Westkust Amerika reis dag 21: Disneyland in Amerika

Kleine kinderen lopen rond met Jumbo turkey legs, volwassenen met Mickey Mouse-oren. We zijn in Disneyland in Amerika, in Anaheim!

Dat zul je altijd zien, als we wakker worden in Palm Springs is het prachtig weer, terwijl het gisteren bijna de hele dag regende. Dan zit er niets anders op hier nog eens terug te komen en de boel beter te bekijken. Na het uitchecken zien we buiten een blauwe kolibrie rondvliegen, wat een bijzonder vogeltje is dat. We verlaten Palm Springs en gaan onderweg naar Disneyland!

Naar-Disneyland in Amerika

Als we om 11:00 uur bij het Super 8 Motel aankomen kunnen we gelijk inchecken. Dat is fijn want normaal gesproken kan dit pas vanaf 15:00 uur. Hotel motel is prima. Heel ruim en op een goede loopafstand van het Disneyland Park. Bij het motel kopen we Disney tickets bij de balie, met korting. Voor we het park ingaan, gaan we eerst even eten bij The Cheesecake Factory. Deze bevindt zich op loopafstand. Het is weer moeilijk kiezen uit een van de 250 menu items!

★Tip: In de USA een beetje op je eten letten? Dan kan bij The Cheesecake Factory want op het SkinnyLicious menu vind je gerechten met minder dan 590 calorieën per portie. Lees alvast mijn blog over een van mijn favoriete restaurantketens in Amerika.

broodje-eten-bij-Cheesecake-Factory-in-Amerika

Na een broodje en een lekkere koffie lopen we via de Gardenwalk (hier zitten wat winkels en restaurants) richting het Disneyland Park. Alles is in Halloweensfeer aangekleed. Er staan grote pompoenen in Main Street en overal waar je kijkt zie je Halloweenversieringen.

Je kijkt je ogen uit in dit Amerikaanse Disneyland. Veel attracties zijn herkenbaar uit Disneyland Parijs, maar er zijn natuurlijk ook andere dingen. Het lijkt wel alsof er een stuk van het kasteel mist. Ik vroeg me even af of ze misschien bezig waren met een restauratie, maar dit kasteel is gewoon een stuk kleiner in vergelijking met het kasteel in Disneyland Parijs. Alles is wel net zo mooi afgewerkt en natuurlijk vind je er die typische Disney sfeer. Wist je trouwens dat deze Disneyland in Amerika al 60 jaar bestaat?

disneypark-californië

★Tip: Kijk voor meer informatie, attracties en de leukste restaurants alvast op de website van Disneyland Park.

Het park is vandaag open tot 12 uur, dus we hebben lekker veel tijd om alles te bekijken. Op het einde kijken we nog naar de Disneyshow Imagination. Dit is een spectaculaire show met een draak, vuur en een grote piratenboot. Een perfecte afsluiting van een mooie dag.

>> Lees verder: Westkust Amerika reis dag 22 ★

Mijn eerste kennismaking met de USA was in 2011. Ik maakte een droomreis langs de westkust. En wat was het geweldig mooi! Hoewel het al een tijdje geleden is, wil deze reis toch met jullie delen. Tijdens de vakantie hield ik een blog bij en die heb ik nu in een nieuw jasje gegoten. De hele route van de Westkust Amerika reis vind je hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.