Dag 1: De dag van vertrek – Naar New York!

Buiten is het grauw en grijs. Maar dat maakt niet uit want vandaag gaan we naar New York! Het vliegtuig vertrek om 13.30 uur  dus we gaan op tijd weg: 10:15. Zodra we station binnen zijn begint het te regenen. Dag triest Nederland!
De treinreis naar Schiphol verloopt prima. Binnen no time staan we met onze 2 grote koffers, 2 kleinere koffers en wat tassen naar de vertrekborden te staren. We moeten zelf de boardingpassen printen en de koffers labellen en in een 1 of andere kiepbak plaatsen. We krijgen een bonnetje en de koffers zijn ingecheckt. Nu kunnen we door de douane.

Schiphol is aan het verbouwen dus het is even lopen totdat we een leuk plekje vinden om nog wat te eten voordat we de lucht in gaan. De lunch/het ontbijt bestaat uit een saucijzenbroodje en red bull voor vriendje en een chocolademelk, toast met zalm  en een oxazepammetje voor mij.

Naar New York naar KLMOp naar de gate van KLM en daar worden we gescand. Ze zijn trouwens helemaal niet streng over mobiele telefoons en batterijen zoals onlangs op het nieuws werd verteld. Dan is het even wachten en kunnen we het vliegtuig in. Zenuwachtig! Kleine vliegtuigjes in mijn buik. Maar de vlucht gaat goed. Een paar lichte schokjes en de tijd gaat langzaam. Als vliegtuigdiner krijgen we kip met mosterdsaus. Wedges. Salade. Crackers en een broodje. Als toetje: vanille bavarois – ‘bavariejos’ met chocolade.

En dan: ‘Cabin crew prepare for landing.’ We zijn er nu bijna! Het vliegtuig landt hard op de baan en we zijn aan de grond. Het vliegtuig is lang aan het taxiën maar dat maakt niet uit want we zijn in New York JFK! De vliegtuigjes in mijn buik veranderen in vlinders.

 

New York JFK

Nu wordt het spannend aangezien ik in 2011 maar met moeite het land in kwam. De rij voor de douane duurt een tijdje maar uiteindelijk mag ik naar de balie lopen. Een vrouwtje bekijkt mijn paspoort en ik mag door! Bij vriendje duurt het deze keer iets langer. Maar we zijn binnen! Amerika!! We lopen naar de band en halen onze koffers op. Even pinnen en de eerste Dollars zitten in onze pocket.

We gaan in de rij staan voor de taxi. Vermijd de personen die zich aanbieden als taxichauffeur terwijl je nog door de luchthaven loopt. Deze schijnen je af te zetten. Een Indische chauffeur brengt ons naar het hotel na ons wat te hebben verteld over de buurten en koffie gehaald te hebben bij Dunkin Donuts. Onderweg kijken we onze ogen al uit. Prachtige, typische Amerikaanse huizen schieten voorbij. Wat als ik hier zou wonen? Grote Amerikaanse wagens razen langs ons heen. In de lucht wappert de Amerikaanse vlag en we zien de skyline van New York. Wat een magisch moment en geluk dat we er eindelijk zijn!

Hudson-Hotel-in-New-York

Bij Hotel Hudson worden we gelijk met onze bagage geholpen. Met een roltrap komen we aan bij de receptie. Dit ziet er al heel mooi uit. Achter de balie is een bar te zien. Aan het plafond hangt een enorme kroonluchter en er hangt klimop aan de muur. Er klinkt muziek. We hebben een leuk gesprek aan de balie en krijgen onze pasjes mee voor de kamer. Ik ben benieuwd. Maar na aanleiding van reviews op internet heb ik wel het idee dat het klein zal zijn…

De kamer heeft een houten interieur en het bed beslaat bijna de hele ruimte. Maar het valt ons heel erg mee. We hebben een fijn bed en een eigen badkamer met toiletartikelen. De badkamer is wel een beetje klein, maar dat maakt niet uit. De koffers staan een klein beetje in de weg, maar daar kunnen we mee leven. Op de gang is een ijsmachine en er zijn verkoopautomaten waar je heel makkelijk je creditcard doorheen haalt en er dan een flesje drinken uit haalt.

We bekijken het dakterras en besluiten richting het Columbus winkelcentrum te lopen op nog geen 2 minuten afstand. Hier zit een Whole Foods market met een enorme keus aan eten. Van verse maaltijd salades tot allerlei koekjes en het is er ontzettend druk. De jetlag zorgt dat we een beetje besluiteloos zijn en uiteindelijk halen we toch een broodje bij Subway en we eten dit op in bed. Dat is onze 1e-dag-in-Amerika-traditie.’

>> Lees verder: Rondreis door Amerika dag 2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.