Van New York naar Texas: Amerika reis dag 3: Met de trein naar Washington DC

Heb je wel eens ’s ochtends vroeg door de straten van New York gelopen? Wij doen het, want de trein vertrekt al op tijd naar Washington DC! 

Iets na zevenen hobbelen we met onze koffers door de straten van Manhattan. Het is nog vrij rustig, misschien komt dat ook wel omdat het zaterdag is. Leuk om de stad eens te zien ontwaken op deze manier. Vanaf het hotel Lord & Morris is het maar een paar minuten lopen naar het treinstation: Penn Station. Ik zie een ingang met de tekst: ‘To the trains’ en we lopen naar binnen. Dan is het even zoeken. Ik vraag aan een groep agenten of we goed gaan. Er zijn twee mogelijkheden. Waar we nu naartoe gaan is het wel een eindje lopen. Ik weet wat Amerikanen daarmee bedoelen en dat valt meestal wel mee. En inderdaad. We lopen de gang door, gaan een trap op en daar staan we in de grote vertrekhal, net zoals tijdens de vorige reis.

Als je je kaartje laat zien bij een bepaald vertrekgedeelte heb je toegang tot allemaal stoeltjes, een soort wachtruimte dus. Daaraan grenst een Starbucks waar ik nog even koffie wil halen. Maar laat dat even maar weg. Als ik de koffie eindelijk heb, staat er al een flinke rij richting het perron. En ik ben iets essentieels vergeten. Van die kleine groene stokjes die je in de opening van de Starbucks bekers steekt, zodat je met je bekers kunt lopen, zonder dat je spoor van koffie achterlaat…

Uitzicht-vanuit-de-trein-in-Amerika

Dus even later lopen we met klotsende koffie’s door de trein, die veel voller is dan vorige keer. Het valt nog niet mee om een plek naast elkaar te vinden. Maar uiteindelijk lukt het. De koffers plaatsen we op de bagagerekken boven ons en even later laten we New York achter ons en gaan we onderweg naar Washington DC.

Magnolia Bakery bananapudding

De reis gaat snel, ik beeldbel nog even met mijn moeder, ik eet mijn bananenpudding van Magnolia Bakery als ontbijt en voor we het weten staan we met onze koffers in het mooie station van Washington DC.

Treinstation-Washington-DC-Amerika

Het ziet er hier stijlvol uit, met veel marmer. Ik spot al snel een Shake Shack en daar gaan we lunchen. Lekkere burgers!

Shake-Shack-Washington-DC

Tevreden zoeken we een taxi die ons naar het Holiday Inn Washington Capitol hotel brengt. Op het laatste moment heb ik geswitcht van hotel. Dit hotel zit namelijk op loopafstand van het  Smithsonian Air & Space Museum, (eigenlijk het hoofddoel van dit bezoek aan Washington DC). En je bevindt je dus gelijk aan de Mall met alle gratis musea en op loopafstand van het Witte Huis en het Capitol.

Bij het hotel kunnen we helaas nog niet inchecken, maar er is een bagageservice waar we al onze koffers stallen. Dan lopen wij gelijk door aar het Smithsonian Air & Space Museum. Vanaf het hotel de straat uitlopen, en we zijn er. We moeten even in de rij staan, er wordt in mijn tas gekeken en dan mogen we gratis dit museum in.

Smithsonian-Air-and-Space-Museum

Smithsonian-Air-and-Space-Museum---Washington-DC

Dit is een mooi museum. Je leert hier over de eerste vliegtuigen en allerlei ruimtevaartuigen. Er zijn veel belangrijke dingen te zien uit de historie van de ruimtevaart. Er zijn exposities en natuurlijk genoeg souvenirs van NASA.

NASA-souvenirs-Washington-DC

★Tip: Als je meer tijd hebt, breng dan vooral een bezoek aan het bijbehorende het Steven F. Udvar-Hazy Center in Chantilly. Op iets langer dan een half uur rijden van Washington DC. Lees hier meer.

Holiday-Inn-hotel-Washington-DC

Als we terugkomen van het museum, kunnen we onze kamer in. Een fijne en grote kamer, maar we willen alle tijd in Washington DC benutten en dus lopen we snel weer richting het centrum en het Witte Huis.

Washington-DC-Monument-foodtrucks

The Mall, het grasveld met de bekende musea,en aan de ene kant uitzicht op het Washington Momument en aan de andere kant het Capitool, staat langs de weg helemaal vol met lawaaiige foodtrucks. Rijen lang heb je keuze uit allerlei gerechten en met muziekjes proberen ze je naar hun kar te lokken.

Washington-DC-White-House

White-House-Washington-DC

Tijdens ons vorige bezoek in Washington DC zagen we het Witte Huis helaas alleen in het donker. Dat veranderde dit keer en we liepen er helemaal omheen. President Trump niet gezien, wel een paar mensen die protesteerden, maar even verderop kon je weer positieve merchandising kopen, zoals mutsen, petten en stickers. Helaas konden we het Witte Huis van binnen niet bezoeken. Lees hier waarom.

Washington-DC-No-Trespassing

Washington DC vind ik toch een beetje een vreemde stad. Als je door het centrum loopt, moet je goed kijken waar alle winkels zitten. Soms hangt er een vlag en daar staat dan McDonalds op, of alleen op de gevel zie je dat er een TJ Maxx zit en het lijkt er soms op of de winkel dicht is.

Washington-DC-winkels

De zon gaat al onder en met een mooie roze lucht lopen we lang het Capitool en het Washington Monument.

Washington-DC-Capitol-sunset

Omdat we een beetje laat zijn, gaan we met de taxi naar Capital Grill. Een steak-restaurant. Ik drink er een lekkere ananas cocktail, we delen de steak tartare als voorgerecht en je krijgt ook verschillende soorten brood vooraf en we genieten van perfecte steak. Dit is een mooi en luxe restaurant, maar wel een beetje prijzig in verhouding met andere restaurants van de reis waar het eten van hetzelfde of betere kwaliteit was.

food-Capital-Grill-Washington-DC

We lopen terug en zijn bijna de enige op straat, op een zaterdag, ik ben benieuwd waar alle mensen zijn…

 Lees verder: Dag 4: Dag Washington DC, hallo road trip!

Benieuwd naar de route van deze reis? In maart/april maakte ik een roadtrip: Rondje New York-Texas en die route vind je hier.

One thought on “Van New York naar Texas: Amerika reis dag 3: Met de trein naar Washington DC

  1. Cyn

    DC is echt een werk-stad. Niemand woont daadwerkelijk rondom the Mall. In het weekend moet je blij zijn als je een supermarkt vindt die open is. Verder vind ik het wel een fijne vibe hebben, met alle laagbouw 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.