Route rondreis westkust Amerika

Op zoek naar een route voor een rondreis in het zuidwesten van de Verenigde Staten? Benieuwd naar de westkust van Amerika? Ik deel de route die ik heb gemaakt in 2011. Deze fantastische Amerika reis had voor mij de perfecte afwisseling tussen steden en natuur.

Voorbeeld route westkust Amerika

Deze route is een voorbeeld. Je kunt zelf dingen toevoegen of weglaten, extra dagen bij bestemmingen plakken of het aantal dagen verkorten. Ik geef een overzicht van de plaatsen waar ik verbleef en wat ongeveer de reistijd is naar iedere bestemming. De reistijden en de afstanden zijn puur ter indicatie en kunnen afwijken aangezien je zelf de accommodatie moet bepalen. Deze route is slechts een leidraad en bedoeld ter inspiratie.

Westkust Amerika: wie, wat, waar, hoe en wanneer?

Retour Amsterdam – San Francisco
Reistijd: 16 September t/m 14 oktober
Aantal dagen: 28 dagen
Autohuur: 23 dagen
Aantal personen: 2

route-westkust-AmerikaDag 1: Aankomst in San Francisco

Je bent in Amerika!
Plan op deze dag niet te veel want vaak ben je veel tijd kwijt tussen het moment van landen en de aankomst in je hotel.

★ Koop op deze dag alvast een simkaart zodat je overal internet hebt.
★ Bezoek het Visitor Information Center op 900 Market Street/ Powell Street in het Hallidie Plaza. Hier kan je informatie krijgen over de stad, excursies en bezienswaardigheden. Je vindt er tevens plattegronden en kortingsbonnen.

Dag 2,3 en 4: Volle dagen in San Francisco

Deze dagen heb je tijd om te bekijken wat je wilt in het prachtige San Francisco!
★ Lees hier mijn reisverslag van San Francisco!

★ In San Francisco heb je geen auto nodig. Dit scheelt weer in de kosten van autohuur & parkeergeld!

Dag 5: Naar Yosemite

Deze dag haal je de huurauto op in San Francisco en rijd je naar Yosemite National Park.
Reistijd: 4 uur
Afstand: 345 km

★ Neem ruim de tijd voor het ophalen van de huurauto bij het verhuurbedrijf.
★ Kijk of je onderweg boodschappen kunt doen want in het Yosemite Park is dit een stuk prijziger.
★ Een wegenkaart is handig en je leert op die manier ook een stukje topografie.
★ Geen wegenkaart? Let dan goed op de route die de navigatie aangeeft. (Zo reden wij helemaal om over een berg en hadden we geen tijd om Mariposa Grove te bezoeken.)
★ Lees hier mijn reisverslag van Yosemite!

Dag 6: Volle dag Yosemite

Bezoek de prachtige natuur, uitzichten, valleien en watervallen van het Yosemite National Park.

★ Lees alvast wat er te doen is en welke wandelingen je kunt maken in de Brochures van Yosemite National Park.

Yosemite Park Amerika reis zuidwesten

Dag 7: Over de Tioga Road naar Lee Vining

Rijd via de Tioga Road door Yosemite naar de volgende bestemming: Lee Vining.
Let op! Deze weg is in de winter of door weersomstandigheden gesloten. Bekijk voor de huidige status de website van de National Parkservice.
Reistijd: 2 uur
Afstand: 124 km
★ Lees hier mijn reisverslag van de Tioga Road!

Dag 8: Spookstad Bodie, Monolake en Lone Pine

Vanuit Lee Vining bezoek je Mono Lake en de spookstad Bodie State Historic Park. Daarna rijd je verder naar Lone Pine voor een overnachting.
Reistijd: 3.30 uur
Afstand: 298 km
★ Lees hier mijn reisverslag van Bodie!

★ Doe alvast boodschappen voor de reis in Death Valley. Neem veel, heel veel drinken mee!
★ Het is fijn om een kleine koelbox te vullen met ijs. Koelboxjes van piepschuim zijn bij veel supermarkten verkrijgbaar. Vaak vind je bij het motel/hotel gratis ijs.

Dag 9: Naar Death Valley & aankomst in Las Vegas

Vroeg opstaan want een bezoek aan Death Valley staat op de planning! Na de pracht van de snikhete woestijn rijd je door naar de oase: Las Vegas!
Reistijd: Minstens 4 uur. Je wilt natuurlijk ook nog dingen bekijken in Death Valley
Afstand: Minstens 373 km
★ Lees hier mijn reisverslag van Death Valley!

★ Lees alvast wat er te doen is en welke wandelingen je kunt maken in de Death Valley Park Newspaper
★ Slaap een nachtje in de buurt van Fremont Street, in downtown Las Vegas.

las vegas shopen rondreis zuidwesten van Amerika

Dag 10,11,12,13,14: Volle dagen in Las Vegas

★ Ontspan een dag bij een luxe zwembad en ga ’s avonds naar een spectaculaire show.
★ Bezoek de Hooverdam & Lake Mead.
★ Rijd naar Valley of Fire State Park.
★ Ga shoppen in een van de vele shopping malls of outlets.
★ Bekijk de vele hotels van Vegas en rijd in een half uur naar Red Rock Canyon.
★ Lees hier mijn reisverslag uit Las Vegas!

Dag 15: Naar Zion National Park

Rijd vandaag vanuit Las Vegas naar Zion National Park zodat je er al een paar wandelingen kunt maken.
Reistijd: 2.24 uur
Afstand: 257 km

★Bezoek het souvenirwinkeltje en de grappige kinderboerderij in Virgin.
★ Lees hier mijn reisverslag over Zion!

Dag 16: Zion National Park

Vandaag heb je nog tijd om het mooie natuurpark Zion te bekijken. ’s Avonds rijd je verder naar het motel in de buurt van Bryce Canyon.

Reistijd: 1.15 uur
Afstand: 116 km

★Lees over het park, de dieren en wandelingen die je kunt maken in de Newspaper van Zion National Park.

Dag 17: Bryce Canyon National Park

Vanaf het motel in de buurt van Zion rijd je verder naar het mooie Bryce Canyon National Park.
Reistijd: 1.30 uur
Afstand 124 km
★ Lees hier mijn reisverslag over Bryce Canyon!

★ Lees meer over de dieren, de geologie en de prachtige uitzichtpunten in de Brochures van Bryce Canyon.

Antelope Canyon Page rondreis zuidwesten Amerika

Dag 18: Page

Van het motel in de buurt van Bryce Canyon rijd je naar Antelope Canyon in Page
Reistijd: 2.30 uur
Afstand 242 km
★ Lees hier mijn reisverslag over Page!

★ Wanneer je langs Kanab rijdt, kun je het Movie Town Museum bezoeken.
★ Reserveer vooraf alvast een tour door Antelope Canyon.
★ Breng een bezoek aan Horseshoe Bend voor een prachtig uitzicht.

Dag 19: naar The Grand Canyon & slapen langs the route 66

Vandaag bezoek je de prachtige Grand Canyon! Daarna rijd je naar het motel in Williams, langs Route 66.
Reistijd: 3.25 uur
Afstand 305 km
★ Lees hier mijn reisverslag over The Grand Canyon!

★ Bekijk in het magazine van The Grand Canyon alvast wat je wilt zien, waar je rekening mee moet houden en welke wandelingen je kunt maken.
★ 1 dag is te kort om een wandeling te maken in de Grand Canyon. Houd hier rekening mee.

zuidwesten-van-Amerika-rondreis

Dag 20: via Route 66 naar Oatman & Palm Springs

Een lange reisdag. Vanuit Williams rijd je over Route 66 naar het plaatsje Oatman. Hier lopen ezeltjes over straat. Palm Springs wordt de volgende stop.
Reistijd: 6.30 uur
Afstand 600 km
★ Lees hier mijn reisverslag over Route 66!

★ Kijk goed hoe je moet rijden. De navigatie zal je niet standaard over route 66 sturen.

Dag 21: Naar Anaheim en Disney

Van Palm Springs rijd je naar Anaheim en vandaag kun je al een van de Disneyparken bezoeken!
Reistijd: 1.35 uur
Afstand: 154 km
★ Lees hier mijn reisverslagen van de Disneyparken!

★ Bekijk vooraf waar je het beste de Disney toegangstickets kunt kopen om geld te besparen.

Dag 22: Volle dag in Disney

Vandaag kun je een dag spenderen in Disneyland Park of Disney California Adventure Park!

Disney-westkust-Amerika-rondreis

Dag 23 & 24 Hollywood Los Angeles

Van Anaheim rijd je naar Hollywood in Los Angeles! Bekijk deze dagen de stad of ga naar Universal Studios! Santa Monica en Venice Beach zijn ook een bezoek waard!
Reistijd: minstens 45 min (files)
Afstand: 56 km
★ Lees hier mijn reisverslag van Hollywood!

Dag 25: Naar Pismo Beach

Vanuit Hollywood rijd je naar Pismo Beach.
Reistijd: 2.45 uur
Afstand: 275 km
★ Lees hier mijn reisverslag van Venice Beach

In Solvang is Struisvogel Land waar je struisvogels kunt voeren!

Dag 26: Naar Monterey via Highway 1

Vanuit Pismo Beach rijd je langs de prachtige kust & highway 1 naar Monterey. Onderweg geniet je van mooie uitzichten.
Reistijd: 3.30 uur
Afstand: 239 km
★ Lees hier mijn reisverslag van Highway One

Strand-rondreis-Amerika-westkust

Dag 27: Naar San Francisco

Vanuit Monterey rijd je naar de laatste stop van de reis: San Francisco.
Reistijd: 2 uur
Afstand: 183 km
★ Lees hier mijn reisverslag van Monterey en San Francisco

Dag 28: Van San Francisco naar Nederland

De reis is weer voorbij. Terug naar Nederland en genieten van alle mooie herinneringen!

Wat had ik anders gedaan tijdens mijn rondreis westkust Amerika?
Dit was mijn eerste Amerika reis. Nog nooit had ik zo’n lange reis gemaakt! Over het algemeen was het een fantastische reis al had ik een paar kleine dingetjes anders willen doen. Zo was een overnachting in Death Valley leuk geweest, alleen was dit heel prijzig. Ik had dus meer tijd in dit National Park willen doorbrengen. Ook in Yosemite had ik mij langer kunnen vermaken, maarja, waar niet in de USA!

32 thoughts on “Route rondreis westkust Amerika

 1. Wij hebben exact dezelfde route gedaan, maar dan andersom! 😀 Wel hadden we nog een nachtje Monument Valley meegenomen in onze planning.
  Wij vonden het een perfecte route! Het enige wat we anders zouden doen, is net als jij één nacht in Zion verblijven in plaats van twee.

  • Leuk om te lezen! Dit jaar wil ik monument Valley meepakken in de route, maar dat is nog een beetje puzzelen.

 2. Leuk om te lezen zeg! goede week verder liefs

 3. Goed dit artikel heb ik dus direct opgeslagen. Ik ben na dag 4 afgehaakt met lezen, want anders wilde ik direct boeken. Dit staat zooooo hoog op mijn wensenlijst. Ik zou morgen vertrekken… 🙂

 4. Heel leuk om te lezen, deze reis wil ik graag een keer maken 🙂

 5. Wat een afwisseling zeg! Ik heb (nog) niet de behoefte om naar Amerka te gaan, maar ben steeds meer overtuigd van de mooie natuur. Mss toch maar eens naar het westen vliegen ipv weer naar Azië 😉

  • Ja! Moet je zeker een keertje doen. Dan ben ik benieuwd naar je verhalen. En de natuur is echt prachtig!

 6. Lijkt me een mooie route voor een paar weken aan de westkust. Ik zou persoonlijk het Disneygebeuren overslaan omdat we die in Florida al uitgebreid aan hebben gedaan toen we daar woonden.

  • Als je Disney al in Florida hebt gezien dan kun je dat wel overslaan in Anaheim denk ik. Zo heb je meer tijd over voor mooie natuur 🙂

 7. Ik vind deze route echt heel handig in elkaar gezet en het bevat natuurlijk super leuke spots, lijkt me! Al die nationale parken zou ik graag willen bezoeken. Yosemite, Zion, en de canyons. Ik zou mijn ogen uit kijken! En dan Vegas, daar wil ik ook echt nog eens heen! Ik vind je tips ook heel handig die erbij staan, zoals heel veel drinken bij death valley etc. Je moet het maar net weten en je zult maar zonder zitten. Daar word je niet blij van! Ik zou deze reis graag eens maken. Wie weet volgend jaar!

  • Dankjewel voor de complimenten Simone! 🙂 Ik hoop dat je zo’n reis ook snel kunt maken!

 8. Wij deden deels dezelfde route, maar begonnen in Seattle. Zo konden we Yellowstone mee pakken. Een onwijze aanrader!!

  • Leuk! In Seattle ben ik nooit geweest. Misschien combineer ik dat nog eens met Canada.

 9. Deze rondreis staat hoog op m’n bucketlist, maar vanwege hoge kosten zal deze pas plaatsvinden als ik geen student meer ben 😉

  • Ik snap het helemaal! De dollar staat helaas ook niet meer zo gunstig als een paar jaar geleden dus is het toch nog flink sparen!

 10. Mooie route, ik heb nagenoeg dezelfde route gedaan, heb helaas Antelope Canyon niet gezien.. Zelf had ik ook wel meer tijd in Yosemite National Park willen doorbrengen.

  • Yosemite is prachtig he en zo groot! Daar kan je je wel een week vermaken. Je hebt een goede reden om terug te gaan 😉

 11. Maud

  Hoi hoi!

  Je had gereageerd op ons bericht op allesisamerika. Dit vond ik de mooiste route. Wij hebben alleen 1 weekje langer. Zou je dan aanraden dagje langer in yosemite te blijven? Verder nog aanraders? Misschien hoger beginnen om ook yellowstone mee te nemen?

  Groetjes en enorm bedankt!

  • Hoi Maud. Leuk dat je de reis gaat maken! 😀 En fijn dat je een week langer hebt. Ik durf niet te zeggen of Yellowstone haalbaar is. Het kan dan ook een heel gehaast worden en dat is zonde. Misschien kun je op het forum vinden of anderen er ervaring mee hebben. Ik zou die extra week in het zuidwesten gebruiken. Een dagje langer in Yosemite is een aanrader want dan kan je daar meer wandelingen maken. Waar ik zelf niet ben geweest, maar waar ik dit jaar heen ga, zijn het Petrified Forest en de Meteor Crater. Die liggen op een uur rijden van elkaar. Misschien is dat ook leuk om toe te voegen. Laat maar weten als je nog vragen hebt. 🙂

 12. sabrina

  Mooie reis hoor! Ik ken jouw site van het alles amerika forum, en ben je blog gaan volgen. Het is toch echt een fantastische regio om in rond te touren. Vorig jaar zijn we geweest, rondje Las Vegas, met Moab erbij. En 3 nachten Zion waar we heerlijk gewandeld hebben! Ik wil terug 😉

  • Wat leuk om te horen! Voor mij is het dus al iets langer geleden maar dit jaar gaan we weer een mooie reis maken. Moab staat ook op de planning. Daar weet ik nog niets vanaf. Ben zo benieuwd! Ik hoop dat je snel weer een keer terug kan! 😀

 13. M

  Prima route, veel moois, alleen zoveel dagen Las Vegas zou ik voor een eerste keer niet doen. Als je het niet echt leuk vindt krijg je daar spijt van. Natuurlijk staat bezoek Valley of Fire erbij, maar die kan je doen vanuit Zion naar Las Vegas, dan kost dat geen dag. Ook red Rock kost geen dag. Wij vinden las Vegas echt leuk, begrijp me niet verkeerd, maar 5 hele dagen?? Wat doe je dan nog meer? 1 Dag over de strip gaat prima. 1 dag Downtown en Freemont street zat. Een keer een dag naar Boulder en de dam. Maar dan? Er is tveel moois te zien onderweg om daar te lang te blijven hangen, Maar dat is natuurlijk persoonlijke smaak. Ik wil het alleen wel even meegeven.

  • Helemaal mee eens voor een eerste reis. Iedereen ervaart het natuurlijk anders. Wij houden erg van shoppen en hotels bekijken dus dat deden we de overige dagen en natuurlijk een dag bij het zwembad hangen. 🙂 De routes zijn een leidraad en iedereen kan ze zelf invullen. 🙂 Bedankt voor je reactie.

 14. Peter Maus

  Dag, Na beetje surfen op deze site gekomen en onmiddellijk geboeid gelezen. Volgend jaar tweede helft mei wil ik met mijn echtgenote een trip maken in usa nav ons 25 jarig huwelijk. 1probleem : Totaal geen ervaring…..Hoe regel je hotels? Huurauto’s…en al van die zaken……We hebben ong. 14 dagen …Is dit een goede periode in het voorjaar ? Dank.
  Begin met vol enthousiasme aan de voorbereiding.

  • Hoi Peter, bedankt voor je leuke bericht. Dat wordt vast een geweldige reis! Ik snap dat het lastig is om te beginnen. Ik denk dat mei een mooie periode is. Weet je al precies waar je heen wilt? Ik doe altijd veel inspiratie op uit reisfolders, reisverslagen en websites. Ik zet op een rij wat ik wil zien en dan zoek ik de hotels erbij. Ik boek dat meestal via Booking.com. Ik vind dat een fijne website, duidelijk en overzichtelijk. Vaak kun je hotels boeken die ook weer te annuleren zijn. In het westen van Amerika is het zaak om hotels bij de bekende bezienswaardigheden al op tijd te reserveren. Voor huurauto’s heb ik nog geen favoriete website. Probeer goed te vergelijken en bekijk goed de voorwaarden, want die kunnen per aanbieder verschillen. Vergeet ook een creditcard niet. Die is onmisbaar in Amerika. Ik zal binnenkort een uitgebreide post plaatsen over het plannen van een Amerika vakantie. Hopelijk heb je hier ook al iets aan 🙂 Als je nog meer vragen heb, laat het dan vooral weten. Veel voorbereidingsplezier!

 15. Page is echt gaaf! Nu vier keer het rondje ‘west Amerika’ gedaan en pas de laste keer kwam we ook bij Page langs. Nu raad ik dat iedereen aan 🙂

 16. Elise

  Wat super gaaf om dit allemaal te lezen. Ik ben momenteel ook bezig om een route in elkaar te zetten. Het is de planning dat ik volgend jaar in september ga (4 weken).
  Ik heb hier zeker wat aan,thanks 🙂

  • Hoi Elise, wat leuk om te horen dat je ook zo’n reis gaat maken en mijn website erbij kunt gebruiken! Mocht je nog vragen hebben, dan help ik je natuurlijk graag 🙂 Veel voorbereidingsplezier!

 17. Sofie

  Deze rondreis spreekt mij heel erg aan.
  Wat meer dagen op een plek zodat je de tijd hebt om de stad te verkennen en eventuele uitstapjes te maken .
  Bijvoorbeeld Alcatraz.
  Mijn man en ik zijn van plan om volgend jaar april voor 24 dagen een rondreis te maken maar we hebben geen zin om elke dag stukken te moeten rijden.
  Dus bijvoorbeeld dag 1 t/m 3 San Francisco en dan dag 4 weer een stuk rijden enz

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.