Roadtrip door de Verenigde Staten: 6 routes

Wil je een roadtrip door de Verenigde Staten maken? Hier vind je inspiratie voor die onvergetelijke reis. Deze 6 Amerika roadtrip routes staan vol bezienswaardigheden, de mooiste landschappen, geweldige steden, de leukste dorpjes en adembenemende natuur. Het mooie is dat alles perfect te verkennen is via het uitgestrekte netwerk van wegen. Een roadtrip in Amerika is echt geweldig! Je zult je geen moment vervelen en elke dag zal als een mini-vakantie voelen, want je ziet en doet zo ontzettend veel. Het wordt nog lastige kiezen, want elk gebied heeft z’n eigen charme.

Roadtrip door de Verenigde Staten

Inmiddels heb ik 6 roadtrips door de Verenigde Staten gemaakt. Elk reis was weer anders en uniek, maar net zo leuk en mooi als de vorige. Omdat Amerika natuurlijk immens groot is, zul je keuzes moeten maken over wat je graag wilt zien en hoelang je reis zal zijn. Mijn Amerika roadtrip routes zijn als voorbeeld zodat je zelf je Amerika reis kunt plannen. Zo kun je bijvoorbeeld tijd besparen door een binnenlandse vlucht te nemen of door minder lang op een bepaalde plek te blijven. Als je op de linkjes hieronder klikt, kom je direct bij mijn reisverslagen en blogs van die reis!

Westkust van Amerika

Florida roadtrip oostkust Verenigde Staten

Amerika en Canada

Texas

De Mountain States met Yellowstone

New York – Philadelphia Kerstreis

Welke roadtrip door de Verenigde Staten kies jij?

Hieronder vind je een korte samenvatting van mijn Amerika roadtrips, de hoogtepunten en linkjes naar de routes en blogs over de Amerikareizen.

Amerikablog-rondreis-westkust

route-66-amerika-rijden-rondreis

Roadtrip door Amerika voorbeeld: Westkust rondreis

Mijn eerste Amerika roadtrip ging naar de westkust. Het was moeilijk kiezen, want ik wilde ook dolgraag naar New York. Omdat je tijdens een westkust rondreis de mooiste natuur ziet en je echt een goed beeld van Amerika krijgt, besloot ik dat dit mijn eerste reis moest worden.

De reis begint in San Francisco, daarvandaan rijden we met de huurauto naar Yosemite National Park. We bezoeken het spookstadje Bodie, het mysterieuze Mono Lake, het bloedhete Death Valley en de gekte van Las Vegas. Daarna gaan we terug naar de natuur: Zion National Park en Bryce Canyon National Park. Via Page en Antelope Canyon richting de Grand Canyon. We rijden ook een stukje van de Route 66: We bezoeken Oatman, waar ezels door de straten lopen. Disneyland en Hollywood in Los Angeles staan ook op de lijst. Via de kust van Californië, langs de prachtige Highway 1 via Monterey rijden we weer terug naar San Francisco.

Bekijk hier de uitgebreide route van de westkust roadtrip door de VS.

accommodatie in Florida Coconut Palm Inn

★ Roadtrip door de Verenigde Staten voorbeeld: Florida

Een roadtrip in Florida van noord naar zuid! De reis begon in New York en hiervandaan reden we naar het zuidelijkste puntje van Amerika in Key West.

Vanuit New York gaan we naar Washington DC. Hiervandaan rijden we via Roanoke naar Gatlinburg. Hier bezoeken we de Great Smoky Mountains. We gaan naar het mooie Charleston en duiken de geschiedenis in in St Augustine. In Florida bezoeken we Siesta Key en Naples. Op de Florida Keys staat natuurlijk Key West op de planning. Via Miami rijden we naar Orlando waar alle Disneyparken te vinden zijn en via de westkust van Florida, met de mooie zandstranden van St Pete’s Beach en Clearwater Beach, rijden we naar Tampa als eindbestemming van de reis.

Bekijk hier de uitgebreide route van de Florida roadtrip.

Niagara-Falls-in-Canada

Herfstkleuren-New-England-Amerika

Roadtrip door de Verenigde Staten en Canada

Een Amerikareis gecombineerd met een bezoek aan Canada. Tijdens deze reis hebben we vooral Canadese steden gezien, maar ik wil zeker terug om de prachtige natuur van Canada te ontdekken!

De reis begint in New York. Daarna gaan we met de trein naar Philadelphia. Daar halen we een huurauto op en gaan we naar Atlantic City. We bezoeken het Air and Space Museum in Chantilly en komen meer te weten over de Amerikaanse geschiedenis in Williamsburg. Dan gaan we naar Great Smoky Mountains National Park. We slapen in het gezellige Gatlinburg en Pigeon Forge. Daarna gaan we naar het noorden: Harpers Ferry. We bezoeken Ithaca waar tal van watervallen te vinden zijn. We gaan de grens over naar de spectaculaire Niagara Falls. Na Toronto en Montreal keren we terug gaan naar Amerika en beleven we de Indian Summer in New England, waar we onder anderen de White Mountains en Green Mountain National Forest bezoeken. In Vermont slapen we in Bennington en daarvandaan rijden we naar Boston. Via Cape Cod, onder andere Hyannis, keren we terug naar New York om huiswaarts te vliegen.

Bekijk hier de uitgebreide route van de Amerika-Canada roadtrip

roadtrip door de Verenigde Staten uitzichtpunt Amerikaanse vlag

★ Roadtrip door de Verenigde Staten voorbeeld: Texas

De roadtrip door Texas begint in New York en per trein reizen we naar Washington DC. Hier huren we een auto en rijden we naar Roanoke, Pigeon Forge en de Great Smokey Mountains. In Chattanooga bezoeken we bijzondere natuur en we gaan naar de muzieksteden Nashville en Memphis. Daarna rijden we naar Texas: Dallas, Austin en San Antonio. Hier bezoeken we ook prachtige natuur. We dalen af naar de kust: Corpus Christi en Galveston. En we bezoeken het Houston Space Centre. Daarna is het tijd voor New Orleans. Via Atlanta rijden we weer terug, maar niet voordat we wat dagen in Gatlinburg doorbrengen. Na Asheville en het Natural Bridge State Park rijden we weer naar New York.

Bekijk hier de uitgebreide route van de Texas roadtrip

Grand-Prismatic-Spring-in-Yellowstone

Monument-Valley-in-Amerika

★ Roadtrip door Amerika voorbeeld: The Mountain States

Tijdens deze Amerikareis bezoeken we het fantastische Yellowstone! Een van de mooiste parken van de VS. Wat wil ik graag nog eens terug, want wat was hier mooie natuur te zien en te beleven!

De reis begint in Salt Lake City. Daarna volgt de prachtige natuur van Grand Teton National Park en Yellowstone National Park. Via Cody en Sheridan rijden we naar Rapid City en verkennen we de omgeving van de Black Hills waar we ook op zoek gaan naar goud! We gaan naar Badlands National Park en Mount Rushmore. Daarna rijden we naar Rocky Mountains National Park en slapen we in Estes Park. Daarna is het tijd voor de stad Denver en het plaatsje Durango waar we een geweldige treinreis maken naar Silverton. Moab is een gezellig stadje en de perfecte uitvalsbasis om adembenemende natuur te bezoeken, zoals Arches en Canyonlands National Park. Via route 66 rijden we naar Monument Valley. En we bezoeken de Meteor Crater voor we in Las Vegas eindigen.

Bekijk hier de uitgebreide route van The Mountain States rondreis in Amerika

★ Roadtrip door de VS: Kerst in New York en Philadelphia

Een langverwachte droom kwam uit. Tijdens de kerstperiode naar New York! En het leuke was dat we er een roadtrip van gemaakt hebben. Dus niet alleen New York. We haalden de huurauto op en reden naar Philadelphia en omgeving!

De reis begint in New York. Na het ophalen van de huurauto rijden we naar Georgetown, heel gezellig en vlakbij Washington DC. Daarna rijden we naar de countryside van Philadelphia. Dit is het gebied dat op steenworp afstand ligt van Philadelphia. Hier vind je allerlei leuke stadjes met die typische Amerikaanse sfeer en verrassend veel bezienswaardigheden. Dit is het gebied Brandywine Valley. West Chester en Kennett Square zijn aanraders om te bezoeken. Daarna rijden we naar de grote stad Philadelphia. En we keren terug naar New York voor die ultieme kerstsfeer.

Bekijk hier de uitgebreide route van de kerst roadtrip naar New York en Philadelphia

Wat wordt jouw volgende roadtrip door de Verenigde Staten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.