8x Kerst in Amerika

Tijdens mijn roadtrip in december was het moeilijk om niet in de kerstsfeer te komen. De mooiste kerstversieringen, kerstbomen en winterse activiteiten kwamen allemaal voorbij. Ik laat je zien hoe het was tijdens de kerstperiode in Amerika!

Kerstbomen

Ik denk dat ik tijdens mijn Amerika reis in december de allermooiste kerstbomen ooit heb gezien. Overal in de stad, in etalages en in hotels vind je prachtige kerstbomen. Maar als je bij Rockefeller Centre komt: wauw! Wat een grote boom en al die lampjes!

Winterthur Museum, Garden & Library in kerstfeer

Ik bezocht het Winterthur Museum en tijdens mijn bezoek was dit landgoed in kerstsfeer gehuld. Er was een tentoonstelling over kerstbomen in het Witte Huis door de jaren heen. Zoals je misschien weet, wordt de kerstboom versierd door de first lady en die geeft de boom een bepaald thema of een bepaalde stijl mee, zoals muziek, te zien in onderstaande foto. Dit was heel leuk en interessant om te zien!

Kerstmarkten

In New York en Philadelphia vind je de leukste kerstmarkten. Naast handgemaakte kerstballen verkoopt men hier ook andere ambachtelijke producten, kunst, sieraden of etenswaar. Superleuk om deze kerstmarkten te bezoeken als je op zoek bent naar iets unieks of een bijzonder souvenir. Bij de kerstmarkten waren ook tal van eetkraampjes te vinden met gluhwein, corndogs (een hotdog met een krokant laagje op een stokje) en andere typische Amerikaanse of Europese wintergerechten.

Faunbrook Bed & Breakfast

Het is extra leuk om te overnachten in een hotel of bed & breakfast dat helemaal is aangekleed voor kerst. Faunbrook was zo’n accommodatie. Het was sowieso al leuk om in een Victoriaanse bed & breakfast te overnachten, maar nu de verschillende kamers in kerstsfeer gehuld waren, was het nog specialer!

Christmas in Faunbrook bed & Breakfast – Spherical Image – RICOH THETA

Etalages & winkelcentra

Als je door de straten van New York wandelt kun je het bijna niet ontwijken: De prachtig versierde kerst-etalages. De grote warenhuizen doen elk jaar extra hun best zoals Saks Fifth Avenue en Macy’s. In Philadelphia vindt er zelfs een licht show plaats en is er een Dickens Village! En in en buiten het winkelcentrum Hudson Yards, bij The Vessel, hebben ze ook hun best gedaan en zijn de bomen versierd met duizenden lampjes.

Christmas Lights The Vessel Hudson Yards – Spherical Image – RICOH THETA

Longwood Gardens

In de buurt van Philadelphia vind je Longwood Gardens. Een enorme en diverse botanische tuin. In de kerstperiode verandert hij in een winter wonderland en ’s avonds gaan een half miljoen lichtjes aan. Een van de mooiste bestemmingen tijdens de kerstperiode als je het mij vraagt. Lees hier meer over Longwood Gardens!

Schaatsen

Op verschillende plekken kwamen we schaatsbanen tegen. In Philadelphia bij het stadhuis en in New York bij de kerstmarkt van Bryant Park, in Central Park en bij de kerstboom van Rockefeller Center. Bij laatstgenoemde gingen we schaatsen en dat was echt een kerst-in-New York-ervaring! Via de website van de Rockefeller schaatsbaan hebben we vooraf tickets geboekt voor een bepaalde tijd. Op de dag zelf konden we zo doorlopen, kregen we schaatsen en konden we rondjes schaatsen bij die mooie, enorme kerstboom

Dyker Heights

De beroemdste buurt met kerstversiering in New York is Dyker Heights in Brooklyn. Hier zie je de mooiste versierde huizen. Je kunt er zelf heen gaan of met een tour en een rondleiding krijgen. Lees hier meer over Dyker Heights of bekijk hieronder alvast tickets voor een tour!

Heb je al zin gekregen om Amerika in de kerstperiode te bezoeken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.