Doen in Philadelphia

Een tijdje geleden bezocht ik Philadelphia en ontdekte ik dat 1 dag echt veel te weinig is om deze stad goed te kunnen ontdekken. Aan de hand van foto’s geef ik je een kijkje in deze veelzijdige stad vol geschiedenis en ik vertel wat je kunt doen in Philadelphia!

Met de trein vertrok in vanuit New York naar Philadelphia. Dit was een prima rit van ongeveer 1,5 uur en uitgerust kwam ik aan in Philadelphia. De stad met de slogan: The City of Brotherly Love!

Visit-Philadelphia-Amerika-reisblog

Doen in Philadelphia

Philadelphia barst van de geschiedenis in de vorm van musea en bezienswaardigheden waaronder Independence National Historical Park. Hier vind je Independence Hall en de Liberty Bell, symbolen van de onafhankelijkheid van Amerika. In Independence Hall werd op 4 juli 1776 de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring aangenomen.

Amerika-reis-blog-Philadelphia-Liberty-Bell

Breng een bezoek aan Philadelphia City Hall met het bekende ‘Love’-sculptuur. En daarna kun je wat gaan eten in de Reading Terminal Market. Wist je dat het gerecht uit Philadelphia het broodje Philly cheesesteak is?

Food-Market-Philadelphia-Amerika-blog

Vergaap je aan dit prachtige straatje: Elfreth’s Alley. Naast het feit dat Benjamin Franklin hier vaak wandelde, is het tevens de oudste straat van Amerika waar permanent mensen wonen. De huizen hier stammen uit de periode van 1728 en 1836.

Elfreth's Alley -Historic-Philadelphia-Amerika-reisblog

Elfreth's Alley -Philadelphia-Amerika-reizen-blog

Bij de haven van Philadelphia vind je het Spruce Street Harbor Park. Hiervandaan heb je uitzicht op Battleship New Jersey wat ook zeker een bezoek waard is.

Philadelphia-buildings-Milk-Boy

Oude en nieuwe gebouwen wisselen elkaar af: stenen huisjes en glimmende glazen wolkenkrabbers. Reken maar dat je muurschilderingen tegenkomt tijdens een stadswandeling.

Streets-of-Philadelphia-Mural-Amerika-blog

Bij het Philadelphia Museum of Art vind je niet alleen een bijzondere kunstcollectie, maar hier zijn tevens de Rocky Steps te vinden, bekend uit de film Rocky. Als je de trap hebt beklommen, kun je letterlijk in de voetsporen van Rocky treden door in zijn bronzen schoenafdruk te gaan staan en te genieten van het uitzicht op de Benjamin Franklin Parkway en de skyline.

In Philadelphia vind je tevens de oudste dierentuin van Amerika: Philadelphia Zoo. En je kunt een bezoek brengen aan de United States Mint, museum en geldfabriek in één! En wil je weten waar Al Capone een tijdje gevangen heeft gezeten? Breng dan een bezoek aan de Eastern State Penitentiary.

Philadelphia-gebouwen-Amerika

Straten-Philadelphia-Amerika-reis-blog

Shoppen in Philadelphia

In de stad vind je tal van leuke winkels, maar wil je losgaan in een grote shoppingmall, dan kan dat bij de volgende winkelcentra:
★King of Prussia Mall
★Philadelphia Premium Outlets
★Philadelphia Mills

Doen in de omgeving van Philadelphia

★Battleship New Jersey.
★Longwood Gardens
★Vanuit Philadelphia kun je dagtrips maken naar Lancaster (de Amish) en Atlantic City.

★ Lees verder: Ik bezocht Philadelphia tijdens deze Amerika reis.★

One thought on “Doen in Philadelphia

  1. Ik had eigenlijk niet gedacht dat er zoveel te doen en te zien is in Philedelphia. Dat straatje ziet er echt heel tof uit. Dank voor de tip 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.