Westkust Amerika reis dag 8: Het bijzondere Bodie en Mono Lake

Het Mono Lake is 2x zo zout als de zee en wordt omringd door vogels die leven van de duizenden vliegjes. Er steken vreemde zoutpilaren boven het water uit. We bezoeken vandaag twee bijzondere plekken, die zo als filmset kunnen dienen. Buitenaards en enorm fascinerend.

Naast het motel in Lee Vining is een kleine supermarkt. We kopen er beef jerky (gedroogd vlees) en een soort wrap als ontbijt. Nog wat drinken en we zijn klaar om onze roadtrip te vervolgen!

roadtrip-Amerika-blog-rondreis

Vandaag staat op de planning om een bezoek te brengen aan Bodie State Historic Park: de oudste en beste bewaard gebleven spookstad in het westen van Amerika. Het is een spookstadje omdat de vroegere bewoners er zijn vertrokken nadat er geen goud meer te vinden was in de omgeving. De huisjes zijn bewaard gebleven net zoals delen van het interieur.

Braaf volgen we de aanwijzing van de navigatie. Dat wordt offroad rijden! Later blijkt dat we de verkeerde route hebben gekozen. Bij de juiste route zou alleen de laatste 3 mijl onverhard zijn.

Spookstad in Amerika Ghost Town Bodie totaal

Nog nooit was ik in een spookstadje geweest en er hangt een bijzondere sfeer. Hoe langer je er rondloopt hoe meer je je gaat verbeelden hoe het er geweest is en hoe nieuwsgieriger je wordt naar de mensen die er geleefd hebben.

★Tip: Geen plannen om naar Bodie te gaan, maar wil je er toch rondkijken? Wandel mee via Google Streetview! 

Het is fascinerend om rond te lopen tussen al die verlaten, oude huisjes waar je ongegeneerd naar binnen kunt kijken. Meer over Bodie kun je lezen in het artikel Bodie State Historic Park.

Spookstad in Amerika Bodie State Historic Park

Voor de terugweg nemen we wel de goede route, we hoeven nu maar een paar mile over het slechte wegdek. De tweede stop van vandaag is het Mono Lake. Dit is een van de oudste meren van Noord-Amerika en het is 2x zo zout als de zee. Er zijn een heleboel vogels te zien. Ze leven van de duizenden zwarte alkali vliegjes die daar te vinden zijn.

★Tip: Meer weten over Mono Lake of op zoek naar wandelroutes? Bekijk alvast de website van Mono Lake.

Mono-Lake in Californïe

We hebben helaas geen tijd om uitgebreide wandelingen te maken want we moeten verder richting Lone Pine. Na nog wat boodschappen (Dat blijft leuk in Amerika) komen we na anderhalf uur rijden aan bij het Dow Villa Hotel.

★Tip: In de Alabama Hills van Lone Pine zijn heel veel (western) films opgenomen.
Online vond ik een guide waarmee je zelf een tour kunt doen langs alle locaties!

We lopen wat rond door het dorpje wat uit één weg lijkt  te bestaan. Het is er gezellig druk, mensen zitten op het terras en er klinkt muziek. We besluiten om eten te halen bij de McDonalds en dit mee te nemen naar de hotelkamer. En nee, ze hebben geen Mc Kroket ;). Ik vind het leuk om iets bij de McDonalds te nemen wat ze niet in Nederland hebben zoals bijvoorbeeld Fanta Strawberry. Bij de Mac in Amerika krijg je bij het bestellen een beker en die mag je zelf vullen bij een automaat, en nog een keer vullen en nog een keer en nog een keer…

>> Lees verder: Westkust Amerika reis dag 9 ★

Mijn eerste kennismaking met de USA was in 2011. Ik maakte een droomreis langs de westkust. En wat was het geweldig mooi! Hoewel het al een tijdje geleden is, wil deze reis toch met jullie delen. Tijdens de vakantie hield ik een blog bij en die heb ik nu in een nieuw jasje gegoten. De hele route van de Westkust Amerika reis vind je hier.

4 thoughts on “Westkust Amerika reis dag 8: Het bijzondere Bodie en Mono Lake

  1. Ik vond Bodie zo bijzonder om mee te maken! En Lone Pine is een geweldige dorpje, alsof je in een film bent beland 😀

    • Ik zou ook best wel de filmlocaties in Lone Pine willen bekijken. Heel bijzonder lijkt me dat 😀

  2. Kim

    Wat een onwijs toffe foto’s heb je gemaakt zeg! Ik ben zelf nog nooit in Amerika geweest maar kan echt weg zwijmelen bij de foto’s.

    • Dankjewel! 🙂 Leuk om te horen. Ik ben benieuwd of je binnenkort een Amerika reis gaat maken 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.