Harpers Ferry bezoeken

Harpers Ferry, nu een klein dorpje met rond de 300 inwoners, speelde vroeger een belangrijke rol tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. Doe een stap terug in de geschiedenis op een plek waar drie staten aan elkaar grenzen: Virginia, West Virginia en Maryland. 

Harpers Ferry National Historical Park is een interessante plek om te bezoeken. Ik bezocht het tijdens mijn Amerika reis: Rondje New York. Slechts als tussenstop, en er was veel te weinig tijd natuurlijk, maar als je interesse hebt in de geschiedenis van Amerika en belangrijke plekken tijdens de Burgeroorlog, mag je Harpers Ferry eigenlijk niet overslaan.

Harpers-Ferry-cat-and-view-railroad

Harpers Ferry ligt op de bodem van een ravijn en wordt omgeven door bergen. Het ravijn is ontstaan door de twee rivieren waaraan Harpers Ferry zich bevindt, namelijk de Shenandoah en de Potomac.

Op bovenstaande kaart zie je waar je het plaatsje kunt vinden. Past het binnen jouw Amerika reis?

Harpers-Ferry-Street-and-John-Brown-Fort

De naam Harpers Ferry is ontstaan omdat Robert Harper in 1761 voor een veerdienst(ferry) zorgde over de Potomac voor kolonisten die naar de Shenandoah Vallei en naar het westen trokken.

Church-harpers-ferry

In 1799 werd het United States Armory and Arsenal gevestigd in Harpers Ferry. Hier werden wapens gemaakt en er waren slechts twee vestigingen in de Verenigde Staten. In Harpers Ferry werden de meeste wapens gemaakt en hierdoor veranderde de stad in het centrum van die industrie.

Harpers-Ferry-street

Harpers Ferry speelde een belangrijke rol in de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865), want het bevond zich op een strategische locatie: Op de grens tussen Noord en Zuid. In 1862 werd Harpers Ferry veroverd. Hierbij vond een enorme overgave plaats van troepen, bestaande uit 12.000 soldaten van het Noordelijke leger.

Harpers-Ferry-John-BrownFort

Een andere bijzondere gebeurtenis die plaatsvond in Harpers Ferry had te maken met de slavernij. In 1859 probeerde John Brown een opstand te creëren. Hij streefde naar afschaffing van de slavernij. Hij bestormde het wapenarsenaal in Harpers Ferry met als doel de slaven te bewapenen. De opstand werd echter neergeslagen door kolonel Robert E. Lee en John Brown werd ter dood veroordeeld.

Harpers Ferry bezoeken

Tegenwoordig parkeer je de auto en kun je Harpers Ferry te voet verkennen. Loop door de straatjes en bekijk winkels, of kleine musea. Er zijn ook een paar restaurantjes te vinden. Harpers Ferry National Historical Park kent bovendien meer dan 30 km aan wandelpaden en is dus een ideale plek om wandelingen te maken.

Harpers-ferry-mountains-autumn-colors

Het is altijd een goed idee om tijdens je bezoek eerst het Visitor Center van Harpers Ferry te bezoeken. Dit bevindt zich aan 171 Shoreline Drive. Hier kun je meer informatie krijgen over de bezienswaardigheden. Er worden geregeld tours gegeven en je kunt meedoen aan workshops. Kijk alvast op de website van Harpers Ferry National Park voor meer informatie.

Town's-in-Harpers-Ferry

Accommodatie in Harpers Ferry

In en rondom Harpers Ferry vind je genoeg accommodatie. Kies je ervoor om middenin Harpers Ferry te zitten of iets verder weg? Ik sliep in het Clarion Inn Conference Center Harpers Ferry. Dit was een prima hotel en het ligt op een paar minuten rijden van Harpers Ferry National Park.

In de buurt van Harpers Ferry

Antietam National Battlefield
Op ongeveer 20 minuten rijden van Harpers Ferry ligt het Nationaal slagveld Antietam. Dit is een van de beroemdste slagvelden van Amerika. Het was de plek waar de bloedigste eendaagse veldslag plaatsvond uit de Amerikaanse geschiedenis. In de Burgeroorlog, op 17 september 1862 kwamen duizenden soldaten om het leven. Bezoek het visitor center en leer over het effect van de veldslag op de bevolking en de gewonde soldaten in het Pry House Field Hospital. Op de website van Anietam National Battlefield vind je meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.