World of Coca-Cola in Atlanta bezoeken

In Atlanta vind je een museum/beleving die helemaal in het teken staat van het wereldberoemde zwarte drankje: World of Coca-Cola! Ik bracht er een bezoek aan en vertel je hoe dat was.

Bij binnenkomst mag je gelijk kiezen met welke soort Coca-Cola je je bezoek begint. In de hal kun je al verschillende grote Coca-Colaflessen zien en even later ga je een deur door en kom je in een hal vol met Coca-Cola reclame uit verschillende delen van de wereld. Nederlandse reclames zul je er ook tussen zien hangen als je goed kijkt.

merchandising-coca-cola

Hier krijg je een intro over Coca-Cola, een stukje geschiedenis en de reclame die aan de wanden hangt. Daarna loop je verder naar een grote bioscoopzaal. Hier krijg je een film te zien van mensen en wat Coca-Cola in hun leven betekent. Best wel zoetsappig allemaal en ik kon er slecht tegen… Dit omdat je heel dicht op het scherm zit en alles handheld gefilmd is. Dus het beeld schudde heel erg heen en weer. Dat geeft niet als je wat meer afstand tot het scherm hebt, ( dus ga vooral zo ver mogelijk achteraan zitten) maar als je er dicht op zit, kan het een beetje misselijkmakend werken. En dan kon ik nou juist niet gebruiken want ik wilde nog graag de honderden verschillende Cola smaken uitproberen!

world-of-coca-cola-ijsbeer

Na dit verplichte gedeelte word je ‘losgelaten’ en kun je de wereld van Coca-Cola zelf ontdekken aan de hand van een plattegrond. Als je even in de rij wilt staan, kun je met de Coca-Cola-ijsbeer op de foto. Er is een 4-D Film waarin de hoofdrolspelers op zoek gaan naar het geheime recept van Coca-cola en dit maak je mee met al je zintuigen.

Amerika-blog-world-of-coca-cola-in-Atlanta

Er is van alles te leren over de geschiedenis van Coca-cola en veel is interactief. Verder is het leuk om de wereldwijde reclame-uitingen van Coca-cola te bekijken vanaf het begin tot aan nu.

Je kunt een kijkje nemen hoe het bottelproces van Coca-Cola werkt. (Helaas is dit illustratief en worden er niet echt flesjes gevuld.) En er is natuurlijk een souvenirwinkel met alles wat je maar kunt bedenken over Coca-cola.

World-of-Coca-Cola-bezoeken

Het leukste van World of Coca-Cola vond ik het gedeelte waar je de verschillende frisdranken uit de Coca-Cola fabriek kunt proeven. Opgedeeld in werelddelen kun je zelf een bekertje vol tappen met de meest smerige en heerlijke brouwsels. Bij elke stap die je zet, plakken je voeten aan de grond vast van alle zoete frisdrank. Maat dat mag de pret niet drukken, want het is ontzettend leuk om al die verschillende smaken te proeven en andermans reactie te zien. Verderop staan ook nog een paar Coca-Cola Freestyle machines met nog eens een keur aan smaken die je allemaal kunt proeven. (Coca-Cola raspberry!)

World-of-Coca-cola-drankjes-proeven

Hoewel ik wel vind dat Coca-Cola nog veel meer met hun museum/beleveniswereld zou kunnen doen, waaronder de aankleding, vind ik het zeker een bezoek waard. Bij Coca-Cola staan de speciale momenten en herinneringen die je samen maakt met Coca-Coladrankjes centraal en dit kom je overal tegen. Een bezoek aan World of Coca-cola in Atlanta zal zeker een mooie herinnering opleveren in je Amerikareis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.