Cracker Barrel – Restaurant in Amerika

“Half Restaurant, Half Store, All Country.” Dat is het restaurant Cracker Barrel in Amerika. Een veranda met schommelstoelen. Een winkeltje volgeladen met de leukste spullen voor je huis, speelgoed, keukengerei, snoep en lekkernijen en een restaurant met niet alleen een uitgebreid ontbijtmenu, maar ook tal van andere homestyle cooking-gerechten.

Cracker Barrel in Amerika

Ik bezocht restaurantketen Cracker Barrel voor het eerst in 2016 en had ik dat maar eerder gedaan! Cracker Barrel is niet alleen een restaurant, maar ook een winkel met leuke spullen. Het fijne is dat er meestal een vestiging van Cracker Barrel in de buurt te vinden is tijdens je Amerika rondreis, want er zijn namelijk 641 restaurants in 43 staten te vinden.

Bij Cracker Barrel staat homestyle cooking centraal. Gerechten die een Amerikaanse oma zou maken, staan hier op het menu. Dus ben je op zoek naar een typisch Amerikaans en best wel groot ontbijt, of avondeten naar grootmoeders recept? Dan is Cracker Barrel de place to be.

Cracker Barrel restaurant en winkelEten bij Cracker Barrel

Bij Cracker Barrel kun je de hele dag genieten van een uitgebreid ontbijt. Je hebt verschillende samengestelde ontbijten met namen zoals: Old Timer’s Breakfast, Fresh Start Sampler en Country Boy Breakfast. Waaruit bestaat zo’n ontbijtje, zul je denken. Meestal kun je kiezen hoe je je eieren wilt hebben en is je bord gevuld met hashbrowns, biscuits, worst in de vorm van een hamburger, bacon en nog een ander stuk vlees. Het is dus best veel. Liever iets anders? Er is ook magere yoghurt, granola en fruit. Er zijn pancakes en de french toast is een aanrader.

Eten bij Cracker Barrel restaurant in Amerika

En dan hebben we het nog niet eens over de lunch en dinner gehad. Country fried steak, meatloaf, US-farm raised catfish of chicken. Als bijgerecht kun je kiezen uit mais, turnip, okra, gefrituurde appels of een salade. Kijk voor meer gerechten op het menu van Cracker Barrel. 

Het interieur van Cracker Barrel

Zodra je door het leuke, maar volle winkeltje je weg hebt gevonden naar het restaurant, kom je in een ruimte die is ingericht met houten stoelen en tafels, een grote open haard en allerlei voorwerpen aan de muur die verwijzen naar het country leven. Er staan en hangen oude spulletjes die je een blik werpen op de geschiedenis en je ziet ook veel vergeelde foto’s en ouderwetse reclame-uitingen. Er staan in elke vestiging ook een paar tafels waaraan je kunt dammen en op ieder tafeltje staat een spelletje, met pinnetjes in een houten blok: Peg Game. Geen idee hoe je dat speelt, maar het schijnt nogal moeilijk te zijn…

Restaurant in Amerika Cracker Barrel

Op de veranda van iedere Cracker Barrel staat een grote rij schommelstoelen die te koop zijn. Jammer dat het zo lastig is om een stoel mee te nemen naar Nederland… Gelukkig zijn er in de Cracker Barrel winkel ook kleinere souvenirs verkrijgbaar en tevens Cracker Barrel producten zodat je thuis een echt Amerikaans gerecht kunt maken.

Restaurant en winkel van Cracker Barrel in Amerika

Foto credits: CrackerBarrel.com

Bekijk hier meer leuke restaurants in Amerika!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.