Rondje New York: Amerika reis dag 29: Terug naar New York

De skyline van New York komt steeds dichterbij. Leuk om het dit keer vanaf de andere kant te zien, vanuit de bus. De reis die bijna een maand geleden begon, eindigt weer in deze geweldige wereldstad!

We staan vroeg op, want vandaag gaan we weer naar New York! De laatste volle dag van de vakantie willen we goed benutten. Maar eerst nemen we in ons hotel in Hyannis een ontbijt mee voor onderweg. Er liggen handige kartonnen doosjes om alles mee te nemen. Er zijn bagels, wafels, yoghurt, cereal, orange juice en zoete broodjes zoals cinnamon rolls en een soort appelflappen. Het wordt geserveerd bij het binnenzwembad, wat een beetje raar is, maar verder is het prima en een lekker ontbijtje.

Vanuit Hyannis is het ongeveer 4,5 uur rijden naar New York. Onderweg stoppen we nog bij Dunkin Donuts waar alles in Halloweensfeer is, inclusief de medewerkers.

Uitzicht-skyline-New-York

Ik heb gezien dat er een P.F. Chang’s restaurant in de buurt van New York. Dit is in West New York. We parkeren de auto bij het restaurant. Als we een straat verder lopen, hebben we uitzicht op de skyline van New York. Wat een geweldige plek! Soms valt alles perfect samen, terwijl we richting het uitzicht lopen, waggelt er net een stel ganzen voorbij!

Als je hier langs het water loopt, kom je vanzelf bij de veerboten van Port Imperial. Hier kun je de veerboot nemen naar Manhattan.

West-New-York-uitzicht-Manhattan

Dan gaan we lunchen bij P.F. Chang. Ik neem de Ahi poke bowl met onder andere tonijn, avocado en crispy wontons. Heel lekker. Yes Daarbij een potje thee en wat spareribs. Goede combi. We zitten in een leuke booth. Later zie ik dat er ook tafels zijn met uitzicht op New York.

PF-Changs-lunch-in-Amerika

Daarna rijden we naar ons laatste hotel. Het Meadowlands River Inn in Secaucus. Dit hotel is goedkoper dan hotels in Manhattan en met een bushalte bijna voor de deur met rechtstreeks verbinding naar de stad. De kamer is mooi ruim en ideaal voor het sorteren en inpakken van de koffers. In de buurt van het hotel is een Walmart, dus perfect voor de laatste inkopen.

Bij de balie vraag ik of er een weegschaal is om de koffers te wegen. Die staan in de fitnessruimte. En toen voelde ik me een idioot, want ik wist echt niet hoe die weegschaal daar werkte. De weegschaal was zo speciaal, dat ik hulp moest vragen aan iemand. Het is een weegschaal met schuiven waarmee je een nulpunt moet instellen en dan pas kunt wegen. Best lastig en dit was dan ook geen succes om de koffers te wegen…

Met de bus gaan we even later richting Manhattan. Voor 17 euro heb je al een retourtje voor 2. We staan wel even in de file, maar daarna hebben we een mooi uitzicht op de skyline. Het is leuk om hier weer terug te zijn!

highline-park

Highline-park-New-York

We arriveren in de buurt van Times Square. We besluiten naar The Highline te lopen. Dit is een verhoogd park, want het bevindt zich deels op een oude goederenspoorlijn. Tussen en naast het groen staan kunstwerken en onder je heb je zicht op de stad.

Chelsea-market

We bezoeken Chelsea Market. Dit is een soort foodmarket en er zijn ook winkeltjes in een oude koekjesfabriek. Zodra we binnen komen ruikt het er al naar vers gebakken koekjes. Alles is in Halloween stijl. Leuk om hier even rond te lopen. Ik neem brownies mee van Fat Witch en die zijn erg lekker (aanrader!)

Chelsea-Market-in-New-York

Bij een supermarkt kopen we toch nog maar een draagbare kofferweegschaal, zo’n klein ding, dat is toch een stuk handiger. Daarna werken we ons lijstje af van dingen die we nog graag willen doen op de laatste avond in New York. Nog een keer een goblet cocktail drinken in The Sugar Factory.

sugar-factory cocktails

En nog een rooftop bar bezoeken. We gaan naar 230 Fifth rooftop bar. Hier  is een bar waar je drinken haalt en daarna kun je zelf een plek uitzoeken. Er zijn ook tafels met bediening. Het is er wel druk, maar we genieten prima van het uitzicht. Dit is heel iets anders dan Bar SixtyFive

230-fift-roof-top-bar

We besluiten de avond in New York te eindigen, zoals we hem ook begonnen, bijna een maand geleden bij Five Napkin Burgers. Dit keer neem ik geen burger, maar een salade met zalm. Die is erg lekker.

Salmon-Five-Napkin-Burgers

Na het laatste etentje in New York lopen we naar het busstation waar we netjes in de rij wachten tot een deur open gaat en we allemaal in de bus stappen. Heel anders dan in Nederland, waar als jij netjes in de rij staat te wachten, je zo voorbij wordt gelopen door mensen die het nodig vinden om als eerste in de bus te stappen. Binnen no time staan we weer in ons hotel. Dit gaat ook prima zo.

★ Lees verder >> Rondje New York: Amerika reis dag 30: Met de veerboot en het vliegtuig

Benieuwd naar de route van deze reis? In september/oktober maakte ik een roadtrip: Rondje New York en die route vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.