Westkust Amerika reis dag 7: Yosemite Valley en Tioga Pass

We hebben het enge motel overleefd. Er is niets gebeurd! We pakken snel onze spullen en gaan onderweg naar Yosemite Valley. Parkeren is gelukkig geen probleem en we lopen richting een winkeltje om een ontbijtje te scoren. We kiezen voor een wrap en chocolademelk en gaan buiten aan een van de tafeltjes zitten. En ja hoor, er komt een eekhoorntje nieuwsgierig om de hoek kijken. Hij scharrelt wat onder de tafeltjes en snuffelt zelfs aan de teen van een krantlezende bezoeker van het park.

Als we langs het kleine museum lopen in de vallei, zien we plotseling een hert staan. Hij stoort zich helemaal niet aan ons en zoekt gewoon verder naar voedsel. Een ranger wil zijn wagen inparkeren en het beestje gaat bijna niet aan de kant. Zo zijn ze dat hier gewend!

waterval-in-Yosemite-National-Park

We wandelen naar de Lower Yosemite Falls. Bij de waterval kun je een heel stuk op de rotsen klimmen. Dit doen we en zo genieten we nog meer van het uitzicht op de waterval en het water eronder. Klauterend over de rotsen bereiken we weer veilig het beginpunt. Wat kunnen gympen glad worden.

★Tip: Bekijk nu live beelden van de waterval in Yosemite!

Tioga Pass rijden in Amerika

Het is tijd om richting de Tioga Pass te rijden. Dit is met 3031 meter, de hoogst berijdbare bergpas van het land. Deze route wordt bovendien als een van de mooiste routes van Amerika te zien. Gelukkig kunnen we de route rijden want deze pas is gesloten van november tot en met april omdat er dan sneeuw ligt.

★Tip: Wil je je ook laten verrassen door de prachtige natuur langs de Tioga Pass? Kijk dan eerst of de pas geopend is. Dit check je op deze website.

Olmstead-Point-Tioga-Pass-AmerikaDe natuur is hier werkelijk prachtig en heel divers. Een mooie plek is Olmsted Point. Hier staat een eenzame boom en in de rotsen zitten grote scheuren. We rijden langs een verlaten meer en stoppen bij een hele grote rots waarop klimmers te zien zijn. Ik zou dat niet durven…

★Tip: Wil je alvast wandelingen plannen langs de Tioga Road? Op deze website kies je alvast de mooiste wandelingen uit!

Het landschap op de Tioga Road is heel erg afwisselend en zo rijden we ook langs een grasweide omgeven door bergen, met een paar plassen. We lopen hier wat rond en zien in de grond een heleboel holletjes. Even later zien we een paar prairiehondjes lopen en ook nog een hert die bij het meer aan het drinken is.

 

Tioga-Pass-in-Amerika

Na heel veel mooie natuur te hebben gezien, komen we ‘s avonds aan bij het motel in Lee Vining: Yosemite Gateway Motel. Dit hotel ligt aan de hoofdstraat van het dorpje met een paar winkeltjes en restaurantjes. Tegenover het motel eten we bij een restaurantje op het terras. De motelkamer is prima en zodra je de kamer uitstapt zie je in de verte het Monolake. Dat staat morgen op de planning!

motel-na-Tioga-Pass-bij-Yosemite-National-Park

>> Lees verder: Westkust Amerika reis dag 8 ★

4 thoughts on “Westkust Amerika reis dag 7: Yosemite Valley en Tioga Pass

  1. Wat fijn dat jullie het enge hotel hebben overleefd, haha! Mooie foto’s, ik ben gek op Yosemite!

  2. Herkenbaar 🙂 Mooie foto van de Tioga Pass!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.