Reisverslag Amerika: New York kerst roadtrip – dag14: Schaatsen in New York!

De laatste dag in New York! We gaan schaatsen bij Rockefeller Center, ik eet iets waar ik al lang naar heb uitgekeken, een wauw-moment, en we sluiten de reis af bij een bijzonder restaurant!

Vandaag moeten we best vroeg opstaan, want we gaan schaatsen bij Rockefeller Centre, bij de beroemdste kerstboom uit New York! Om 7.00 uur gaat de wekker en even later lopen we al door de straten van New York, waar het alweer verrassend druk is. In het ochtendlicht rijden de yellow cabs voorbij en komt er alweer een flinke dosis stoom uit de grote oranje buizen in de straten. De opkomende zon schittert in het glas van de gebouwen.

We lopen naar Rockefeller center. We zijn net iets te vroeg en moeten nog even wachten. Maar al snel mogen we verderlopen en krijgen we een sticker die aangeeft hoe laat we beginnen met schaatsen en dus ook weer van de baan af moeten.

Mijn schaatsen zitten voor geen meter, en wat blijkt, ik heb de verkeerde maat meegekregen. Even later heb ik beter passende schaatsen. Het is even wennen, want de laatste keer dat ik geschaatst heb, is heel lang geleden. Op de basisschool kregen we schaatsles, maar dat is dus een tijdje terug. Onwennig ga ik het ijs en op blijf eerst langs de kant schaatsten om me vast te kunnen klampen aan de rand. Maar na even oefenen gaat het steeds beter en worden de rondjes steeds makkelijker. En ik ben 0x gevallen.

schaatsen bij Rockefeller Center in New York

Het is echt bijzonder om hier te schaatsen! Het is wel uitkijken, want het is gezellig druk en niet iedereen kan even goed schaatsen, maar het is een hele ervaring. Zo onder de kerstboom met die prachtige lichtjes, bij Rockefeller Center, wat je al zo vaak hebt gezien in films. Het is echt leuk!

Op een gegeven moment, moeten we allemaal het ijs af. Er komt een karretje op het ijs en die maakt het ijs weer helemaal netjes en als nieuw. Gelukkig gaat dit niet van onze schaatstijd af en kunnen we nog een paar rondjes maken voordat de tijd echt om is.

We lopen naar Central Park en in de tussentijd heb ik de red velvet banana pudding gescoord van Magnolia Bakery. Ik kon hier niet weggaan zonder het te proberen. En het is inderdaad net zo lekker als het klinkt!

We wandelen kort door Central Park en kijken nog even bij een kerstmarkt bij Columbus Circle. Ik koop er twee armbandjes en koekjes. Deze markten zijn echt een must visit tijdens de kerstperiode. Je vindt er zo veel leuke, handgemaakte dingen die het perfecte souvenir vormen.

We gaan lunchen bij The Sugar Factory! Mijn favoriete plek voor een enorme cocktail, oftewel, de goblets. We besluiten wat voorgerechten te delen en zo’n enorme cocktail. In eerste instantie kan de cocktail die ik wil niet gemaakt worden. Dan maar een andere. Het eten laat even op zich wachten, maar na een tijdje staat een bord met chickentenders, chickenwings, onion rings en mac&cheese op tafel.

Het eten valt een beetje tegen en dat is jammer, want the Sugar Factory is een leuk concept. De cocktail is wel lekker… Hopelijk is het de volgende keer beter.

Op straat zien we iets bijzonders voorbij lopen en ze zijn ook met de perkjes bezig met planten die wel heel bekend voorkomen. Het blijk rode kool en boerenkool te zijn. Dat groeit gewoon op straat in New York!

De rest van de dag besteden we om de koffers in te pakken. Niet een heel leuk klusje. Het past allemaal maar net. Gelukkig hebben we vanavond nog iets leuks op de planning staan. We gaan eten bij restaurant Beauty & Essex.

We komen aan bij wat een pawnshop lijkt te zijn, maar via een ‘geheime deur’ kom je in een heel mooi restaurant, met verschillende ruimtes. Het is hier sfeervol ingericht en best een populaire plek. Reserveren is dus aan te raden. Dit restaurant staat trouwens ook bekend om de brunches.

We kiezen wat gerechten uit en een lekkere cocktail. De gerechten zijn heerlijk. Vooral de tortilla soup dumplings die geserveerd wordt op lepels. En de little french dips, waarbij de jus eroverheen geschonken wordt aan tafel.

Als toetje kun je hier kiezen voor een heuse draaimolen. De bakjes zijn gevuld met kleine zoetigheden. Maar de echte aanraders zijn de vanilla milkshake shot en de ‘LES NYC’ donuts. We hebben lekker gegeten en dit is een mooie plek voor een speciale gelegenheid.

We nemen een taxi terug en stappen uit bij Rockefeller Centre omdat we de boom ook nog ’s avonds willen zien. Dit is echt een wauw-moment. Niet missen dus als je in New York bent!

Christmas Tree New York buj Night Rockefeller Center

Op de terugweg naar Hotel Pod 31 komen we langs Grand Central Market en zien we een wel heel bijzondere versiering aan het plafond hangen. Gisteren hebben we tijdens de lichtjestour in Dyker Heights trouwens ook een kerstboom aan het plafond zien hangen.

Tree upside down New York

De volgende dag is de dag van vertrek en dan zit de rondreis er al weer op. Dit was de kortste van al mijn Amerika reizen, maar wel een hele bijzondere, want hij was tijdens de kerstperiode. Echt een aanrader om dan eens naar Amerika te gaan. En zoals zo vaak kun je het beste al zo vroeg mogelijk beginnen met boeken voor deze periode. Dus ook al komt de zomer eraan, bedenk vooral alvast of je dit jaar die Amerika kerstreis wilt maken.

Binnenkort deel ik mijn nabeschouwing en geef ik nog meer tips en inspiratie voor je Amerika reis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.