Naar het Witte Huis?

Over een paar weken begint mijn nieuwe Amerika reis! De planning was om van New York met de trein naar Washington DC te gaan en daar een bezoek te brengen aan het Witte Huis. Maar of dat gaat lukken…

Over vier weken sta ik in New York en hoop ik weer een prachtige Amerika reis aan mijn collectie te kunnen toevoegen. Het idee was om vanuit New York naar Washington te reizen en daar een bezoek te brengen aan het Witte Huis. Ik had gelezen dat je een aanvraag kunt indienen om een tour te maken in het Witte Huis, dus zo gezegd, zo gedaan. Ik stuurde een verzoek naar de Nederlandse Ambassade in Washington, want dat werd aangegeven op de website van het Witte Huis:

If you wish to visit the White House and are a citizen of a foreign country, please contact your embassy in Washington, DC for assistance in submitting a tour request.

Dat deed ik. Ik kreeg al snel een antwoord terug. Helaas pindakaas. Een bezoek aan het Witte Huis zit er niet in volgens dit bericht:

Vanwege striktere veiligheidsregels van de Amerikaanse overheid is het helaas niet mogelijk voor de Nederlandse Ambassade in Washington D.C. om reguliere bezoeken aan het Witte huis te arrangeren.

Even leek er nog hoop te zijn, want ik hoorde dat je toch een aanvraag moest indienen bij een congressman/senator. Maar het viel te proberen. Ik stuurde een mailtje maar kreeg dit als reactie:

According to the White House website, citizens of foreign countries should contact their embassy in Washington, D.C. for assistance in submitting a White House tour request.

Het voelde een beetje als ‘van het kastje naar de muur’, maar het is niet anders en ik heb nu wel antwoord op mijn vraag. Het blijkt wel zo te zijn dat deze procedure steeds kan wisselen, dus mocht je een keer naar Washington DC gaan, check dan vooral de website van het Witte Huis om te zien of de status veranderd is en je misschien toch een bezoek kunt brengen aan het bekendste huis van Amerika.

★★update juni 2019: Via deze link is het mensen wel gelukt om een tour te reserveren.★★

★Je kunt natuurlijk ook gewoon het Witte Huis naar je eigen huis halen ;). Maak je gelijk een ander blij mee…

★ Ben je benieuwd hoe het Witte Huis er van binnen uitziet? Gelukkig kun je er via Google Streetview ook doorheen wandelen.

Maar een ding weet ik wel zeker, tijdens dit bezoek aan Washington D.C. gaan we het Witte Huis tijdens daglicht bekijken. De vorige keer waren we er pas ’s avonds. Dit keer hoop ik er een goede foto van te maken, want de foto bovenaan dit bericht is natuurlijk van het Capitool. 😉

 

2 thoughts on “Naar het Witte Huis?

  1. John Stelten

    Goeie tip! Ik had niet gedacht dat dit misschien mogelijk zou zijn. Jammer dat het jullie niet gelukt is.

    Wij gaan volgend jaar, en gaan zeker oom een poging wagen.

  2. Ingrid

    Jammer voor jullie, in 2016 wel gelukt, via een senator aangevraagd en toestemming gekregen, fantastisch om als Nederlandse the White House van binnen te kunnen bekijken, incl bezoek en rondleiding Capitool en het Pentagon
    Maaar …. het zal de pret van de vakantie niet drukken, wordt een heerlijke reis, veel plezier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.