Reisverslag Amerika: New York kerst roadtrip – dag 10: op het dak en met de boot

Een bezoek aan een rooftopbar gaat een beetje mis. We bekijken op een bijzondere manier de skyline van New York. En weet je wat een corndog is?

Rook kringelt langs de putdeksels omhoog de straat op. Taxi’s rijden voorbij. Het is gelukkig gestopt met regenen. Er ligt wat nepsneeuw onder een kerstboom met felgekleurde ballen waar de zon in weerkaatst. Als je in december door de straten van Manhattan loopt, kom je allerlei mooie kerstversieringen tegen.

We gaan wat eten bij Pret A Manger. Daar heb ik goede ervaringen mee gehad in het verleden in New York. Maar helaas zijn de schappen vandaag vrij leeg. En je betaalt een godsvermogen voor een dubbele sandwich die we delen en twee koffie. De rocky road-reep die ze bij de kassa verkopen is wel heerlijk.

New York Public Library Christmas

Een must visit is de Winter Village van Bryant Park. Dit is een enorme kerstmarkt met de mooiste souvenirs, handige artikelen, kunstwerkjes en het lekkerste eten. En daar lopen we heen. We komen ook langs de New York Public Library waar de enorme stenen leeuwen die de ingang bewaken versierd zijn met een kerstkrans om hun nek.

Tip: Deze bibliotheek kun je trouwens gratis bezoeken en is zeer de moeite waard, want het is prachtig van binnen. Bekijk en lees hier meer over de openbare bibliotheek van New York.

Terug naar Bryant Park. Hier is een enorme markt te vinden. We kopen er een poster van een lokale kunstenaar met een eekhoorn op het Empire State Building, gebaseerd op King Kong. En een tekening van Times Square. En verder vooral eten…

Ik eet hier voor het eerst een corndog. Dit is een hotdog-worst met een laagje krokant deeg op een stokje. Hij is lekker, maar er zit best veel deeg. Dat is jammer, want anders was hij nog lekkerder geweest. En eindelijk ga ik langs DO, voor koekjesdeeg, want deze staan hier met een kraam op de markt. Ik neem de bestsellers. Birthday cake, regular en chocolate chip. Heel erg lekker!

cookie dough in New York

Ook hier kun je schaatsen onderbinden en losgaan op de ijsbaan. Het is een gezellige boel. Nadat een heleboel mensen op het ijs zijn geweest, maken ze het ijs weer netjes een vlak met een wagentje en moet iedereen eventjes van de baan af.

We brengen de spullen terug naar de hotelkamer en gaan nu eindelijk eens op het Hotel Pod 39 dakterras , oftewel de rooftopbar kijken. De bar is helaas gesloten, maar je hebt er wel een mooi uitzicht.

Ik heb voor die avond een reservering gemaakt bij Gallow Green. En daar lopen we naartoe. Het is ongeveer 40 minuten lopen, maar dat is niet erg, want onderweg is er genoeg te zien. En we zien eindelijk eekhoorns! Bij Chelsea Park. Hier is een sportveld en een van de eekhoorns is in het hek geklommen. Leuk om te zien!

We zijn veel te vroeg bij Gallow Green, de rooftopbar, dus lopen we even rond in de buurt. Als we terugkomen staat er een kleine rij. Even later stappen we in de lift en komen we bij een overdekte wintertuin aan. Maar we worden hier niet verder geholpen en weten eigenlijk niet waar we moeten zijn. We zijn niet de enige. Het stel voor ons is ook in de war. Het blijkt dat ik gereserveerd heb in het restaurant en niet op de rooftopbar. Maar omdat het winter is, hebben de meeste rooftopbars helemaal geen uitzicht. Ze zijn overdekt gemaakt, vanwege de kou, dus eigenlijk is er een extra binnenplaats gemaakt. Uiteindelijk blijkt dat je bij de bar je drankje moet ophalen en zelf een plekje kunt uitzoeken. En als we door een deur gaan, blijken er banken rondom een vuur te staan, waar je kunt zitten. Even verderop heb je een beetje uitzicht op New York.

Het ziet er allemaal mooi uit, maar de service laat wat te wensen over. Ik krijg in eerste instantie een ondrinkbare cocktail die ik omruil voor een ander. Een beetje spicy is goed, maar dit was niet zo lekker. Het restaurant zag er trouwens wel heel mooi uit van binnen.  Wie weet een volgende keer. 

We lopen verder naar Hudson Yards. Hier zijn de bomen prachtig versierd met lichtjes!

We besluiten naar een van onze favoriete restaurants te gaan: PF Chang’s! Hiervoor moeten we een tochtje met de veerboot maken naar Weehawken. Tegenover Manhattan. En dit is superleuk, want tijdens de overtocht heb je een prachtig uitzicht op de skyline van New York. Van waar de veerboot aankomt is het maar een paar minuten lopen naar PF Changs. 

Vanaf sommige tafeltjes heb je uitzicht op de skyline en buiten is een terras met dit uitzicht. Leuk voor in de zomer! Ik neem de duck spring rolls. De zalm, Mongolian beef en spruitjes als hoofdgerecht. Zoals altijd is het heel lekker. Als toetje een sticky toffee cake met karamel saus. 

Tip: Ga je naar New York en wil je ook bij PF Chang’s eten? Je hoeft tegenwoordig niet meer met de veerboot, want in Manhattan is onlangs ook een vestiging geopend. Op 113 University Pl. Dicht bij Union Square!

Met de ferry gaan we ook weer terug naar Manhattan. Bijna als enigen zitten we boven op het dek. De skyline blijft indrukwekkend. De Amerikaanse vlag van de ferry wappert trots mee. Ja, we zijn in Amerika!

grote-snoepwinkel-Times-Square-New-York-it's-sugar

Vanaf de ferry lopen we richting Times Square en kijken we nog even rond in een enorme snoepwinkel It’s Sugar en we proberen een foto te maken bij het ledscherm met de Amerikaanse vlag. Dat valt nog niet mee…. Want er loopt altijd wel iemand, hoe laat het ook is…

★ Lees verder: dag 11: een onvergetelijke ervaring

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.