Westkust Amerika reis dag 18: Ongelofelijk mooie natuur in Arizona

Ook vandaag zien we weer natuurfenomenen die we nooit eerder hebben gezien. We vallen van de ene verbazing in de andere. Wat een geweldige rondreis is dit toch!

Bij het America’s Best Value Inn in Tropic krijgen we een pannenkoekenontbijt in hetzelfde restaurant van de vorige avond. Inclusief zoute boter en maple syrup, een soort stroop maar dan lekkerder.

Nadat we het water uit de auto hebben geschept met plastic bekertjes omdat de piepschuimen koelbox lek was gegaan, gaan we op tijd richting Page. Dit is ongeveer 3 uur rijden. Om 13.00 uur moeten we er zijn omdat ik een tour heb gereserveerd om de Upper Antelope Canyon in Page te bekijken. Dit is een tour met een gids in een soort bovengrondse kloof.

Movie-museum-in-Kanab-Utah

Onderweg stoppen we toch even bij het Little Hollywood Museum (vroeger het Movie Town Movie Set museum). Dit is een gratis museum waar filmdecors uit oude western films te zien zijn. Je kunt hier gewoon rondwandelen en alles van dichtbij bekijken. Bij de gebouwtjes staat ook uit welke film het komt. Er zit ook een leuk winkeltje bij met mooie souvenirs en tegenwoordig vind je er ook een restaurant met shows. Omdat we een beetje haast hebben, is er niet heel veel tijd en moeten we snel weer verder op weg naar Page.

★Tip: Hou je van westernfilms of spullen? Maak dan zeker een stop in Kanab bij het Little Hollywood Museum.

We komen net op tijd aan bij het kantoor van Ekis voor de Upper Antelope Canyon tour. Even later stappen we in een pick-up truck waar ze aan beide kanten oncomfortabele bankjes hebben gemaakt. De rit duurt 20 minuten: 10 min over de snelweg en 10 min offroad.

Tour-naar-Antelope-Canyon-in-Amerika

Dan arriveren we bij de Upper Antelope Canyon in Page. We lopen met de vrouwelijke gids de bovengrondse Antelope Canyon in en ze vertelt over de omgeving, de rotsen, welke fantasievolle vormen je erin kunt zien en waar je de mooiste foto’s kunt maken.

Het is prachtig van binnen, de natuur heeft hier zoiets bijzonders gecreëerd, vreemde vormen, kleuren en bijzonder lichtinval maken dit een plek die je niet meer snel vergeet. Zo’n tour is zeker geweldig om mee te maken. Wel vond ik het een makkelijke manier van geld verdienen van de touroperators. In de grot was het best wel druk  en je ging er vrij snel doorheen… Dat was wel een beetje jammer. Maar aan de andere kant had ik dit niet willen missen.
Antelope-Canyon-in-Page-Amerika

★Tip: Rond 12.00 uur schijnt de lichtinval in de Antelope Canyon het mooiste te zijn. Tours tijdens dit tijdstip zijn vaak snel volgeboekt. Reserveer dus op tijd.

Door de pick-up worden we weer teruggebracht naar het beginpunt. We halen even snel een snack bij de tegenovergelegen Pizzahut en checken in bij ons nieuwe hotel: Rodeway Inn. Dit is lekker dichtbij. Nadat we de koffers hebben gedumpt, rijden we nog naar de Glen Canyondam en daarna zoeken we Horseshoe Bend op. We parkeren de auto en lopen een vrij lang stuk over het rode zand omhoog. Maar dan zien we het uitzicht en zijn we er even stil van. Ontzettend mooi. Dit is echt een aanrader om te bezoeken.
Horseshoe-bend

Het wordt al snel donker en dat is hier echt heel donker. We rijden terug naar het hotel. Op twee minuten lopen vinden we een gezellig Mexicaans restaurant. Van de hyperactieve obers krijgen we een mooie sombrero op en het eten wordt in een rap tempo geserveerd: een combo voorgerecht met van alles en nog wat, een burrito en fajita’s. Het is allemaal erg lekker en natuurlijk weer te veel.

>> Lees verder: Westkust Amerika reis dag 19 ★

Mijn eerste kennismaking met de USA was in 2011. Ik maakte een droomreis langs de westkust. En wat was het geweldig mooi! Hoewel het al een tijdje geleden is, wil deze reis toch met jullie delen. Tijdens de vakantie hield ik een blog bij en die heb ik nu in een nieuw jasje gegoten. De hele route van de Westkust Amerika reis vind je hier.

2 thoughts on “Westkust Amerika reis dag 18: Ongelofelijk mooie natuur in Arizona

  1. De Horseshoe Bend en de Antelope Canyon vond ik zó bijzonder! Wat een natuur! Mooie foto’s.

    • Dank je wel 😀 Het was daar echt heel prachtig en indrukwekkend. Ik had ze allebei niet willen missen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.