Westkust Amerika reis dag 26: Venice Beach, struisvogels en temperatuurverschillen

Vanuit Hollywood rijden we naar het bijzondere Venice Beach, krijgen we het extreem warm en koud en voer ik struisvogels!

Afgezien van de kakkerlak op de kamer, die kan natuurlijk ook via de koffer mee zijn gereisd, was het laatste hotel in Los Angeles oké. Wist je dat de kakkerlakken hier een stuk groter zijn dan in Nederland? Nee? Ik nu wel.

We checken snel uit en rijden richting Venice Beach. Helaas is het vandaag weer super mistig. In Venice Beach zie je veel mensen die iets weghebben van zwervers/hippies ( het verschil is soms moeilijk te zien) die spulletjes verkopen, bijvoorbeeld kunstwerken, schilderijen of figuren van hout. Er hangt een aparte sfeer.

Venice-Beach-Los-Angeles-Amerikarondreis

Ik had Venice Beach eerlijk gezegd anders verwacht, maar wie weet liepen we gewoon rond in het minder mooie gedeelte. We eten wat bij een café op de boulevard en we nemen hier een cappuccino bij. Deze heeft een grootte die vergelijkbaar is met 3 cappuccino’s in Nederland! Hierna rijden we richting Solvang naar…. Ostrichland!

Ik ben gek op dieren: wasberen, alpaca’s, capibara en ook struisvogels. Op internet had ik gelezen dat je in de buurt van het plaatsje Solvang een bezoek kunt brengen aan een soort struisvogelboerderij genaamd Ostrichland. Hier kun je voer voor de vogels kopen en dan met een soort blik (van de veger en blik) het voer dichtbij ze houden. De dieren staan achter hekken. Met geweld werken de struisvogels het eten dan naar binnen. Er zijn trouwens ook emoes.

Struisvogels-voeren-in-Amerika

★Tip: Wil je ook struisvogels voeren in Amerika? Kijk alvast even op de website van Ostrichland.

★Tip: Ostrichland ligt nabij Solvang. Dat dorpje schijnt ook een bezoekje waard te zijn. Helaas hadden wij er geen tijd voor. Solvang is een Deens uitziend dorpje, inclusief molentje. Meer informatie vind je op de website van Solvang.

Pismo-Beach-Amerika-reis-amerikablogNa deze bijzondere ervaring rijden we verder naar de volgende overnachtingsplaats: Pismo Beach naar het motel Ocean Palms. Dit was het eerste motel waar we een vervelende ervaring hadden. Het begon al bij het inchecken. Het vrouwtje had daar heel lang werk mee, maar dat kan natuurlijk een keer gebeuren. Op de kamer aangekomen blijkt de verwarming aan te staan. Lekker, als het winter zou zijn, ware het niet dat het buiten rond de 30 graden is. Helaas voor ons kan de verwarming niet uit. We melden dit bij de balie en besluiten eerst naar het strand te gaan.

Het strand is op loopafstand en er is bijna niemand. We genieten hier van een strandwandeling en zien hoe de lucht prachtige kleuren krijgt als de zon ondergaat, met de pier op de achtergrond.

Daarna gaan we eten bij Coco’s Bakery, een restaurantketen en bakkerij die te vinden is in het zuidwesten van de VS. We eten er steak, salade, heerlijk brood en een voorgerecht. We zitten in een gezellige booth maar het is ontzettend koud door de airco. Gelukkig ligt mijn vest in de auto en zit ik er even later warmpjes bij.

zonsondergang-Amerika-pier

En hoe het is afgelopen met de helse verwarming? Toen we terugkwamen op de kamer was er een ventilator geplaatst. Beter dan niets, maar nog steeds raar dat de verwarming niet uit kon… Vandaag was dus een dag met grote temperatuurverschillen. Daarom een laatste tip:

★Tip: In Amerika kan het niet alleen erg warm zijn in het zuidwesten, maar vergeet niet dat het in veel winkels en restaurants enorm fris kan zijn door de airco. Daarom is het altijd handig om een jasje of vest mee te nemen.

>> Lees verder: Westkust Amerika reis dag 27 ★

Mijn eerste kennismaking met de USA was in 2011. Ik maakte een droomreis langs de westkust. En wat was het geweldig mooi! Hoewel het al een tijdje geleden is, wil deze reis toch met jullie delen. Tijdens de vakantie hield ik een blog bij en die heb ik nu in een nieuw jasje gegoten. De hele route van de Westkust Amerika reis vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.