Nabeschouwing New York – Philadelphia kerst roadtrip

In november/december maakte ik een geweldige kerst roadtrip van New York naar Philadelphia en om aan de traditie vast te houden, is hier dan de langverwachte nabeschouwing van deze reis. Wat ging er niet goed tijdens mijn Amerika reis? Wat had ik anders willen doen? Wat viel tegen? Je leest het hier.

De reis was korter dan mijn andere Amerika roadtrips, maar niet minder speciaal, want eindelijk bezochten we New York tijdens de kerstperiode. En de reis was veel meer dan dat, want we maakten er een roadtrip van naar Philadelphia en omliggende gebieden. Lees hier meer over mijn eerste Amerika kerst roadtrip!

De reis begon eind november in New York en wat me opviel, was dat in die periode veel nog helemaal in het teken van herfst is. Dus in plaats van kerstversiering en kerstbomen, liggen er overal pompoenen, bladeren en herfsttaferelen. Ik had eigenlijk verwacht dat alle kerstbomen al verlicht zouden zijn, maar op sommige plekken gingen de lichtjes pas aan rond 5 december.

Verder is New York dan op en top kerst. Vooral de kerstboom bij Rockefeller Center is geweldig. Enorm groot en met al die lichtjes. Je kunt hier zelfs schaatsen! Vooraf kun je reserveren en dat hebben we gedaan. Een paar dagen later waren we aan het schaatsen bij die enorme kerstboom! Dit was een van de hoogtepunten van de reis.

Dus als je van de kerstsfeer houdt is New York zeker een aanrader om te bezoeken. Maar ook andere plaatsen pakken helemaal uit. Grote steden zoals Philadelphia en kleine dorpjes, overal heerst de kerstsfeer. Het was ontzettend leuk om tijdens deze periode in Amerika te zijn!

De vliegreis

Ik had de vliegtickets al ruim van te voren geboekt en een maand voor de vlucht ontving ik een email dat de vlucht geannuleerd was. Aan de tijd was niets veranderd, maar er zou een ander toestel worden ingezet. Dit was wel jammer, want op de terugvlucht van New York had ik tickets voor in de rij met twee stoelen naast elkaar en dit werd veranderd naar een rij met drie stoelen naast elkaar.

Via mijn American Express creditcard had ik miles gespaard en daarmee kon ik vliegtickets met korting en een upgrade kopen. Op de terugreis mochten er extra koffers mee. Dit was superfijn! We vlogen voor het eerst met Delta en dit was allemaal prima.

Bekijk hier of de American Express creditcard ook iets voor jou is.

Easy Terra autohuur in Amerika

Autohuur in Amerika

De huurauto in Amerika had ik weer geboekt bij EasyTerra. Tijdens voorgaande reizen hebben we hier goede ervaringen mee gehad. Dit is een onafhankelijke vergelijkingswebsite voor huurauto’s. Je vult de bestemming in waar je de auto wilt ophalen en retourneren en dan zie je verschillende auto’s van diverse aanbieders. Makkelijk en overzichtelijk.

De auto haalden we op bij de luchthaven en we leverden hem hier ook weer in, omdat dit veel in prijs scheelde. Het loont zeker om verschillende inleverplekken met elkaar te vergelijken en zo de beste prijs te vinden.

De hotels in Amerika

Eigenlijk viel alleen het Ibis hotel bij Schiphol tegen. Hier had ik meer van verwacht. De hotels in Amerika waren prima en hadden een perfecte locatie. Het was een mooie afwisseling tussen grote hotels en meer persoonlijke bed & breakfasts. In de loop der jaren vind ik de locatie steeds belangrijker worden. Je hebt er niets aan als je heel lang moet reizen omdat je hotel ver weg ligt van alles. Tijd is ook geld en je wilt natuurlijk zo veel mogelijk zien tijdens een dure Amerika reis. Ik kijk daarom altijd naar de locatie van het hotel of motel en je wilt je er natuurlijk ook prettig voelen.

Hotels worden steeds duurder en het is slim om al zo snel mogelijk hotels te boeken (die te annuleren zijn) om zo de beste aanbiedingen te kunnen vinden. Mijn tip is om altijd hotelwebsites te vergelijken. Hoewel mijn zoektocht naar hotels in Amerika wel altijd begint op Booking.com, want dit vind ik een fijne en overzichtelijke website.

Vooraf regelen

Waar ik totaal nier meer aan gedacht had, was proberen een tour te regelen in het Witte Huis. Pas toen we ervoor stonden, dacht ik: O, ja… Misschien had dat ook gekund… Op de website van The White House staat dat het wel mogelijk is en voor internationale bezoekers:

“If you are a citizen of a foreign country, please contact your embassy in Washington, D.C. for assistance in submitting a tour request.”

Gelukkig was ik op tijd met het boeken van tickets voor de schaatsbaan bij Rockefeller Center. Op de website staan verschillende tijdblokken die je kunt reserveren. Die verschillen qua prijs. Ook is het verstandig om tickets te regelen voor populaire bezienswaardigheden in New York zoals de Dyker Heights bustours die je naar de bekende straat met enorm veel kerstversiering brengt.

Wat viel er tegen?

Het is helaas waar, New York is ontzettend duur geworden. Daar schrok ik wel van. Ik had mijn hotel bijna een jaar van te voren geboekt en zo was het nog enigszins te doen. Simpele dingen zijn heel prijzig geworden, zoals 2 ontbijtbroodjes van Starbucks en koffie: 30 euro, 2 corndogs: 21 euro, voor twee personen een bowl bij Chipotle en wat drinken, 37 euro. Hou hier rekening mee. Mijn tip is om elke maand alvast een bedrag opzij te leggen voor je Amerika reis. En gelukkig zijn er in winkels zoals Macy’s of de outlets nog wel mooie aanbiedingen te vinden qua kleding en accessoires.

Matig uitzicht

Ik vind rooftopbars leuk om te bezoeken vanwege het uitzicht, maar in de winter is dit een ander verhaal. Vaak zijn de rooftopbars overdekt gemaakt met een stuk plastic waardoor je niet meer zo kunt genieten van het uitzicht. Men doet wel hun best om de boel te versieren, maar voor het uitzicht kun je hier beter op een ander moment zijn.

Wat wel fantastisch was, was het etentje bij Peak Hudson. Dit restaurant bevindt zich bij het observatieplatform The Edge. Je dineert als het ware boven het platform en zit dus nog hoger! Als je hier een reservering hebt, mag je gratis naar het uitzichtpunt. Dit was echt een speciale belevenis en ideaal als je iets te vieren hebt, want het uitzicht is spectaculair en het eten is heerlijk.

Geen goede voorbereiding!

En bij de douane in New York viel het deze keer best tegen. Het wachten duurde heel lang, terwijl we als een van de eersten uit het vliegtuig waren. Eerlijk gezegd was ik niet het beste voorbereid. Normaal print ik boekwerken uit met de route en de planning van de reis, maar dit keer niet. En de douane-meneer wilde nu juist heel graag het derde en vierde hotel van de reis weten. Volgende keer ga ik dus weer extreem goed voorbereid op reis…

En natuurlijk is er altijd te weinig tijd. Zo lukte het niet om op tijd te komen bij een drive through lichtjesroute in de buurt van New York. Dat was jammer. En een goede reden om nog eens terug te gaan.

★ Verder lezen? De reisverslagen van deze Amerika kerstreis zijn hier te vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.