Dag 6: Leaving New York, Hello Washington!

New York, voordat ik je ontmoette was ik al verliefd op je. Puur op uiterlijk, dat wel. Jarenlang droomde ik hoe het zou zijn om je te ontmoeten. Ik leerde je steeds een beetje beter kennen. Want ik zag je in films, op tv en ik las over je. Toen ik voor het eerst met je kennismaakte merkte ik dat ook je innerlijk mooi is. Ik denk dat we goed bij elkaar passen. En ik hoop je nog veel vaker te zien..

We hebben vandaag een flinke rit voor de boeg; van New York naar Washington. Ons plan was om een treinreis te maken van NYC naar Washington. Maar de treintickets bleken enorm duur te zijn. Ongeveer 200 dollar pp. Dit komt omdat we veel te laat met reserveren waren. Tip: als je met de trein wil reizen: reserveer op tijd, anders gebeurt er dit...

Rondreis Amerika Washington
Voor ongeveer 150 dollar kunnen we  een auto huren bij Alamo. Hier krijgen we een Chevrolet Spark mee. Spullen inladen en gaan. Het rijden door New York valt best mee. Rustig rijden we met de taxistroom mee en ik geniet van de laatste momenten in de stad. Ik neem me voor om snel weer een keertje te gaan. New York, we will meet again!

Eekhoorn en vogel
We rijden vrij snel de stad uit, over bruggen , langs industrieterreinen. De Amerikaanse wegen, verkeersborden en de countrymuziek brengen herinneringen boven van de vorige roadtrip in het zuidwesten van Amerika. Het is fijn om nog een keer zo’n reis te maken, maar dan aan de andere kant van het land.

We stoppen bij een tankstation om drankjes te halen bij Starbucks en een wegenatlas. We ontbijten in de auto met de Magnolia gebakjes. De Banana Pie is heerlijk. De cupcakes zijn glazuurvernietigend zoet, maar wel lekker.

Taart en cupcakes van Magnolia Bakery in New York
Na een paar uur rijden we Washington in, de hoofdstad van de Verenigde Staten. Enorm gaaf om opeens het Capitool voor je te zien opdoemen! De auto moeten we terug brengen naar Alamo, bij het station. Dit gaat makkelijk en even laten lopen we met al onze koffers naar de rij voor de taxi. Al snel kunnen we instappen bij een vrolijke Indiër die ons vertelt dat zijn neef in Nederland woont. Het is maar een kort stukje rijden naar Hotel Harrington, midden in de stad en op 10 minuten lopen van het Witte Huis. Helaas is het hotel een beetje oud, muf en smerig. Jammer als je bedenkt dat dit bijna het duurste hotel van de vakantie is. Volgende keer zou ik een ander hotel kiezen…

Rondreis Amerika - Naar Washington
Snel droppen we onze spullen. Het is inmiddels al middag en we willen nog veel zien. We lopen als eerste richting The Mall. Geen winkelcentrum, maar een groen stuk met allerlei musea aan de zijkanten. Hier kun je heerlijk wandelen en ondertussen veel van de stad zien. Aan het ene uiteinde staat het Capitool en aan de andere kant het Washington Monument, de iconische obelisk. We eten een hotdog bij een eetstalletje waar een hele brutale spreeuw onze buren lastig valt.

Favoriete Monument in Washington van Franklin Delano Roosevelt
We lopen verder langs de verschillende monumenten waar Washington rijk aan is. Beelden van Martin Luther King, Franklin Roosevelt en tal van andere presidenten en oorlogsmonumenten zijn maar een paar uit het rijtje. En het ene is nog indrukwekkender dan het andere.

Bedankbrieven bij Monumenten in Washington
Het historische Washington staat vol met mooie oude gebouwen. Het is groots en vol met geschiedenis. Wel voelt het heel rustig aan, helemaal in vergelijking met New York. Op sommige plekken voelt het zelfs een beetje leeg en uitgestorven aan. Maar niet overal. Zo is er bij het witte huis een protest gaande. Schijnbaar wordt hier vaak geprotesteerd. Nu zijn er een paar Indiërs boos die veel lawaai maken en ervoor zorgen dat we niet dichtbij kunnen komen.

Tegenover het hotel is een Hardrock Café. Het is er bijna helemaal leeg als we binnenkomen. We drinken er een Magical Mojito, een SwimmingPool Pepsi ( cola met een overheersende chloorsmaak van het kraanwater) en genieten van Fajitas en een burger. Omdat ik jarig ben geweest krijg ik een gratis Hot Fudge Brownie. Wel een stukje groter dan in Nederland!

Eten bij Hardrock Cafe in Washington
Uiteindelijk hebben we in deze veelzijdige stad natuurlijk weer tijd te weinig. Er is hier heel erg veel te zien, er is een enorm aantal gratis musea en wist je trouwens dat je een tour kunt maken door het Witte Huis? Dit dien je wel ver van tevoren officieel aan te vragen. Misschien leuk voor een volgende keer?

>> Lees verder: Rondreis door Amerika dag 7

One thought on “Dag 6: Leaving New York, Hello Washington!

  1. Wat een leuk reisverslag Bianca! Ik ga de eerste dagen ook nog even teruglezen. Ben benieuwd naar de rest! Veel plezier nog verder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.