Rondje New York: Amerika reis dag 5: naar Philadelphia met de trein

De wolkenkrabbers worden steeds kleiner en we zien de skyline verdwijnen. We verlaten de stad New York en de trein dendert verder. Zodra hij een andere trein passeert, klinkt er een luid getoeter. We zijn onderweg naar Philadelphia!

De dagen in New York zijn omgevlogen. Het is tijd om naar de tweede bestemming van onze reis te gaan: Philadelphia! Hier gaan we met de trein heen. Een nieuwe ervaring, want we hebben niet eerder met de trein gereisd in Amerika. Het is dus een beetje spannend hoe het hier werkt. We besluiten op tijd naar Penn Station te gaan met de taxi.

Met-de-taxi-in-New-York-Amerika-blog

Natuurlijk zijn we veel te vroeg. We vragen aan een medewerkster hoe het hier werkt. En het is best simpel. Op een groot bord staan alle vertrekkende treinen met nummer en naam van de eindbestemming. Pas een kwartier voor vertrek verschijnt het spoornummer op het bord. Er word omgeroepen wanneer je de trein in kan en dan vormt zich een lange rij onder het bord met het spoornummer. Er wordt even vluchtig gekeken naar de uitgeprinte treinkaart en dan gaan we met al onze koffers een roltrap af waar de trein al staat te wachten. We hebben reserved seats wat hier betekent dat je een plek mag uitkiezen. Ik was een beetje bang hoe we de grote koffers moesten opbergen, maar dat was niet nodig want onze koffers passen gewoon bovenin. Er is ruimte genoeg. Het is even tillen, maar alles past.

Met-de-trein-van-New-York-naar-Philadelphia

De stoelen zijn heel comfortabel. Je kunt zelfs een voetsteun uitschuiven. Nadat de trein is vertrokken komt de conductrice onze kaartjes controleren. Het meisje voor ons heeft een verkeerde datum op haar kaartje staan en zij moet even bellen met het nummer onderaan het ticket om het te wijzigen. Anders dan in Nederland dus. De toiletten zijn netjes en er is ook een cateringwagon aanwezig.

★Tip: Wil je ook met de trein reizen in Amerika? Reserveer dan zo ver mogelijk van te voren een treinticket. Naarmate de dag van vertrek dichterbij komt, wordt het treinkaartje duurder. Bij onze vorige reis was dit bij ons een beetje verkeerd gelopen en toen was het goedkoper om een auto huren voor de reis van New York naar Washington…

Na anderhalf uur arriveren we in het mooie station van Philadelphia. Ook hier staat een taxi klaar die ons naar het hotel Alexander Inn brengt. Onderweg zien we al een beetje van de stad. Mooie gebouwen, Hard Rock Cafe, een overdekte food market. Het ziet er leuk uit.

Amerika-reisblog-bezoek-Philadelphia

Het Alexander Inn hotel bevindt zich in een historisch gebouw en veel dingen zijn in de oude staat hersteld. Op onze kamer is het alleen heel erg warm, eerst lijkt de airco niet te werken, maar dat blijkt gelukkig niet het geval. Vanuit het raam hebben we uitzicht op de gebouwen van Philadelphia. De kamer is klein, maar prima voor een nachtje. Kijk maar:

Alexander Inn Philadelphia Hotel Room #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

Ik had vooraf al een route uitgestippeld zodat we langs alle bezienswaardigheden in Philadelphia zouden komen, maar onze voeten deden al aardig pijn van de dagen in the Big Apple. We besluiten dus maar te kijken hoever we komen en in de beperkte tijd toch een klein beeld te krijgen van deze stad.

Straten-Philadelphia-Amerika-reis-blog

Inmiddels is het al middag en hebben we honger gekregen. We lopen de straatjes door op zoek naar iets lekkers. We komen langs een Ierse pub, Moriarty’s. Het menu en het interieur zien er goed uit. Daar eten we een philly cheesesteak en een wrap met steak. Het is weer een enorme maaltijd inclusief gekruide friet en wat sla.

Visit-Philadelphia-Amerika-reisblog

Met volle buiken lopen we eerst naar de haven en Spruce Street Harbor Park. Helaas regent het. In de haven kun je het museum, schepen en een onderzeeër bekijken. Hier is het tijdens mooi weer vast gezellig. Er staan standjes en er hangen hangmatten. Het staat niet op de planning, maar we besluiten Battleship New Jersey morgen te bezoeken.

Haven-van-Philadelphia

Het is heel leuk om door de historische straatjes van Philadelphia te lopen. Mooie stenen huisjes, veel Amerikaanse vlaggen, bloemetjes en mooie kleuren.

Elfreth's Alley -Historic-Philadelphia-Amerika-reisblog

We lopen langs Market Street naar het historisch straatje Elfreth’s Alley. Hoewel we elke dag nog en eekhoorn hebben gezien, blijft het bijzonder. Er klimt eentje voor het raam van een van de huisjes, even later gaat het raam open en steekt een meisje haar hoofd naar buiten. Het was een eekhoorn, roep ik. Ik heb een snack voor hem, antwoordt ze terug. Dat is toch geweldig om in zo’n idyllisch straatje te wonen (afgezien van de hordes toeristen dan) en een eekhoorn die bij je raam komt. Het is er verder heel rustig, maar dat zal wel door het weer komen.

Amerika-reis-blog-Philadelphia-Independence-Hall

We bezoeken de Liberty Bell en Independence Hall, het gebouw waar de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring werd aangenomen. Als je op zoek bent naar geschiedenis van de Verenigde Staten is Philadelphia een perfecte plek!

Amerika-reis-blog-Philadelphia-Liberty-Bell

We slepen ons verder naar Reading Market. De foodmarket van Philadelphia. Het lijkt een heel klein beetje op een Spaanse overdekte markt. Er is hier veel voedsel te vinden. Het is niet echt een gezellige plek om te zitten, maar meer om doorheen te lopen en dingen mee te nemen.

Foof-Market-Philadelphia-Amerika-blog

Via supermarkt Target lopen we terug naar het hotel. De Philly Cheesesteak is een beetje verkeerd gevallen en veel zin om naar de Cheesecake Factory te gaan is er niet. Gelukkig is er een Whole Foods Market op slechts 10 min lopen van het hotel. We gaan eten halen en dat opeten op bed. Ik haal sushi, 2 hele bijzondere ijsjes met een soort zoet laagje eromheen, fruit en een brown sugar cookie. De perfecte maaltijd voor een picknick op bed.

Whole-Foods-Market-avondeten

In Philadelphia hadden we tijd te weinig. Ik was graag nog naar de Eastern State Penitentiary willen gaan en de Rocky Steps. Ik vond het een mooie stad en wil zeker nog een keer terug om alles van mijn lijstje te strepen!

Heb jij Philadelphia al bezocht?

★ Lees verder >> Rondje New York: Amerika reis dag 6: Een bezoek aan een Amerikaans slagschip en Atlantic City

Benieuwd naar de route van deze reis? In september/oktober maakte ik een roadtrip: Rondje New York en die route vind je hier.

2 thoughts on “Rondje New York: Amerika reis dag 5: naar Philadelphia met de trein

  1. Ik vond Philadelphia echt een hele gezellige stad en ik zou zeker nog een keer terug willen. Ik had het idee dat er nog veel leuke plekken te ontdekken zijn en vond de sfeer heel fijn. Wij reden trouwens met de auto echt precies in de spits in het centrum en dat was best chaotisch (wij hebben het in ieder geval ervaren als chaotischer dan het verkeer in Washington).

  2. Arike

    Gaaf dat het jullie nu wel gelukt is om met de trein uit New York te vertrekken! Leuk ook om te lezen hoe het daar werkt. Handig om te weten, ik heb zelf nog nooit een treinreis gemaakt in Amerika.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.