Een nieuwe droomreis naar Amerika!

Ja! Het is zover: Eindelijk zijn er een aantal knopen doorgehakt en neemt de nieuwe Amerika reis serieuze vormen aan!

Eind september vlieg ik samen met mijn vriend naar Salt Lake City voor een nieuwe Amerika reis van 28 dagen. Hier huren we een auto en rijden we naar het Grand Teton Park om vervolgens een aantal nachten in Yellowstone National Park te overnachten en hier de prachtige natuurverschijnselen te bewonderen. Mijn verwachtingen zijn hooggespannen na allerlei verhalen, foto’s en video’s te hebben gezien. Dit moet volgens velen het mooiste park van de USA zijn!

Na Yellowstone rijden we onder anderen naar het stadje Cody, gesticht door en vernoemd naar Buffalo Bill. Het lijkt me geweldige om door de kleine stadjes/dorpjes te rijden in westernstijl. Hopelijk is er ergens ook een leuke saloon te vinden en misschien kunnen we ergens gaan goudpannen, met zo’n zeefje kijken of je tussen het zand stukjes goud kunt vinden: Lekker Amerikaans.

Amerika-route-Yellowstone-Las-Vegas

We willen een bezoek brengen aan Devils Tower, Deadwood, Mount Rushmore, Crazy Horse en Badlands. Hiervoor overnachten we in de Black Hills, Rapid City. Daarna gaan we verder naar de Rocky Mountains: Estes Park.

Dan is een grote stad aan de beurt: Denver. Ik vind het leuk als een reis een combinatie van natuur en steden bevat.Na Denver is het plan om naar The Great Sand Dunes te gaan, om vervolgens in Durango met een ouderwetse trein een treinritje te maken langs prachtige natuur. Vervolgens rijden we door naar Moab voor een aantal nachten en bezoeken we Arches National park en Canyonlands.

Monument Valley met de herkenbare rotsen slaan we niet over. Ik hoop hier geweldige foto’s te kunnen maken, van de verlaten weg met de rotsen op de achtergrond.Dan rijden we naar de Meteor Crater en het Petrified Forest om daarna laatste week van de reis door te brengen in Las Vegas, niet alleen om te shoppen en te gokken, maar ook om een bezoek te brengen aan de Hooverdam, Valley of Fire, Red Rock Canyon en misschien ook nog Death Valley.

amerikareis-vliegtuig

Vanuit Salt Lake City vliegen we met KLM rechtstreeks naar Amsterdam. Iets waar ik erg blij mee ben, aangezien ik niet zo van vliegen hou.

De komende tijd ga ik mij bezig houden met het finetunen van de reis en ben ik van plan om een uitgebreid roadbook te maken, want ik ben wel van het plannen. Zo probeer ik altijd het meeste uit de reis te halen. Tijdens en na mijn reis vind je hier natuurlijk weer reisverslagen en informatie voor bezienswaardigheden, hotels en restaurants.

Heb jij nog tips voor deze route? Bezienswaardigheden of dingen die ik niet mag missen? Laat het weten in de reacties.

12 thoughts on “Een nieuwe droomreis naar Amerika!

 1. Wat leuk dat jullie weer die kant op gaan! Het wordt vast een mooie en bijzondere reis! Vooral Yellowstone staat HOOG op mijn lijstje. Ik ben benieuwd naar de foto’s (helaas nog even wachten haha).

  • Ik ben zelf ook zo benieuwd! Het is even wachten, maar ik tel af en ik kan de tijd goed gebruiken om uit te zoeken waar de mooiste plekjes zijn 😀

 2. 28 dagen, wat heerlijk! Ik ben niet in dit deel van Amerika geweest, dus ik heb geen tips. Veel plezier met het plannen van je reis.

  • Dank je wel, Shirley! Ik ben alleen in Las Vegas geweest en de rest is ook allemaal nieuw voor me.

 3. Héél gaaf! Deze omgeving staat ook erg hoog op onze bucketlist, dus ik kijk nu al uit naar je verhalen! 😀

 4. Een deel van jouw route heb ik bezocht tijdens een roadtrip in 2009. Devils Tower, Deadwood, Mount Rushmore, Badlands, Meteor Crater, Monument Valley, enz. Heel erg de moeite hoor! In South Dakota zijn wij nog door Pine Ridge Indian Reservation gereden en hebben er Wounded Knee en een begraafplaats bezocht. Veel armoede in deze streek 🙁 De Amerikaanse fotograaf Aaron Huey heeft er een pakkende fotoreportage over gemaakt.

  Een fotoverslag van mijn roadtrip vind je hier: http://www.fotografieblog.be/roadtrip-verenigde-staten/

  • Wauw! Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt. Het is net alsof je zo het landschap in kunt lopen! Erg mooi.
   Ik had al gelezen over Wounded Knee en ik ga kijken of we dat ook kunnen bezoeken. Dat lijkt me erg indrukwekkend.

 5. Els

  Vlakbij (?) Durango heb je nog een mooi park Mesa Verde. Daar vind je nog oude indianennederzettingen. Zeker de moeite waard om te bezoeken.

 6. Mooi vooruitzicht ! Voor de foto’s die je van Monument Valley ( de “verlaten weg met de rotden op de achtergrond” ) wilt nemen moet je wel de juiste route nemen , je moet dan Monument Valley uit het noorden benaderen , en NIET vanuit Kayenta ! Maw , je moet wel op de #163 zijn , maar over Bluff / Mexican Hat aanrijden… niet vergeten om de Monument Valley loop te rijden , ingang naast het MV visitors center(naast het View Hotel)..is een zand/dirt road , kost je iets van $20 om hier te mogen rijden , maar zeker zo tegen zonsondergang kan je prachtige fotos van de verschillende Mesa’s maken…
  Veel foto’s van een (groot deel) van je mogelijke route en parken kan je hier vinden : http://www.ericencarin.nl/2015usa.html

  • Dank je wel voor de tips Eric! Heel nuttig en handig om de juiste route te hebben 😀 Ik zal de foto’s bekijken!

 7. Jeuj, wat een gave reis! Yellowstone is echt gaaf, daar ga je je prima vermaken! Ik deed een deel van jouw route ook, kijk hier maar even voor de route en links naar artikelen http://www.marcellamolenaar.nl/roadtrip-west-amerika/

  Veel plezier met de voorpret!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.