Westkust Amerika reis dag 1: van Amsterdam naar San Francisco

“Op Throwback Thursday” vind je hier mijn reisverslag van een tijdje terug.
Mijn eerste kennismaking met de USA was in 2011. Ik maakte een droomreis langs de westkust. En wat was het geweldig mooi! Hoewel het al een tijdje geleden is, wil deze reis toch met jullie delen. Tijdens de vakantie hield ik een blog bij en die heb ik nu in een nieuw jasje gegoten. De hele route van de Westkust Amerika reis vind je hier.

Het is september 2011. 6 uur ’s ochtends. Ik heb amper geslapen. Vandaag komt een droom uit en ook een soort van nachtmerrie, want ik ga naar Amerika!! en ik moet het vliegtuig in. Ik heb vliegangst, denk ik. Want ik ben nog noot met het vliegtuig geweest. Het lijkt me eng, daar zo hoog in de lucht. Geen controle en niemand die je opvangt.
Maar het is het vast waard want ik ga naar Amerika! Wat heb ik hier lang op gewacht! Samen met mijn vriend stap ik straks het vliegtuig in, om weer uit te stappen op een compleet ander continent. Dat is eens iets anders dan Europa!

Met knikkende knieën trek ik de deur achter me dicht. Eerst met de bus, dan met de trein en uitstappen op Schiphol. Het ruikt daar altijd zo apart. (Later kom ik erachter dat het de geur van vliegtuig is.) Eerst kopen we een extra slot voor om de koffers. Het is niet goedkoop: 40 euro. Maarja, voor de zekerheid doen we het maar. Op naar de controle. Met buikpijn laat ik mijn paspoort zien. Het komt nu allemaal wel erg dichtbij .

Helaas moeten we wachten want het vliegtuig heeft vertraging. De spanningen gieren door mijn buik. Dan zie ik iets verschrikkelijks uit het raam. In de verte staat een vliegtuig en er komen zwarte rookwolken bovenuit. Mijn maag draait zich een beetje om. Van schrik bestel ik een groot Starbucks drankje en een cinnamon roll.

Op schiphol Amsterdam

Het vliegtuig zou om half 10 vertrekken en uiteindelijk kunnen we rond kwart over 11 het vliegtuig in. Voor het eerst in een vliegtuig! Om eerlijk te zijn vind ik de stoelen best krap. Niet zeuren, maar zitten. Nu wachten op een persoon die niet aan boord is gegaan, terwijl zijn bagage natuurlijk wel al in het ruim was geladen. Dit moet worden uitgeladen…

Eindelijk vertrekken we. Ik doe mijn ogen dicht en houd me stevig vast. De motoren beginnen te ronken. Volgens mij zijn we nu in de lucht. Ik open mijn ogen en voorzichtig draai ik mijn hoofd richting het raam. We staan nog gewoon op de grond!

Even later gebeurt het dan toch echt en vliegen we door de wolken. Ik durf niet goed naar buiten te kijken en zoek daarom maar wat films en series op het entertainment systeem. Slapen lukt nu toch niet. Even later krijgen we lunch: kip met curry, een couscous salade, een broodje, een toetje wat niet nader gedefinieerd kan worden, maar wel lekker is. Het valt me mee, maar ik kan wel eten ondanks de spanning. Het eten is best lekker. Ik dacht dat vliegtuigeten smerig zou zijn!

Vliegtuig-eten-van-KLM

Tussendoor krijgen we een speculaas ijsje en het ‘avond eten’ bestaat uit een stuk pizza, een pasta salade en fruit. Het eten is prima maar toch voelt het geheel wel als een soort kamperen omdat je zo weinig plek hebt voor al je spullen en niet veel bewegingsvrijheid hebt. Rond half twee, plaatselijke tijd, landt het vliegtuig in Amerika.. Wow! We zijn er! Een geluksmomentje!

Dan wil iedereen natuurlijk gelijk het vliegtuig uit. We lopen richting een lange rij mensen waarbij het paspoort word nagekeken, de vingerafdrukken worden afgenomen en een foto wordt gemaakt. En dan gebeurt er iets waar ik vooraf überhaupt niet aan heb gedacht: Ik mag het land niet in!

San Francisco rondreis zuidwesten amerikablog

Dat is een grapje natuurlijk maar… volgens de douane ben ik al eerder in Amerika geweest. Dat is raar! Hierdoor moet ik mij naar een wachtkamer begeven. Dan moet ik enkele vragen beantwoorden zoals wat ik in het dagelijkse leven doe en waarom ik naar Amerika ben gekomen. Ze geven gelukkig al snel toe dat er een fout is gemaakt en na dit ‘spannende avontuur’ kunnen we eindelijk op weg naar het hotel in San Francisco. Met de taxi komen we rond half 4 aan bij Hotel Grant Plaza.

Een kleine, maar knusse kamer in Chinatown is ons thuis voor de komende 4 nachten. Een Prima locatie en op loopafstand van Union Square. Eerst maar eens opfrissen na die 11 uur in de lucht en daarna de stad in. San Francisco is mooi, groot, het waait op sommige plekken best flink en het voelt Europees en Amerikaans tegelijk. Union Square, palmbomen, de Amerikaanse vlag, Amerikaanse taxis, politiewagens en winkels. We voelen ons snel thuis. Fijn om hier te zijn!

San Francisco Amerika rondreis westkust

★ Tip: Wanneer je in San Francisco bent, kun je een bezoek brengen aan het Visitor Information Center op 900 Market Street/ Powell Street in het Hallidie Plaza. Hier haal je informatie over de stad, excursies en bezienswaardigheden en natuurlijke plattegronden en kortingsbonnen.

★ Tip: San Francisco is makkelijk te bekijken zonder auto. Haal de huurauto op je laatste dag in de stad op en je bespaart geld op autohuur en parkeren.

>> Lees verder: Westkust Amerika reis dag 2 ★

2 thoughts on “Westkust Amerika reis dag 1: van Amsterdam naar San Francisco

 1. Hoi Bianca,

  Wat een fijn blog heb je! Wij willen zelf een mooie 4 weekse reis maken door Amerika halverwege 2017. Dit alles zonder tussenkomst van reisbureaus en dergelijke. Net als jij, zelf samengesteld from scratch. Wat je al schrijft is dat leuk, spannend en ook een beetje eng. Het mooie van jouw blog is dat je al een uitstekende invulling hebt gegeven aan een Westkust reis. We zullen jouw reisagenda daarom ook als leidraad gebruiken. Super handig, dank daarvoor!

  Ergens schreef je dat vliegen vanaf België aardig kan schelen in ticketkosten, dit is ook zo vanaf Duitsland (Düsseldorf). Ik weet niet of je het ergens al hebt vermeldt, anders bij deze een extra aanrader!

  Beantwoord je ook vragen? Ik wil namelijk graag weten wanneer je het beste vliegtickets kunt kopen. Nu, ruim 8 maanden van te voren, of later?

  Bedankt voor je verhalen en goede tips!

  Groetjes Marieke en Arnout

  • Hoi Marieke en Arnout, Bedankt voor het mooie compliment! 🙂 Zelf alles plannen vind ik het leukste en je komt al echt in de vakantiesfeer. Het kan alleen wel veel tijd kosten. Bedankt voor de tip van Dusseldorf. Volgens mij zijn er verschillende theorieen over wanneer je het beste een vliegticket kunt kopen, daar heb ik niet echt een antwoord op. Ik kan de vraag wel in de Amerika- Facebook groepen gooien en kijken wat het merendeel zegt 🙂 Alvast veel voorbereidingsplezier voor jullie Amerika reis in 2017!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.