Dag 15 USA roadtrip: Krokodillen in de Everglades en een klein paradijs aan het water in de Florida Keys

Opeens zien we een krokodil. Het lawaai van de propellorboot verstomt en we liggen helemaal stil. De krokodil zwemt richting de boot en staart ons aan. Hij is nu heel dichtbij. De motor wordt gestart en we scheuren verder door het mangrove bos. De wind waait in ons gezicht, de natuur schiet langs ons heen en we voelen de waterdruppels terwijl de boot verder over het water raast. Welkom in de Everglades!

hotel ontbijt staybride suites naples florida

We ontbijten met geroosterde bagels, muffins, orange juice, een hele lekkere cake met suiker en kaneel, scrambled eggs, bacon en vers fruit aan het zwembad van Staybridge suites in Naples.

Daarna begint onze tocht richting de Everglades. De natuur verandert langzaam naarmate we verder rijden. Genietend van de omgeving eet ik het laatste stukje red velvet taart op. Als we echt in de Everglades zijn belandt is het even zoeken naar het gebouw van Captain Jack’s Airboat Tour. Via blogs heb ik hier veel goede verhalen over gehoord. Ze werken namelijk met kleine propellorbootjes, dus in plaats van met enorm veel mensen zit je met een klein groepje op de boot.

airboat Captain Jacks Pelikaan

Hier reserveren we de standaard Everglades airboat tour door de Mangroves van Captain Jack. We krijgen een briefje met de naam van onze bootbestuurder. Dan is het even wachten bij het vertrekpunt van de boot waar ook een bak staat met een kleine krokodil. Hij slaapt maar even later opent hij zijn oogjes. In de bak is verder niets dan een beetje water.

Dan wordt plots de naam omgeroepen van onze bootbestuurder Johnny. Samen met 3 Fransen stappen we in de propellerboot. We krijgen gehoorbescherming en worden gevraagd om onze losse spullen op te bergen, aangezien het in de propeller kan vliegen en dan vernietigd wordt. De bestuurder is grappig en vertelt over de omgeving en de krokodillen. Opeens zien we een krokodil in het water liggen. De boot draait een beetje zodat we allemaal perfect zicht hebben op het dier. Het is nu heel dichtbij. De motor wordt gestart en we scheuren verder door het mangrove bos, door de Everglades in Florida!

Daar is het bord met de waarschuwing voor Manatees. Hier mag je niet te snel varen. We zijn weer bij het opstappunt. Als teken van welkom terug komt er een pelikaan op de boot zitten. Nadat we de bestuurder fooi geven lopen we nog langs de kleine krokodil in de bak. Hij wordt opgepakt en er worden foto’s gemaakt. Het is wel een beetje zielig.

Van Naples naar de Florida Keys

Op weg naar de Florida Keys stijgt het kwik tot 33 graden. Dat is lekker in oktober! Als we de auto parkeren bij onze volgende bestemming: Coconut Palm Inn, in Tavernier, zien we een paar ibissen rondlopen en verderop 2 iguana’s. Dat zijn mooie beesten. Bij de incheckbalie worden we geholpen door een vriendelijke vrouw waarmee we een praatje maken. Even later komt haar man erbij die zelfs een Iguana voor ons wil vangen.

coconut_palm_inn_florida_keys_tavernier_beach_palmtree

Bij Coconut Palm Inn is het prachtig. Zodra je onze kamer uitloopt kom je op een veranda en een klein strandje met palmbomen, ligstoelen, hangmatten, tafeltjes en stoelen. Je kan er ook kajakken huren. ’s Avonds branden honderden lampjes tussen de palmbomen en is het de ideale plek om te genieten van een drankje. Het is er rustig. Eekhoorntjes, salamanders en Iguana ’s wonen er ook. Een zwembad en rieten tiki hutjes zorgen voor verkoeling.

coconut_palm_inn_florida_keys_tavernier_exterior

De rest van de middag doen we helemaal niets. We ontspannen in een hangmat, nemen een duik in het zwembad en genieten van het lekkere weer.

mrs_macs_kitchen_restaurant_florida_key_Largo

Na deze middag waarin we zijn uitgerust gaan we een hapje eten bij Mrs. Mac’s Kitchen. Als we er aankomen blijkt het restaurant helemaal vol te zitten. Maar er is buiten ook nog plek op het terras. Aangezien het nog lekker warm is, is dat prima voor ons. De serveerster vertelt dat er vanavond een rode maan verwacht wordt en dat we deze vanaf het terras zouden kunnen zien.

ojee_wat_veel_patat_friet

Omdat we als voorgerecht truffel fries bestellen, hebben we uiteindelijk patat voor 5 personen. We kiezen verder voor steak en tonijn. Met salade en dus heel veel patat. Ik heb nog een bon voor een gratis Key Lime Pie Shake en die is echt super lekker. Helaas laat de rode maan zich niet zien, maar we hebben wel lekker gegeten.

Tip: Ook genieten van een gratis milkshake? Op verschillende plaatsen vind je boekjes vol met kortingsbonnen, bijvoorbeeld bij hotels, restaurants en toeristenbureaus.

Terug bij Coconut Palm Inn trekken we de fles wijn open die we in St. Augustine hebben gekocht. We zoeken 2 ligstoelen uit en hebben de perfecte vakantie avond. Een lekker glaasje wijn op een  werkelijk prachtige plek in de Florida Keys.

Coconut Palm Inn florida Keys Tavernier

>> Lees verder: Rondreis door Amerika dag 16

2 thoughts on “Dag 15 USA roadtrip: Krokodillen in de Everglades en een klein paradijs aan het water in de Florida Keys

  1. Leuk om te lezen! Ik wil de Everglades al een hele tijd bezoeken. Eigenlijk sinds dat ik Dexter bekeken heb, omdat er zich daar soms ook scènes afspelen. Lijkt me indrukwekkend!

  2. Leuk artikel over de Everglades. Ik beleef mijn vakantie in Florida weer opnieuw 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.