Van New York naar Texas: Amerika reis dag 28: met de auto door New York en een fancy restaurant

Toen de wereld nog normaal was, maakte ik en reis van New York naar Texas en weer terug naar New York. Even wegdromen naar hoe die dag was…

We worden wakker op steenworp afstand van New York. Vandaag gaan we de huurauto inleveren en hebben we nog een paar dagen voor we terug naar Nederland vliegen.

Na een ontbijtje van het Meadowlands in Hotel in Secaucus rijden via de Holland Tunnel naar Manhattan. De drukte valt mee en van een afstandje zien we de herkenbare gebouwen van New York. naar een punt om de huurauto in te leveren.

Rijden in New York Amerika reizen

Nadat we de auto hebben ingeleverd, is het nog een klusje om een taxi te vinden. Op de stoep voor het verhuurbedrijf hopen we dat er een taxi langskomt die groot genoeg is om onze koffers + extra koffers mee te nemen. Er stopt een taxi, maar dit is meer een normale taxi. Maar de chauffeur is vastbesloten om al onze spullen in zijn gele wagen te krijgen. Een koffer gaat op de bijrijders stoel en moet even later ook een gordel om, want het signaal klinkt dat iemand zijn gordel niet om heeft…

Het is nog een eindje rijden naar Columbus Square, maar vanuit de taxi genieten we van ons ritje naar New York en de mooie gebouwen.

We slapen een paar nachten in Hudson Hotel op steenworp afstand en naast Columbus Circle. Hier hebben we in 2014 ook al eens geslapen en dit was toen goed bevallen.

Hotel-in-New-York-hudson

✮ Lees hier meer over Hudson Hotel in New York ✮

Wat doe je als je net aangekomen bent in New York en honger hebt? Dan haal je iets lekkers en ga je picknicken in Central Park!

Gewapend met Subway en Starbucks zoeken we een comfortabele rots op en genieten we van de lentezon.

En daarna lopen we door Central Park. Stiekem op zoek naar de wasberen die we al eens eerder hebben gezien in Central Park. Ook toen waren ze in de buurt van het water. En nu zien we er ook eentje!

Tijdens de swamptour in de buurt van New Orleans geen wasbeer in de natuur gezien, maar gelukkig nu wel in Central Park in New York!

We wandelen door New York en gaan ook langs mijn favoriete snoepwinkel: Dylan’s Candy Bar. Altijd leuk om hier te kijken en je te vergapen aan alle soorten snoep en gekke dingen.

We gaan vanavond op tijd eten bij The Polo Bar. Dit is het restaurant van Ralph Lauren. Hier moet je een maand van te voren reserveren. Het was lastig om voor elkaar te krijgen, maar uiteindelijk toch gelukt.

Restaurany Polo Bar New York Amerika reizen

Bij binnenkomst worden we welkom geheten door een hostess en naar onze tafel gebracht. Het is heel mooi ingericht, geïnspireerd op polo en ruitersport. Het interieur is donker en stijlvol. Er staan heel veel obers die je constant in de gaten houden en zorgen dat het je aan niets ontbreekt.

Als eerste krijgen we versgebakken brood met boter. Heel erg lekker. En als voorgerecht pigs in a blanket. Een soort worstenbroodjes, maar dan op z’n Amerikaans, dus jet lijkt op een soort hotdogworstje.

Polo-Bar-Food-New-York

Leuk om te zien, maar niet heel bijzonder. Als hoofdgerecht neem ik de zalm en groentes. Als bijgerecht asperges. Het smaakt allemaal goed, maar om eerlijk te zijn, heb ik in andere restaurants beter gegeten. Het is hier wel heel mooi, chique en de bediening is heel attent.

Na het eten lopen we richting Rockefeller Centre. Overal zijn lichtjes en zelfs de schaatsbaan is er nog. Dan lopen we door naar Times Square. Dit blijft een bijzondere plek. Zo toeristisch, maar altijd leuk om even te kijken.

We sluiten de avond af in de bar van het Hudson Hotel. Deze bar is mooi ingericht. Je kunt er poolen en er staan comfortabele stoelen en banken.

Hotel-in-New-York-Hudson-bar

★★★ Lees verder: Holy Cannoli & The Brooklyn Bridge

Benieuwd naar de route van deze reis? In maart/april maakte ik een roadtrip: Rondje New York-Texas en die route vind je hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.