Applebee’s – Restaurant in Amerika

Als ik in Amerika ben, sla ik Applebee’s niet over. Het is een van mijn favoriete restaurantketens. Gezellig, een goede prijs en lekker eten. Wat wil je nog meer?

Applebee’s in Amerika

“Good food, good people”, daar staat Applebee’s Neighborhood Grill & Bar voor. De naam zegt het al. Een Amerikaans grillrestaurant met een bar in het midden van het restaurant. Een plek waar de buurt terecht kan voor een diner, snacks of drankjes. Een gezellig interieur, met knusse Amerikaanse booths, boven de tafels hangen kleurrijke lampen en er hangen tv’s. Er zijn hier veel verwijzingen naar sport te vinden, of naar lokale sporthelden en teams. Per restaurant zie je ook verwijzingen naar de plaats waarin het zich bevindt. Elk restaurant is dus anders. De eerste Applebee’s werd geopend in 1980 en momenteel zijn er bijna 2000 vestigingen te vinden in Amerika. Er is dus meestal wel een Applebee’s te vinden op je route tijdens je Amerika reis.

grilled-chicken-wontons-applebee's

Eten bij Applebee’s

Bij Applebee’s kun je terecht voor lunch, diner en drankjes en snacks. Het menu is divers en bestaat onder anderen uit grillgerechten, broodjes, snacks, hamburgers, maar ook pasta. Kies uit een van de 7 salades of doe helemaal gezond met het “lighter fare” menu met gerechten die minder dan 600 calorieen bevatten.

Voor bier, cocktails, wijn, sangria of huisgemaakte limonade ben je bij Applebee’s ook aan het juiste adres.

cocktails-in-amerika

Wil je goedkoop uit eten, maar wel goede service? Dan is Applebee’s een slimme keuze. Het restaurant biedt namelijk een 2 voor $20 menu. Een voorgerecht en twee hoofgerechten voor slechts $20. Ook zijn er hoofdgerechten zoals steak verkrijgbaar voor 9,99. Bij dit hoofdgerecht mag je dan twee bijgerechten kiezen. Zo kun je eenvoudig gezond eten door bijvoorbeeld twee groentes te kiezen. Of wil je liever een paar snacks en voorgerechten? Je stelt je eigen appetizers samen waaronder de enorm lekkere chicken wonton taco’s.

Als toetje kun je naast de “normale” formaten ook kiezen uit kleine desserts zoals een brownie en de hot fudge sundae shooter. Ideaal als je bijna helemaal vol zit.

Bekijk hier alvast het menu van Applebee’s.

eten-en-drinken-bij-applebees-in-amerika

Gratis eten bij Applebee’s

Meld je gratis aan voor de Eclub van Applebee’s en krijg voor je verjaardag een voucher voor gratis eten! Toen ik bijna jarig was, stuurde Applebee’s mij een voucher voor een gratis driegangenmenu. Je moet hier dan wel op je verjaardag gaan eten en let op: Het is geldig bij de opgegeven locatie tijdens het aanmelden. Je moet de coupon printen en bewijs leveren dat je die dag echt jarig bent.

restaurant-in-amerika-applebee'sApplebee’s in Nederland

Ja, je leest het goed. Vroeger, van 1996 tot 2003 was Applebee’s in Nederland te vinden. In Nederland! Wat is er toch misgegaan? Er waren vijf vestigingen van Applebee’s. In Heerlen, Maastricht, Geleen, Nijmegen en Scheveningen. Helaas zien we tegenwoordig geen Applebee’s restaurants meer in Europa. Daarvoor moeten we toch echt naar Amerika en verder…

★★★ lees verder: Amerikaanse restaurants in Nederland

3 thoughts on “Applebee’s – Restaurant in Amerika

  1. Ik snap waarom je fan bent, we hadden in Nederland ook en ik mis ze, vroeger zaten ze in Scheveningen, Maastricht, Geleen-Sittard en Heerlen. Ik woonde in Sittard en ging er vaak heen voor strawberry shake of cookie shake, en spare ribs of heerlijke burger. Ik mis ze..gisteren naar de Hudson geweest maar de drankjes zijn helaas geen Amerikaanse grote zoals bij de AppleBee’s en het eten vind ik ook lekkerder bij AB!!! Nee dat is een restaurant wat ik graag in NL terug zie.

    • Wat leuk dat je er toen vaak bent geweest 🙂 ik ben er nooit geweest helaas. Bij Hudson ben ik ook geweest, maar al die ‘Amerikaanse’ restaurants in Nederland zijn het toch net niet helemaal.

    • Paulus S. Maria van der Pol

      Hoewel ik sinds 1981 in Den Haag heb gewoond kan ik me niet herinneren dat er in Scheveningen een Applebee’s vestiging was. Wat ik wel zeker weet is, dat er een Applebee’s was in het centrum van Den Haag waar nu Burger King is gevestigd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.