Reisverslag Amerika: New York kerst roadtrip – dag 4: Vervlogen tijden en slapen in stijl

Vandaag gaan we echt op roadtrip! We rijden door dorpjes, langs slingerende wegen met gele strepen en gaan op zoek naar americana! We bezoeken een enorm landhuis en slapen in stijl.

Het was alweer tijd om Georgetown achter ons te laten. We checkten uit uit het fijne Graham Hotel en haalden een ontbijtje bij Starbucks om mee te nemen. Een broodje ei met ham en een cinnamon dolce latte. Maar daar bleef het niet bij, want ik had een hele leuke, enorme beker gezien. Die moest ook mee.

starbucks beker Amerika

We reden door gezellige dorpjes, langs main streets, kerkjes, woonwijken en de lokale brandweer. Mensen die onderweg waren naar hun werk, kinderen in die bekende, gele schoolbussen en af en toe een fietser. Terwijl we een aantal jaar geleden een reis maakten in oktober om de indian summer mee te maken, was er nu, eind november ook veel rood-gele kleurenpracht in de bomen te zien.

★ Lees hier meer over mijn Amerika reis naar onder anderen New England!


We gingen onderweg naar de countryside van Philadelphia. Hier zijn leuke bestemmingen te vinden op nog geen uur rijden van Philadelphia. Gezellige dorpjes, interessante musea en tal van bezienswaardigheden. Het gebied waar we verbleven staat bekend als Brandywine Valley. Hier is ontzettend veel te doen en de perfecte plek als je ook het landelijke wilt ontdekken in de buurt van Philadelphia. Zodat je natuur en rust kunt afwisselen met een bezoek aan de stad.

En dat deden we. Als eerste op de planning stond een bezoek aan het Winterthur Museum! Winterthur Museum & Garden is het enorme landgoed en landhuis in Winterthur, Delaware, van Henry Francis du Pont. Hij leefde van1880 tot 1969 en was een fervent antiekverzamelaar. En dat zie je terug in het indrukwekkende huis wat tegenwoordig dienst doet als museum.

winterthur estate map


Via een enorme oprijlaan reden we het landgoed op. Naast de weg stond een klein huisje waar we werden begroet. We moesten nog een stuk doorrijden en dan zouden we de parkeerplaats bereiken. Zo gezegd, zo gedaan. Nadat we geparkeerd hadden, moesten we even kijken waar we heen moesten, maar als snel zagen we een bord dat naar een pad wees. Explore & Discover!

We volgden het pad en kwamen bij een groot gebouw waar het visitors centre was. Hier haalden we plattegronden op. We kregen informatie over het landgoed en konden eigenlijk direct doorlopen naar de tramtour.

Winterthur Tram tour


Een overdekte tram reed ons over het landgoed richting het imposante huis. Ondertussen vertelde de bestuurder honderd uit over het landgoed en grapte hij dat er niks in bloei stond. Dat wordt nog een keer terugkomen dus. We kwamen langs bijzondere bomen, weilanden, glooiende heuvels en herfstkleuren. Langs de Enchanted Garden, een speciale speeltuin voor kinderen en de reflective pool, de vijver waar men inkt in deed om hem nog spiegelender te maken.

Winterthur-Museum-and-Garden


Op het landgoed staan meerdere gebouwen en boerderijen, maar het draait allemaal on Winterthur Mansion. We kwamen steeds dichterbij en liepen het laatste gedeelte verder. In een prachtige zaal kwamen we binnen. Op dit moment in het jaar was er Yuletide at Winterthur. Het landhuis was gehuld in kerstsfeer en bij binnenkomst zag ik een van de mooiste kerstbomen ooit. Deze boom was versierd met talloze droogbloemen. Wat een kleurenpracht.

Winterthur-museum-christmas-tree-with-flowers

Nadat de kaartjes waren gecontroleerd mochten we de vertrekken betreden. Hier kun je op je eigen tempo door het huis wandelen. Het leuke is dat in elke kamer mensen staan die van alles over de ruimtes en objecten kunnen vertellen en je kunt ze allerlei vragen stellen. Dit zorgt voor leuke verhalen.Tijdens mijn bezoek was het thema: kerstbomen van het Witte Huis. Normaal gesproken kijk je je ogen al uit in de verschillende kamers, maar nu waren er ook nog kerstbomen toegevoegd. Elke boom had een ander thema met een andere stijl en gebaseerd op de bomen uit het Witte Huis door de jaren heen. De first lady’s kregen de taak de bomen te versieren en gaven hier bepaalde thema’s aan. Zo was er een boom versierd met allerlei dingen die met muziek te maken hadden. Een ander hing vol met handwerkjes en folk-art. Barbara Bush zette zich in voor geletterdheid in het land en gaf de kerstboom dit thema mee door kleine boekjes in de boom te hangen.


Het is leuk om door de verschillende kamers te lopen in het Winterthur Museum, je te vergapen aan alle verzamelde spullen en verhalen te horen over de geschiedenis. Hier kijk je ook op je gemak door het huis, trappen op en af, met nieuwe verrassingen achter elke deur.

Wil je alvast een kijkje nemen vanuit je luie stoel? Op de website van Wintertur kun je het landhuis verkennen met 3-D foto’s.

Dan lopen we verder naar de cottage. Dit is gebouwd in 1951 in Regency stijl nadat hun landhuis als museum opende. Momenteel is de cottage veranderd in een geweldige museum/souvenirwinkel waar je ook wel even zoet bent.In de Galleries van het Winterthur Museum vinden we de tijdelijke exposities Gingerbread houses, met een replica van het Winterthur House en de expositie Jaqueline Kennedy and H.F. Du Pont: From Winterthur to the Whitehouse. In 1961 stelde Jacqueline Kennedy Henry Francis du Pont aan voor de herinrichting van het interieur van het Witte Huis. Deze ‘restoratie’ van het beroemdste huis in Amerika, zorgde ervoor dat men interesse kreeg in behoud van historische zaken en interieur design. In de expositie werden verschillende artefacten getoond en verhalen verteld over de verschillende kamers die een kleur meekregen als thema. Interessant om te zien!

reflective pool Winterthur


De tuin is heerlijk om in te wandelen, met duizenden planten, bomen, kronkelpaadjes en water. Achter het huis leiden verschillende trappen naar de reflective pool.We lieten het Wintertur museum en landgoed achter ons. Het was tijd om verder te gaan. In de auto kregen we dat echte roadtrip gevoel. Over kronkelende wegen met gele strepen, langs bossen, en boerderijen. We reden naar onze volgende bestemming: Het Brandywine River Museum of Art. Er stond een groot oud gebouw, wat vroeger een granenmolen was en nu een modern toevoeging had gekregen in de vorm van een gebouw met enorme ramen. We parkeerden de auto en liepen langs een prachtig beeld van vechtende pauwen richting de ingang. Hier stond een bord met ‘Pardon our Appearances’. Door de overstromingen van september 2021 is er schade opgelopen aan het gebied waarvan ze nu nog aan het herstellen zijn.Bij de receptie kregen we informatie over de verschillende exposities. In het Brandywine River Museum vind je kunst van lokale kunstenaars en verzamelde en eigen werken van de Wyeth familie. Er hangen ook veel werken van Andrew Wyeth, een Amerikaanse realistische schilder. Zjjn werken waren gebaseerd op zijn verblijf in Penssylvania en Maine. Voornamelijk Amerikaanse landschappen, maar ook dieren en portretten.

Fragile Earth Brandywine Museum of art

Brandywine River Museum miniature trains moon santa


Er was ook een miniatuurspoorbaan met kerstthema met interactieve gedeeltes waarbij je zelf op knopjes mocht drukken en zo treintjes kon besturen. Af en toe kwam de kerstman voorbij in zijn arrenslee voor de volle maan. Het was leuk gemaakt en zeer uitgebreid. Ook heel indrukwekkend vond ik het deel van Fragile Earth waarbij gebruik gemaakt was van schildjes van kevers en opgezette vlinders en andere insecten. In een andere zaal was moderne kunst te vinden waarbij de fragiele aarde een rol speelde.

Vanuit de enorme ramen in het museum had je uitzicht op de Brandywine River. Deze stroomt achter het museum langs en het bezoek aan het museum kun je perfect combineren met een wandeling langs het water.Na het zien van tal van indrukwekkende werken, was het tijd om in te checken in het bed & breakfast Faunbrook in West Chester. Na een korte rit reden we de oprit op van een prachtig Victoriaans huis. Met een mooie veranda en omgeven door groen. We werden welkomgeheten door John en die vertelde ons alles over het huis. In deze bed & breakfast krijg je een kamer met eigen badkamer en kun je vertoeven in de gemeenschappelijke ruimtes. Deze waren helemaal in kerstsfeer. Er was een salon en een eetruimte waar de volgende ochtend een vers ontbijt geserveerd zou worden. In de salon lagen boeken klaar met restaurantstips en dingen die je kunt doen in de omgeving.

Faunbrook inn lounge bed and breakfast christmas

Faunbrook bed and breakfast staircase

Via de mooie, klassieke trap liepen we naar onze kamer toe. Deze was helemaal in stijl van ons bezoek aan Winterthur, houten vloeren, een hemelbed en een bad met pootjes. Een klassieke inrichting die je mee terugnam in de tijd. Een eigen versie van Winterthur.

Faunbrook-Bed-Breakfast rooms


We hadden honger gekregen en vertrokken naar het centrum van West Chester, op een paar minuutjes rijden. Hier was het ook gezellig versierd. In het boek met restauranttips stond Iron Hill Brewery en daar gingen we heen. Hier brouwen ze zelf bier en dit is een lokale pub/sportcafe. Er hangen tv-schermen met sport en je hebt kleine snacks en een ruime menukaart.

West Chester Amerika christmas

West Chester Amerika Brewery


Als voorgerecht deelden we pork buns en als hoofgerecht namen we een burger. We kregen er ook een glaasje zelfgemaakt rootbeer bij. In mijn herinnering was ik er niet echt fan van, maar dit drankje was best lekker. Na het eten namen we nog wat biertjes mee voor thuis.

Iron Hill brewery West Chester

 Lees verder: dag 5: de tuinen van Brandywine Valley

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.