Amerikaanse restaurants in Nederland

Welke Amerikaanse restaurants in Nederland zijn nou echt Amerikaans? Nu we momenteel nog niet naar Amerika kunnen vanwege de reisrestricties, moeten we maar gaan kijken of we in eigen land Amerikaanse dingen kunnen halen. Ik zet de Amerikaanse restaurantketens in Nederland op een rij.

Er zijn een aantal Amerikaanse ketens in Nederland te vinden. Van hamburgers tot donuts en kaneelbroodjes, maar ook volwaardige restaurants die veel meer bieden dat alleen fastfood.

Amerikaanse restaurants in Nederland

Hard Rock Café
Het Hard Rock Cafe in Amsterdam zit er al een hele tijd en hier kun je de lekkerste Amerikaanse gerechten eten. Het voelt ook een beetje alsof je in het buitenland bent als je hier eet, want het personeel spreekt vaak Engels en je wordt omringd door toeristen.

TGI Fridays
Ik was zo blij toen ik hoorde dat TGI Fridays naar Nederland kwam! Booths, Amerikaanse gerechten, freakshakes en herkenbare TGI Fridays dingen. Bij TGI Fridays in Utrecht, bij het Centraal Station waan je je een beetje in Amerika.

Five Guys
Van de lekkere hamburgers van Five Guys kun je al een tijdje in Nederland genieten. Als je hier een hamburger gaat halen, vergeet dan niet een drankje naar keuze uit de Coca-Cola Freestyle machine te halen. Bijvoorbeeld mijn favoriet: Coca-cola raspberry!

Cinnabon
Ook al heeft Cinnabon maar twee vestigingen in Nederland, je kunt de heerlijke kaneelbroodjes laten thuisbezorgen! Even kort in de magnetron en je hebt een heerlijke cinnamon roll. Eens stukje Amerika thuis!

Amerikaanse restaurants in Nederland Cinnabon

Taco Bell
In het zuiden van het land vind je Taco Bell. Tex-Mex gerechten met onder anderen fajita’s, taco’s en nacho’s.

Baskin & Robbins
Een Amerikaanse ijswinkel met bijzondere smaken ijs, taarten, sundaes, wafels, milkshakes en nog veel meer.

ijsje-in-Amerika

Wayback Burgers
Ik had hier nog nooit van gehoord, maar schijnbaar zit er eentje in Breda. Het plan was om meerdere vestigingen van dit restaurant te openen, maar tot dusver is dat niet gelukt. Niet zo vreemd als je op hun website niet eens het menu kunt bekijken en de link naar de Facebookpagina het niet doet. Ja, dit irriteert me, Amerikaanse ketens die in Nederland hun eigen glazen ingooien. Voor je het weet zijn ze weer foetsie en willen andere ketens het niet eens proberen in NL.

Starbucks
Starbucks kennen de meesten wel. Het leuke is dat ze soms Amerikaanse smaken naar Nederland halen. Zoals bijvoorbeeld de Chocolate Marshmallow S’mores Frappuccino!

Starbucks-in-de-trein

Dunkin Donuts
Al een tijdje zijn de vrolijke Dunkin Donuts in Nederland verkrijgbaar. In de vestigingen vind je er ook lekkere koffiedrankjes en limonades. Wist je dat je Dunkin Donuts kunt laten thuisbezorgen?

Amerikaanse Pizza in Nederland
Als je Amerikaanse pizza wilt eten, heb je een ruime keuze. Naast Domino’s en New York Pizza, is er sinds een tijdje Papa Johns bijgekomen en zijn er ook drie vestigingen van Pizza Hut in Nederland te vinden.

Natuurlijk hebben we hier ook de bekende ketens zoals Mc Donalds, Burger King, KFC en Subway.

Soms hoor ik dat mensen liever niet te veel Amerikaanse ketens in Nederland willen, want het moet wel speciaal blijven als je naar Amerika gaat. Aangezien het corona-gedoe nu al lang genoeg duurt, mogen er wat mij betreft nog veel meer Amerikaanse restaurantketens naar Nederland komen. Dan kun je door een bezoek aan deze Amerikaanse restaurants in Nederland toch nog een beetje dat Amerika gevoel krijgen. Wat vind jij? Laat maar komen of liever niet?

One thought on “Amerikaanse restaurants in Nederland

  1. Chris

    Als een Amerikanen ben ik heel beschaamd over het Amerikaanse eten dat men in Nederland kan vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.