Westkust Amerika reis dag 5: van San Francisco naar Yosemite National Park

Vandaag is het tijd om de huurauto op te halen en vanuit San Francisco naar een van de mooiste parken van Amerika te rijden, Yosemite National Park! We staan vroeg op en zijn op tijd bij het autoverhuurbedrijf om onze auto op te halen. Op tijd, dat dachten we…

huurauto-in-amerika-roadtrip

Er staat een flinke rij en we moeten een tijdje wachten. Uiteindelijk zijn we aan de beurt en even later rijden we met een Toyota Camry San Francisco uit. Het is helaas geen Amerikaanse bak, maar wel mooi en groot. Langzaam maar zeker laten we de stad achter ons en verandert de omgeving om ons heen. We rijden over bruggen, langs rotsen en bijzondere heuvels en maken voor het eerst kennis met de Amerikaanse wegen! De roadtrip begint!

roadtrip-in-amerika-natuur

Onderweg zien we een jongen staan met een reclamebord in z’n hand. Hij staat langs de weg en gooit het bord door de lucht om de aandacht te trekken. We zien dit nog veel vaker in de USA. Het lijkt mij niet zo’n leuk baantje!

Helaas werkt de navigatie niet goed! We doen ontzettend lang over de route die normaal 4 uur zou duren. De navigatie stuurt ons over een berg en dit zorgt wel voor een leermomentje:

roadtrip-westkust Amerika★Tip: Neem altijd een kaart mee, een roadatlas, zodat je niet alleen de weg kunt vinden, maar ook een idee hebt waar je rijdt.

Door de vertraging valt de planning een beetje in het water en kunnen we de gigantische sequoiabomen in Mariposa Grove vandaag niet bezoeken. We rijden in één keer door naar het hotel in Yosemite National Park: Het Historic Wawona Hotel.

wawona-hotel-in-Yosemite-Californie

Het Wawona Hotel is een prachtig historisch hotel uit 1876 en bestaat uit meerdere gebouwen. Wij hebben in dit hotel een standaard kamer en de badkamer moeten we delen maar er is wel een wastafel op de kamer.

Wat fijn om in een hotel in Yosemite National Park te verblijven, zo midden in de natuur! Overal zien we eekhoorntjes en vanaf de veranda zien we in de verte ook hertjes lopen. ’s Avonds eten we bij het hotel, buiten op de veranda, terwijl in de verte onweer klinkt. Morgen gaan we naar Mariposa Grove in Yosemite National Park!

Hotel-in-Yosemite-veranda

>> Lees verder: Westkust Amerika reis dag 6 ★

One thought on “Westkust Amerika reis dag 5: van San Francisco naar Yosemite National Park

  1. Nelleke

    Leuk om je reis verslag te lezen en wat een mooie foto’s. Kijk nu al uit naar onze trip komende zomervakantie! Nu vraag ik me af hoeveel kilometers jullie ongeveer hebben gereden? Groetjes Nelleke Maas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.