Simkaart voor in Amerika

Vaak hoor ik vragen van mensen die op zoek zijn naar een simkaart voor in Amerika. Een simkaart met onbeperkt data voor in de VS. Ik vertel je mijn bevindingen van een Amerikaanse simkaart met onbeperkt internet, want tijdens mijn reis had ik bijna overal internet in Amerika.

USA Simkaart

Omdat ik het belangrijk en leuk vind om tijdens mijn Amerika reis internet te hebben (om dingen op Facebook of mijn blog te posten en dingen op zoeken) wilde ik graag een simkaart met onbeperkte data. Dus onbeperkt internet in Amerika. Vlak voor mijn afgelopen Amerika reis kwam ik een kortingsactie tegen van Arieli Mobile. Deze partij biedt verschillende soorten Amerikaanse simkaarten aan. Aangezien we met z’n tweeën zijn, wilde ik wel een hotspot zodat ik het internet via mijn mobiel kon delen. En ik wilde graag onbeperkt data in Amerika. Ik koos voor een maand no limit data met hotspot. Ik kocht de simkaart online voor 65 dollar en na 5 dagen lag hij al op de deurmat.

Bijna overal tijdens de reis had ik goed bereik. Behalve één of twee keer in een natuurpark in Texas, maar dat was te verwachten. Dus wat dat betreft was het prima. Ik vond dat ik via Arieli Mobile (via AT&T netwerk) beter bereik had dan vorige keren en toen had ik een prepaid simkaart van T-Mobile.

Amerikaanse simkaart met Amerikaans telefoonnummer

Met de simkaart krijg je een Amerikaans telefoonnummer. Het voordeel hiervan is dat je je bij winkels en restaurantwebsites kunt aanmelden voor kortingsacties of een kortingspas. En je kunt makkelijker reserveringen maken, want hier is vaak een telefoonnummer voor nodig. Met het Amerikaanse telefoonnummer van de prepaid simkaart die ik had, kon ik onbeperkt bellen naar Amerikaanse nummers.

simkaart in Amerika-blog-Bianca

De nadelen van een prepaid simkaart in Amerika

Met de Amerikaanse simkaart kon ik niet naar Nederland bellen. Als je dit wilt moet je met je creditcard geld op de kaart zetten. Maar dit probleem kun je omzeilen door bijvoorbeeld met WhatsApp te bellen. Dat werkt prima. Een ander nadeel is dat je vaak gebeld wordt door Amerikaanse nummers. Geen idee waardoor dit komt. Neem gewoon niet op, is mijn advies. Ik kreeg ook geregeld smsjes met reclame erin. Deze telefoontjes en sms’jes zijn gelukkig makkelijk te herkennen en kun je daardoor negeren. Dit was trouwens ook het geval toen we een simkaart met internet in Amerika hadden van T-mobile.

Let op: Niet alle Amerikaanse simkaarten bieden een hotspot functie. Dit betekent dat je het internet op je telefoon niet kunt delen met je reisgenoten. Deze bestaan wel, dus let er goed op bij aanschaf als je dit belangrijk vindt.

Ik hoor wel eens dat mensen juist geen internet op reis willen, vanwege de rust. Maar ik vind het juist geweldig om altijd toegang te hebben tot informatie. Niet alleen om te kijken of er leuke restaurants in de buurt zitten en te kijken wat openingstijden zijn (zodat je ergens niet voor niks naartoe rijdt) maar ook om ter plekke meer informatie over bestemming en bezienswaardigheden te vinden. Ik zie het juist als een waardevolle toevoeging aan mijn reis en veel wordt er een stuk makkelijker door!

Wat zijn jouw ervaringen met een simkaart in Amerika?

5 thoughts on “Simkaart voor in Amerika

 1. Hoi Bianca,

  Wij hadden ons tijdens ons recent verblijf voorzien van een simkaart van Verizon. Een halve Gig en bijna onbeperkt bellen en sms voor $30. Gewoon een Verizon shop binnengestapt en mijn wensen kenbaar gemaakt.
  Verizon heeft (bijna) landelijke dekking.
  Idd regelmatig sms ontvangen, meestal van -900- nummers en één keer gebeld (door een aziatisch persoon)
  Mijn dochter en haar gezin wonen in de USA en daar ik niet al hun GSM nummers uit mijn hoofd ken, was niet opnemen dus geen optie.
  Groetjes van Marion en Jan

 2. Rudy Toussaint

  Wij hadden 3 kaarten besteld bij Ariel Mobile, maar pas aangekomen na meer dan een maand, dus te laat. Na een mail beloofden ze ons om de kaarten op te sturen naar ons eerste hotel , maar dat hebben ze nooit gedaan. Na een boze mail van mij hebben ze het geld teruggestort. Dus Ariel Mobile is af te raden
  .

  • Wat jammer dat het zo is gegaan. Ik kreeg de kaart ontzettend snel, dus ik zou aanraden om er gelijk achteraan te gaan als je de simkaart niet binnen een week hebt ontvangen.

 3. karlien

  Dag Bianca,

  Wij gaan eind april naar Florida voor 20 dagen. Ik las zonet jouw blog en ik ben dus research aan het doen voor een gepaste simkaart. Ik vroeg me af: Vanaf wanneer wordt deze geactiveerd? Stel ik bestel hem nu al en hij zou na een week toekomen en ook worden geactiveerd, dan zou ik bijvoorbeeld de laatste dagen van mijn reis geen gebruik meer kunnen maken van de simkaart. Of kan je kiezen wanneer deze wordt geactiveerd?

  • Hoi Karlien,

   Wat een fijn vooruitzicht! De simkaart die ik gebruikt heb, van Arielli Mobile, activeer je als je de simkaart in je mobiel stopt.
   Ik vond dit trouwens nog op hun website: “To activate simply follow the Activation Link and fill in the sim card information.
   It takes 30-60 mins to process and activate during 8am – 10pm Eastern Standard Time. That is why we always recommend activating a day prior to your arrival.”
   Veel voorbereidingsplezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.