Souvenirs uit Amerika – deel 1

Gelukkig hebben we de souvenirs nog! Bij een lange Amerika reis is het soms passen en meten om alle souvenirs in de koffer te krijgen. En soms zie je wat leuks dat helaas niet mee naar Nederland kan. Er is gewoonweg geen ruimte voor. Maar, het is toch gelukt om diverse souvenirs mee naar huis te verschepen. Ik laat je mijn souvenirs uit Amerika zien!

M&M’s in allerlei smaken

Zoals zo velen misschien ook wel doen, gaan er een aantal zakjes M&M’s mee de koffer in. Dit keer kwam ik de volgende smaken tegen: Toffee Nut (niet mijn favoriet) Cocos (ook niet mijn ding) en Jalapeno (nog niet geprobeerd, en ben wel bang dat het pittig is). Mint Crunchy vind ik lekker en Caramel is sowieso mijn favoriet.

MMs-smaken-in-Amerika-souvenirs-uit-Amerika

Make-up van Sephora

Ik vind het heerlijk om lekker lang in de Sephora-winkel rond te struinen en make-up-merken te bekijken die we in Nederland niet hebben. Bij Sephora kocht ik een blikje met 5 mini-mascara’s en daar zat ook een waardebon in voor een fullsize mascara. Dus die waardebon heb ik gelijk weer gelijk ingeleverd en en grote mascara opgehaald. Goede deal.
.
★Tip: Vraag bij de Sephora om een Sephora-kaart. Zo kun je punten sparen bij iedere aankoop en bij genoeg punten mag je een mini-versie van iets uitzoeken. En in je verjaardagsmaand krijg je een cadeautje.

Candy-souvernirs-USA-blog-New-Orleans

Mooie verpakkingen

Ik heb ook een aantal pralines (toffee of caramel met nootjes, meestal pecannoten) meegenomen vanwege de leuke verpakkingen. Die doosjes zet ik dan ergens neer in mijn huis en gebruik ze zo opnieuw. Armadillo Droppings uit Texas en pralines uit New Orleans. Gelukkig was de inhoud best lekker.

Texas-souvenir-uit-Amerika

souvenir-Texas

Bath & Body Works spullem

Een favoriete winkel om souvenirs te halen is Bath & Body Works. Tijdens een andere Amerika reis had ik er al eens een grote geurkaas gehaald. Als je die thuis aansteekt, denk je gelijk weer terug aan je Amerika reis. Vorige keer had ik een ‘wallflower’ gekocht. Dit is een geursysteem voor in het stopcontact en een lampje. Ik had er verschillende geuren bij gekocht. Eenmaal thuis was ik te enthousiast en stopte ik het ding gelijk in het stopcontact. De pret was van korte duur, want het ding is natuurlijk voor de Amerikaanse markt en werkt op 110 volt. Kapot dus. Deze reis heb ik een nieuwe wallflower gehaald en een omvormer zodat ik hem nu wel kan gebruiken, inclusief de verschillende geuren.

Naast een lading hand sanitizers om je handen mee te ontsmetten en die je in je tas mee kunt nemen, heb ik ook wat huisparfum meegenomen zoals deze Georgia Peach.

Bath-and-Body-Works

Kleding

Ik heb natuurlijk ook wat kleding gekocht. Een vestje, een blouse en een Levi-broek met korting in de outlet. En een Texas-shirt… Bij de Walmart!

★Tip: Ga je bij een outlet shoppen, meld je dan aan via de website van die outlet. Meestal krijg je dan een e-mail met extra kortingsbonnen!

Souvenir-uit-Amerika-koekjes

Koekjesdeeg

Ik ben gek op Snickerdoodle koekjes ( dit heeft niets met Snickers te maken). Het zijn koekjes met suiker en kaneel. Eigenlijk had ik veel meer bakmixen willen meenemen en van verschillende merken, maar daar was helaas geen plek voor in de koffer. Maar het is extra leuk om thuis nog Amerikaanse koekjes te bakken en als ik nog deeg over heb, vries ik dat in zodat ik later nog een deel kan maken.

Amerika-reis-souvenir

Typisch Amerikaans

Bij de Walmart vind je vaak ook verrassend veel dingen met de Amerikaase vlag, zoals placemats en vlaggetjes. Ik nam twee placemats mee met aan de ene kant de Amerikaanse vlag en aan de andere kant een afbeelding van de VS. Bij TK Maxx vond ik dit doosje in de vorm van een boek en helemaal in stijl van een Amerika vakantie. Hier kan ik kaartjes, bonnetjes en andere zooi in bewaren die ik ook altijd mee naar huis neem.

Thee-souvenir-in-New-York

Thee

Als ik in Amerika ben, neem ik altijd thee mee. Ik ben gek op groene thee en vind dat een leuk souvenir. De winkel Davids Tea komt oorspronkelijk uit Canada en heeft nu tal van vestigingen in de VS. De Tropical Green is daar erg lekker. In New York ontdekte ik een hele mooie en luxe theewinkel: Harney & Sons. Grappig was dat ze daar ook met grammen werkten en niet alleen met oz, handig voor Europeanen.

Squirrel-souvenir-Amerika-blog

Deurmat

In de enorme Bass Pro Shop in de piramide in Memphis, was een afdeling vol met cabin-achtige spullen. Hier kocht ik deze leuke deurmat.

Texas-towel-souvenirs-uit-Amerika

Texas theedoek

Ik vind een souvenir ideaal als het je doet denken aan de bezochte bestemming en handig is. In Forth Worth was een heel leuke souvenirwinkel en daar kocht ik deze theedoek met de bezienswaardigheden van Texas erop.

En als mijn tuin nou vol zou zitten met eekhoorns, had ik dit ook meegenomen. Maar helaas…

eekhoorn-souvenir-Amerika

eekhoorn-souvenir

Welke souvenirs uit Amerika neem jij mee naar huis?

 

One thought on “Souvenirs uit Amerika – deel 1

  1. Landje Bleeker

    Wat leuk om te lezen en dat je zoveel wilt kopen .
    Misschien is het idee , stuur de gekochte artikelen naar je huis , scheelt weer met dragen en plaats in je koffer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.