Westkust Amerika reis dag 19: Wereldwonder Grand Canyon in Amerika

Na de prachtige natuurverschijnselen in Page van de vorige dag, gaan we vandaag een waar wereldwonder bezoeken: The Grand Canyon in Amerika!

We worden wakker in het Rodeway Inn hotel in Page: een ruime motelkamer waar we tijdens deze reis goed aan gewend raken. We ontbijten in de lobby en er is vooral geroosterd brood, cornflakes, minimuffins en deze keer ook een ei. Daarna gaan we snel op weg naar The Grand Canyon. Vanuit Page is dat ongeveer 3 uur rijden. Onderweg stoppen we nog een paar keer bij indianenwinkeltjes/kraampjes, zogenaamde Trading Posts. Hier worden vooral sieraden verkocht, souvenirs en Buffalo Jerky, gedroogd vlees waar men hier helemaal gek op is.

Grand-Canyon-bezoeken


Via de oostkant komen we de Grand Canyon binnen. Onderweg begint het helaas al een klein beetje te regenen, maar wanneer we in het park zijn, is het weer droog. We rijden langs Desert View richting Grand Canyon Village. Onderweg stoppen we bij een paar mooie uitkijkpunten. Hier eten we onze Amerikaanse lunch: donuts en Pringles. Kun je je een betere plek voorstellen?

Grand-Canyon-picknick


Na de hitte in Page is het best koud in de Grand Canyon en het waait er hard. Gelukkig hadden we onze warme kleding niet te ver weggestopt in onze koffers. Toch is het erg wennen na al die dagen lekker warm weer, maar ook dat is Amerika.

★Tip: Bekijk in het magazine van The Grand Canyon alvast wat je wilt zien, waar je rekening mee moet houden en welke wandelingen je kunt maken.

Wanneer we in de buurt zijn van Grandcanyon Village, parkeren we de auto en gaan we verder met de rode pendelbus richting Hermit’s Rest. Hier is ook een mooi uitkijkpunt en we genieten van het natuurwonder.

Amerikareis-Grand-Canyon


Het weer wordt echter wel steeds onheilspellender en we zien dry lightning: Onweer zonder regen. Dan maar met de pendelbus richting de terugweg want het begint steeds harder te waaien. Schijnbaar valt het niet mee want de bus rijdt in één keer terug naar de parkeerplaats. Normaal gesproken wordt er gestopt bij de uitkijkpunten.

★Tip: Een wandeling maken in de Grand Canyon? Meer informatie vind je hier.

motel langs route 66

We besluiten om maar naar ons motel in Williams te rijden: Het Westerner Motel. Dit ligt op een uur en 40 min. Wanneer we vertrekken gaat de zon  al snel onder. We komen aan in het donker en de regen. Williams ligt aan de route 66 en heeft nog allerlei ouderwetse winkeltjes en restaurantjes. Dat is erg leuk om te zien en het voelt een beetje alsof je terug in de tijd gaat. Het motel is klein maar oké, maar wat wil je ook voor 35 euro in totaal; de goedkoopste van de vakantie!

eten-by-denny's-in-Amerika


We hebben een beetje honger gekregen en we willen naar 50’s diner Twisters gaan. Dit restaurant had ik op internet gevonden: De nr. 3 van restaurants in Williams (van de 26) dus waarschijnlijk niet zo slecht. Maar als we er binnenkomen is er niemand. Alleen twee ongeïnteresseerde bedieningsmedewerkers/koks. We besluiten om maar snel weer weg te gaan. Wat nu? Gelukkig staat Denny’s in de TomTom. Hier is het een stuk gezelliger en eten we een hamburger en 2 chickenwraps.

>> Lees verder: Westkust Amerika reis dag 20 ★

Mijn eerste kennismaking met de USA was in 2011. Ik maakte een droomreis langs de westkust. En wat was het geweldig mooi! Hoewel het al een tijdje geleden is, wil deze reis toch met jullie delen. Tijdens de vakantie hield ik een blog bij en die heb ik nu in een nieuw jasje gegoten. De hele route van de Westkust Amerika reis vind je hier.

4 thoughts on “Westkust Amerika reis dag 19: Wereldwonder Grand Canyon in Amerika

  1. Haha, die bus Pringles op de foto! Prima lunch (of ontbijt), ik kan daar wel even op vooruit. Mooie foto’s van de Grand Canyon. Jammer dat jullie het niet heel goed troffen met het weer, al lijkt het me wel cool om het onweer boven de Grand Canyon te zien.

    • Dank je wel 🙂 Ja, dat lijkt me ook wel mooi, dat onweer boven de Grand Canyon, als ik maar veilig zit. 😉

      • Hihi ik wilde ook over de pringles beginnen. Wat een prachtig gebied, alleen jammer van t weer.

        • 😉 Ja, het weer was jammer maar we hebben best veel geluk mer het weer gehad tijdens die reis 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.