Westkust Amerika reis dag 27: Highway 1 en Monterey

Nadat we op tijd wakker worden in het motel-waar-de-verwarming-niet-uit-kan, beginnen we onze reis naar Monterey. Om hier te komen rijden we de California State Route 1 oftewel Highway 1: een van de mooiste route’s van Amerika.

Na een tijdje rijden zijn we aangekomen in Big Sur en hebben we uitzicht op de zee en de rotsen. Nadat we even moeten wachten omdat er rook boven de weg hangt door een brand, rijden we verder naar het Elephant Seal Vista Point.

Hier heb je een mooi uitzicht op de (ruige) zee en je kunt er zeeolifanten zien liggen. Ook zie je er meeuwen, pelikanen en de altijd nieuwsgierige eekhoorntjes.

kustroute-amerika-highway-1-usa

★Tip: Als je een rondreis maakt in het zuidwesten van Amerika mag je Highway 1 eigenlijk niet overslaan. De route is prachtig en toont weer een heel ander stukje van de Verenigde Staten.

We stoppen voor een lunch bij Ragged Point. Eindelijk een echte Amerikaanse hotdog. En die is hier ontzettend lekker! Tijdens de lunch worden we vergezeld door zwarte vogeltjes die uit je hand durven te eten.

Na de lunch lopen we verder richting het uitzichtpunt. Je kijkt hier prachtig uit over de zee, de bergen en de rotsen. We rijden verder en genieten enorm van deze geweldige route. Je hebt hier langs de weg allerlei punten waar je kunt stoppen, zo ook bij het volgende vista point. Hier moet je een stukje van de weg af, op een wandelpad wat naar beneden loopt. En dit is werkelijk een prachtige plek. Een kleine baai, omgeven door rotsen en een waterval die de zee in stroomt. Dit is de McWay waterval en die maakt onderdeel uit van het Julia Pfeiffer Burns State Park.

highway-1-amerika-rondreis-westkust

★Tip: Meer weten over het Julia Pfeiffer Burns State Park en de MCWay waterval? Kijk even op de website van het Julia Pfeiffer Burns State Park.

Nadat we hier heel veel foto’s maken, rijden we verder naar het plaatsje Monterey. Dit is onze laatste overnachtingsplek voor we naar San Francisco teruggaan en naar Nederland vliegen. We checken snel in bij het Knights Inn en dat is gelukkig een stuk beter dan het vorige motel.

★Tip: Eigenlijk hadden we tijd te weinig voor de Highway 1. Ik zou een extra overnachting aanraden zodat je meer kunt genieten van deze prachtige route en eventueel langere wandelingen kunt maken.

highway-1-kustroute-in-amerika

’s Avonds gaan we het centrum van Monterey nog even in. Het is hier gezellig en je hebt er onder anderen Cannary row, waar vroeger conserveringsfabrieken zaten. Dit is nu omgetoverd tot winkelstraatje en langs het water zijn restaurantjes te vinden. We eten bij Louie Linguini’s en we krijgen een tafel op een hele bijzondere plek; boven de zee!

In de buurt van het motel gaan we nog langs een Rite Aid supermarkt voor wat drinken. Als we ons inschrijven voor een soort bonuskaart, kan ik heel goedkoop ($5) L’Oréal mascara kopen. Dat is een goede deal!

Bekijk hier een kort filmpje van deze dag, gemaakt met een Ipad 😉

>> Lees verder: Westkust Amerika reis dag 28 ★

Mijn eerste kennismaking met de USA was in 2011. Ik maakte een droomreis langs de westkust. En wat was het geweldig mooi! Hoewel het al een tijdje geleden is, wil deze reis toch met jullie delen. Tijdens de vakantie hield ik een blog bij en die heb ik nu in een nieuw jasje gegoten. De hele route van de Westkust Amerika reis vind je hier.

2 thoughts on “Westkust Amerika reis dag 27: Highway 1 en Monterey

  1. Co

    Die kust is zo mooi! En wat jammer dat ik het Julia Pfeiffer State Park heb gemist deze zomer (alle parken waren dicht ivm bosbranden), ziet er echt prachtig uit op je foto 🙂

    • Wat jammer dat alle parken dicht waren! 🙁 Hopelijk kun je ze volgende keer wel bekijken 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.