even binnen bij Nordstrom, een mooi warenhuis. Hier is een bar bij de schoenenafdeling. Voor als het allemaal wat te lang duurt natuurlijk…

We komen langs enorme kerstballen die een mooi contrast vormen tegenover de moderne hoogbouw in New York. En Radio City Music Hall. Hier wordt tijdens de kerstperiode The Christmas Spectacular Starring the Radio City Rockettes gehouden. Dit is een jaarlijkse muzikale kerstshow. Misschien leuk voor een volgende keer.

Ik koop de duurste smoothie ooit (12 dollar), maar ook een van de lekkerste, bij Joe & The Juice. Ik las dat ze ook in Nederland zitten, met iets schappelijkere prijzen.

Ik heb een restaurantreservering gemaakt bij restaurant Peak NYC en zo vroeg mogelijk, want het leek me geweldig om de zonsondergang mee te maken vanaf Edge. Het Peak restaurant bevindt zich op de 101e verdieping van het Hudson Yards gebouw. Dit is hetzelfde gebouw als waar het uitkijkpunt Edge te vinden is. En dit is het hoogste observatiedek van het westelijk halfrond.

We gingen op tijd richting Hudson Yards. Het was even zoeken waar we moesten zijn, want je meldt je eerst bij de receptie van het restaurant en gaat dan met een speciale lift omhoog. Als je in deze lift stapt, word je getrakteerd op een speciale animatie waarin je eerst New York getekend ziet worden en het langzamerhand uitgroeit tot beelden van de stad. Als de deuren opengaan, krijg je al een voorproefje van het prachtige uitzicht.

Manhattan view The Edge New York

Je kunt dan doorlopen naar het restaurant of eerst de trap af richting het uitkijkpunt van Edge. Dat deden we, want de zon ging al snel onder. We liepen eventjes rond op het platform en overwonnen onze hoogtevrees. Er was ook een glazen gedeelte waarbij je helemaal naar beneden kon kijken, maar daar hoefde ik niet per se op te gaan staan…

Tip: Het beste kun je een uur voordat de zon ondergaat naar Edge gaan. Dan heb je het uitzicht met daglicht, de schemering, de mooiste kleuren in de lucht en uitzicht op alle lichtjes als het donker is.

Het was best druk, want iedereen wilde van de zonsondergang genieten. En geef ze eens ongelijk. Het was heel magisch om hier te staan. Meer dan 365 meter boven de grond. En we gingen zelfs nog een stukje hoger, want het restaurant lag een verdieping hoger.

We werden naar de tafel gebracht en onze ober gaf uitgebreide uitleg over de gerechten. We begonnen met bier en een cocktail en in reviews had ik gelezen dat het brood vooraf een aanrader was. Dit was inderdaad erg lekker. We namen de beef shortrib als voorgerecht. Heel bijzonder en lekker. Kip en pork duo als hoofdgerecht. Het smaakte allemaal goed. En als toetje kleine chocoladegebakjes met karamel en ijs.

Het was heel bijzonder en magisch om hier te dineren, met zo’n uitzicht, lekker eten en goede service. Natuurlijk is het niet goedkoop, maar het was een ervaring om nooit meer te vergeten. En er zit dus een bezoek aan Edge bij in en tickets hiervoor kosten normaal gesproken al rond de 40 euro per persoon.

We stapten weer in de lift die ons 101 verdiepingen naar beneden bracht. Dit keer was de animatie een stukje wilder en leek het alsof je door Manhattan vloog. We keken nog even rond in het mooie winkelcentrum Hudson Yards. Dit bevindt zich naast het kunstwerk The Vessel. Tijdens de kerstperiode zijn het bouwwerk en de bomen allemaal geweldig versierd.

We sloten de dag af met een drankje bij Magic Hour rooftop bar & lounge in het hotel Moxy Times Square. Ik vond dit er altijd leuk uitzien op Instagram en was benieuwd. Ik had hiervoor een reservering gemaakt om nog een drankje te drinken. Maar je kunt hier ook leuk brunchen met onder andere een pink pancake stack.

We kregen een plek toegewezen en namen een cocktail. Achter ons hadden we uitzicht op het Empire State building. Er werd wel een beetje gejokt tegen ons, want ik vroeg of we ook naar buiten konden. De serveerster zei van niet, maar even later bleek er nog een hele zaal te zijn waar je kunt zitten en een deur naar buiten toe, waar je in de zomer kunt minigolfen.

Magic Hour Rooftop Bar lounge New York

We maken nog wat foto’s in de Pink Winter Lodge die speciaal voor de winterperiode gemaakt is. Inclusief een draaimolen en après ski-style. Het is een leuke plek, met lekkere drankjes. Al met al was het een geweldige dag met veel eekhoorns, mooie wandelingen, prachtige uitzichten een heerlijk diner op een fantastische plek.

★ Lees verder: dag 12: een regenachtige dag in New York

2 thoughts on “Reisverslag Amerika: New York kerst roadtrip – dag 11: een onvergetelijke ervaring

  1. tine De Vries

    Waar is die foto van die haas en hond met jou genomen?

    • Bij 237 Park Avenue, New York. In Google Maps kun je ook zoeken op ‘Table of Love’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.