Memphis zonder Elvis

Als je Memphis zegt, dan denk je meestal gelijk aan Elvis Presley. Omdat ik zelf niet zo veel met Elvis heb, twijfelde ik om Memphis te bezoeken tijdens mijn roadtrip. Maar ik ben blij dat ik het toch gedaan heb, want Memphis is zo veel meer dan alleen de stad van de King of Rock-‘n-roll. En wist je dat er best veel bijzondere dingen in Memphis te zien en te doen zijn?

Ik bezocht Memphis tijdens mijn Amerika rondreis: New York –Texas. En Memphis bleek leuker dan verwacht. Ik vertel je wat je er naast een bezoek aan Graceland allemaal kunt doen en wat de Memphis bezienswaardigheden zijn.

Beale-Street

Verwende eenden

In Memphis kun je een stel verwende eendjes bewonderen in het historische Peabody Hotel. Elke dag wandelen de eenden vanuit hun penthouse op het dak via een rode loper naar een  prachtige fontein. Tegen de avond is er weer een ceremonie en nemen de eendjes de lift die ze terug naar hun penthouse brengt. Deze traditie dateert uit 1933 en trekt nog steeds veel mensen. Er komt veel bombarie bij kijken en de eendjes wandelen binnen no-time voorbij. Maar het is leuk om eens mee te maken. Zorg dat je op tijd bent voor een goed plekje en bekijk naderhand nog even het mooie hotel en de leuke winkeltjes.

Peabody-hotel

Emmers vol drank en bars vol muziek

Memphis bekendste straat is Beale Street. Vol barretjes, cafés, restaurants, winkels en vermaak. Beale Street speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van de bluesmuziek en hier hebben bijna alle grote artiesten van het genre wel eens opgetreden. En nog steeds ademt deze straat een en al muziek. Deze gezellige uitgaansstraat komt ’s avonds echt tot leven. Er zijn tal van barretjes met verschillende soorten livemuziek. Ik bezocht de bar Silky O’ Sullivan’s en hier kun je onder het genot van optredens genieten van een emmer vol drank, genaamd The Diver.

Beale-Street-by-night

Memphis-Diver-Silky-O-Sullivan

Indrukwekkende geschiedenislessen

Memphis voert je niet alleen mee terug in de tijd naar verschillende muziekstromingen en artiesten, maar duikt ook de geschiedenis in. In het National Civil Rights Museum leer je onder andere over de zoektocht naar gelijkheid van Afro-Amerikanen en het ingrijpende verhaal van Martin Luther King staat centraal. Niet alleen kun je hier foto’s en video’s zien van belangrijke gebeurtenissen die de schrijnende ongelijkheid aanduiden, maar je begeeft je ook in het Lorraine Motel waar Martin Luther King zijn laatste momenten heeft doorgebracht. Een bezoek aan dit museum en historische hotel zal zeker indruk op je maken.

Lorraine-Motel

Lorraine-Motel-MLK

Bijzondere bouwwerken

Memphis verbaast ook met bijzondere bouwwerken. Het kan zomaar gebeuren dat je ergens rijdt en opeens een piramide spot. En wat voor een. Dit is een enorme winkel van Bass Pro Shops. Een walhalla voor outdoor liefhebbers en mensen die houden van details en waar binnen buiten lijkt. Want er is water en er zijn dieren (zelfs alligators!) Je kunt er boten kopen en alles voor buiten, maar je vindt er ook leuke spullen voor je woning in cabin-stijl. Je kunt hier slapen, want er zit een hotel in en er zijn eetgelegenheden. Als je met de lift naar boven gaat, heb je een prachtig uitzicht over Memphis.

Piramide-van-Memphis

Shops-Bas-Pro-Shop-Memphis

De beste ribs

Als je door de straten van Memphis loopt, zie je veel uithangborden van restaurant die claimen de beste ribs van de stad te hebben. De vleesliefhebber kan in Memphis zeker zijn hart ophalen. Bij tal van restaurants staat er barbecuevlees op het menu. Ik bezocht Charlie Vergos’ Rendezvous en het restaurant zat goed vol. Nadat ik de ribs had geproefd,  begreep ik wel waarom!

Memphis-Ribs-Rendezvouw

Nog veel meer Memphis bezienswaardigheden

In Memphis hoef je je niet te vervelen. Vooral als je interesse hebt in muziekgeschiedenis is dit de stad voor jou. Je kunt een bezoek brengen aan Sun Studio, het Rock ‘n’ Soul Museum en het Stax Museum of American Soul Music. Maar ook kun je er meer te weten komen over de Mississippi River in het gelijknamige museum en het Mud Island River Park.

Gitaren-in-Memphis

Accommodatie in Memphis

In en rondom Memphis is natuurlijk veel accommodatie te vinden. Maar het beste beleef je Memphis vanuit het centrum. Ik verbleef in het Napoleon hotel. Dichtbij genoeg om naar Beale Street te wandelen en ver genoeg om geen last te hebben van het geluid van de gezelligheid. Op loopafstand van Beale Street kun je een avond de sfeer van Memphis proeven.

Best-bed-in-Memphis-Hotel-Napoleon

In de buurt van Memphis

Ik bezocht Memphis tijdens mijn rondreis New York -Texas. De stad bevindt zich op drie uur rijden van Nashville. Als je een roadtrip maakt is het leuk om beide steden te bezoeken. Zo combineer je twee muzieksteden tijdens je reis. Allebei heel verschillend, maar erg gezellig en veelzijdig.

LOVE-Memphis

Niet iedereen is fan van Elvis. Maar dat betekent niet dat je Memphis moet overslaan. Ga je Graceland bezoeken, trek dan ook wat tijd uit voor Memphis zelf. Want de stad heeft veel te bieden. Van geschiedenis tot nachtleven en bijzondere bestemmingen. Zo heb ik er me prima een dag vermaakt. En Elvis, die heb ik helemaal niet gemist…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.