Westkust Amerika reis dag 23: naar Hollywood!

Vanuit een winkelcentrum dat me bekend voorkomt van film en televisie, zie ik ze staan. Op een heuvel. Zo herkenbaar: De Hollywood letters!

Vandaag gaan we naar Hollywood! Ik ben zo benieuwd hoe het hier zal zijn. Wat ze over het verkeer in LA zeggen is in ieder geval al waar: Het duurt namelijk geen 45 minuten voor we bij ons hotel zijn, maar anderhalf uur.

Omdat we vroeg bij het hotel zijn, kunnen we nog niet inchecken, maar dat maak niet uit, want we willen eerst wat eten. En toevallig heb ik research gedaan en weet ik dat er op loopafstand een Amerikaanse diner te vinden is! Mel’s Drive in.

Deze diner is compleet in jaren 50 stijl en heeft een jukebox op de tafel. Aan de muren hangen foto’s van Hollywood en filmsterren en op het menu heb je genoeg om uit te kiezen. Leuk om hier te eten!

Mels-drive-in-Hollywood-eten-in-Amerika-diner

We kiezen niet voor het gezondste, maar dat mag deze vakantie: cheese fries (patat met 2 soorten kaassaus) een hamburger en een slider en als toetje delen we een banana milkshake. Dit wordt allemaal geserveerd op een klassieke manier.

Als we weer terugkomen bij het hotel, is onze kamer inmiddels klaar en kunnen we de spullen wegbrengen.

★Tip: Ik verbleef in het Hollywood Celebrity hotel en dit is wat mij betreft een echte aanrader. Het ligt in een rustige straat, op een paar stappen van de Walk of Fame, achter het winkelcentrum Highland Mall en het ligt op nog geen minuut lopen van een metrohalte. De kamers zijn ruim, het personeel is vriendelijk en het ontbijt is erg lekker en vers.

Los-Angeles-Hollywood-bezoeken-in-Amerika

Lang blijven we nier op de kamer want er is veel te zien. We gaan de walk of fame op.
Dit is de bekende straat in Hollywood waar op de stoep sterren liggen met de namen van tv-, film-, radio- en andere bekendheden. Hier is het best druk. Er lopen veel straatartiesten, verklede mensen en een kerel met een slang die wij liever niet zo dichtbij willen hebben. Ook lopen we naar het Chinese Theater waar de hand- en voetafdrukken van filmsterren te vinden zijn.

Vanuit het winkelcentrum achter ons hotel bekijken we de Hollywood letters. Wat een bijzondere plek is het hier. Het is er inderdaad super toeristisch en sommige plekken zijn niet heel mooi. Toch had ik dit stuk niet willen missen en ben ik blij dat ik het heb bezocht.

Hollywood-walk-of-fame-in-Los-Angeles-Amerika

In een tour langs de huizen van the rich & the famous hebben we niet zoveel zin. Het schijnt dat je meestal toch alleen maar de enorme hekken ziet staan en verder niets. We besluiten om naar een winkelcentrum te gaan, ongepland, maar het blijkt een goede keuze.

We gaan naar The Grove. Dit is een winkelgebied met gezellige terrasjes en pleintjes met een fontein en een oude tram die op en neer rijd. Met de tram mag je gratis een ritje maken en de fontein geeft elk uur een show met muziek. Het is hier echt leuk en het schijnt dat je hier ook celebrity’s kunt spotten als je geluk hebt.

The-Grove-winkelcentrum-in-Los-Angeles-Amerika

★Tip: Op zoek naar een leuk winkelgebied in Los Angeles? Bezoek het stijlvolle The Grove!

Bijna net zo geduldig als de gemiddelde Amerikaan besluiten we te wachten op een tafel bij The Cheesecake Factory. Na een tijdje krijgen we een tafel en even later genieten we van het dinner bestaande uit een steak Diane, aardappelpuree en coleslaw, gegrilde zalm met broccoli, en edamame boontjes. Als toetje nemen we een Cheesecake met brownie, caramel en pecannoten mee voor op de hotelkamer.

>> Lees verder: Westkust Amerika reis dag 24 ★

Mijn eerste kennismaking met de USA was in 2011. Ik maakte een droomreis langs de westkust. En wat was het geweldig mooi! Hoewel het al een tijdje geleden is, wil deze reis toch met jullie delen. Tijdens de vakantie hield ik een blog bij en die heb ik nu in een nieuw jasje gegoten. De hele route van de Westkust Amerika reis vind je hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.