Reisverslag Amerika: New York kerst roadtrip – dag 5: de tuinen van Brandywine Valley

Vandaag stond in het teken van bijzondere ontmoetingen en een samensmelting van culturen en stijlen. We bezochten de sprookjesachtige Longwood Gardens, Nemours Estate in Franse stijl, we aten Italiaans en de dag had ook een Nederlands tintje.

We worden wakker in het fijne bed in het Victoriaanse bed & breakfast Faunbrook in West Chester, in de Brandywine Valley. Een huisgemaakt ontbijt staat klaar in de mooi versierde eetzaal. Alles is hier helemaal kerst! Het ontbijt bestaat uit fruit, ei, worstjes en pumpkin spice pancakes. Terwijl we hiervan genieten, ontmoeten we een Amerikaans gezin dat aan dezelfde tafel zit. We praten over de omgeving en geven elkaar tips. Ik vertel over de belevenissen van gisteren. Over het Brandywine River Museum en Winterthur Museum and Garden. Daar wil de moeder van het gezin ook graag heen. Het is gezellig en nadat we afscheid hebben genomen van het gezin en host John, gaan we verder naar onze volgende bestemming.

faunbrook-inn-ontbijt-2

Langs Amerikaanse huizen, main streets en Dunkin Donuts, gaan we onderweg naar een ander landgoed. Op een half uur rijden van de bed & breakfast ligt namelijk het Nemours Estate in Wilmington, Delaware.

Nemours Estate in Wilmington, Delaware, is een landgoed van 80 hectare. Alfred I. du Pont liet het huis en landgoed in 1909 bouwen als een geschenk voor zijn tweede vrouw, Alicia. De tuinen hebben een Franse stijl en in het landhuis zijn maar liefst 77 kamers om te bezoeken. Hier vind je een enorme verzameling van onder anderen antiek, kunst, tapijten en Franse meubels uit de 18e eeuw.

Via een enorme oprijlaan en tuin lopen we richting het landhuis. Zodra we binnenkomen zien we al een prachtige hal met zwart-witte tegels en een indrukwekkend plafond. Ook hier staat een schitterende kerstboom. We lopen door het landhuis en gaan verschillende kamers in. De een nog mooier dan de andere. We ontdekken zelfs wat Nederlandse schilderijen aan de muur.

Nemours Estate #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

In een andere zaal met ramen met uitzicht op de tuin staat ook een kerstboom met hele grappige ornamenten.

Langs een prachtige trap met daarboven een enorme kroonluchter die je langs een gigantisch raam met kleurrijk glas in lood voert en gedetailleerde tapijten, kom je boven bij de gastenvertrekken. Elke kamer heeft een eigen stijl die meer vertelt over de vroegere bewoners. Hier staan ook medewerkers die je van alles kunnen vertellen over de kamers en de spullen die erin te vinden zijn. We spraken hier een man die ons op een heel klein kamertje wees waar een ouderwetse telefoon stond. Dit was heel bijzonder in die tijd om een privételefoon te hebben. Daar kunnen we ons nu bijna geen voorstelling van maken.

Toen we verder liepen naar het keukengedeelte, kwamen we een medewerkster tegen die vertelde dat ze familie had in Nederland en daar op bezoek was geweest. Ze zei dat ze veel overeenkomsten zag tussen zichzelf en haar Nederlandse familie en dat ze Nederland heel erg mooi vond. Het is altijd leuk om Amerikanen te spreken die over hun ervaring met Nederland vertellen.

staircase-Nemours-Estate

We liepen nog een stuk door de tuin, langs de lange grasvelden, de trappen en de marmeren pilaren met hier en daar een kerstboom en kerstversiering. Er stonden verschillende mooie beelden, van marmersculpturen tot ijzeren honden. Er was ook een enorm bassin waar helaas geen water in zat, maar wat zeker indrukwekkend moet zijn geweest als grote fontein.

Nemours Estate scuplture

We hebben ons hier wel een aantal uren vermaakt. Het is ontzettend leuk om in het Nemours Estate door het enorme gebouw te lopen, de verhalen te horen en te verdwalen door gangen en in de grote tuin.

We wilden even snel lunchen en gingen naar Panera Bread die we onderweg tegenkwamen. Via een scherm konden we onze lunch samenstellen. Een broodje steak en een tomatensoepje. Wil je er een zakje chips bij of een appel? Je kon er ook onbeperkt koffie pakken en de koffie met hazelnoot viel in de smaak.

Daarna maken we een rondje langs verschillende antiekwinkels in de Brandywine Valley regio. Er zijn hier best grote te vinden en het is leuk om door al die oude, Amerikaanse spullen te snuffelen. Ik vond leuke letterblokken, maar helaas waren die nou net niet te koop. Dan maar een leuk blik mee als souvenir.

Als we in een van de winkels aan het struinen zijn, horen we opeens Nederlands! We raken in gesprek met een vrouw wier ouders Nederlands zijn. Zij is geboren in Amerika, maar haar Nederlands is heel goed. Ze vertelt dat ze net terug is van een bezoek aan haar familie in Nederland. We vertellen wat we hier doen en dat we morgen verder reizen naar Philadelphia. Het blijkt dat ze daar gewoond heeft en geeft ons een paar restauranttips mee. Heel bijzonder om zo Nederlands te praten, in een klein dorpje, in een bijna lege vintagewinkel in Amerika.

We gaan onderweg naar onze accommodatie van die avond. The Inn at Whitewing Farm. Deze voormalige boerderij uit 1796 is omgebouwd tot een luxe bed & breakfast. Het mooie is dat hij vlakbij de Longwood Gardens ligt, waar we vanavond naartoe gaan voor een waar lichtjesspektakel, helemaal in kerstsfeer. Op het terrein van Whitewing vind je bovendien een tennisbaan en een zwembad. Fijn voor tijdens de warmere dagen.

Inn-at-whitewing-Farm-West-Chester

Hier worden we welkom geheten door de eigenaar Lance. Hij vertelt honderduit. De kamer waarin wij verblijven heeft hij net af. Alles is nog helemaal nieuw en de kamer is supergroot. Er was een ruime zithoek met een openhaard en een enorm bed met handdoekdieren, zo leuk! De badkamer was net zo ruim en er was een regendouche. Echt een relaxte, fijne kamer. Voor de deur was een klein terras en als je daar zat, bevond je je midden de natuur. Lance vertelde dat er een albino hert te spotten was, maar die hebben we helaas niet gezien.

The-Inn-at-Whitewing

Het was tijd om naar de botanische tuinen van Longwood Gardens te gaan. Vanaf de bed & breakfast was het maar een paar minuten rijden. We parkeerden de auto op het enorme parkeerterrein en liepen met de stroom mensen mee. We waren zo langs de kaartjescontrole en werden even later al omringd door de eerste lichtjes die de bomen van het park versierden.

★ Lees hier meer over mijn Longwood Gardens bezoek!

Met een beker warme chocolademelk wandelden we rond in het sprookjesachtige park langs de lichtjestunnel, over boardwalks, langs bomen die behangen waren met duizenden lichtjes, de fonteinen en langs het water.

Er was ook een overdekt gedeelte waar je in deze winterperiode ook nog wat bloemen in bloei kon zien, een cactustuin en een gedeelte voor kinderen. Maar de echte blikvangers waren de kerstbomen. Als je nog geen kerstgevoel had, dan kreeg je dat hier wel!

longwood Gardens christmas

Als je in de buurt van Longwood Gardens bent of in Philadelphia, raad ik echt aan een bezoek te brengen aan deze prachtige botanische tuinen. Tijdens mijn bezoek, in de kerstperiode, is het hier sprookjesachtig mooi. Dit bezoek was dan ook een van de hoogtepunten van mijn Amerika kerst roadrip!

Lance, van de bed & breakfast, had ons een paar restaurants aangeraden en we kozen voor het Italiaanse restaurant Antica. Toen we aankwamen, zag de parkeerplaats er best vol uit, maar nadat we aarzelend naar binnen liepen, werden we al snel welkom geheten en naar een tafel gebracht. We kregen brood met humus van het huis en dat was superlekker. We aten carpaccio en als hoofdgerecht de risotto met asperges. Het smaakte allemaal geweldig.

 Lees verder: dag 6: van het dorp naar de stad.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.