Van New York naar Texas: Amerika reis dag 4: Dag Washington DC, hallo road trip!

Als je eenmaal in de huurauto zit, kan het echt beginnen: de road trip. De koffers hebben een plek gekregen, de navigatie is ingesteld en je gaat onderweg! Wij vertrekken uit Washington DC naar de eerste tussenstop voor de Great Smokey Mountains: Roanoke.

Ik word op tijd wakker en loop zo door het hotel naar de Starbucks, want die grenst aan het hotel. Nog net niet in mijn pyjama. Handig zo dichtbij. Ik haal een kaneelbroodje, een scone en natuurlijke koffie. Vandaag doen we rustig aan en halen we de huurauto om de road trip te beginnen.

Maar eerst lopen we nog een rondje door Washington DC. Ons hotel bevindt zich vlakbij de Mall. Het grote grasveld met aan de ene kant het Capitol en aan de andere kant het Washington Monument. Aan beide zijkanten vind je hier allerlei musea waarvan de toegang gratis is. Je kunt je hier dus dagen vermaken met het bezoeken van diverse musea.

Washington-DC-National-Museum-of-the-American-Indian

We lopen via de verschillende musea (het ene gebouw is nog mooier dan het andere) naar het Capitol. Dit gebouw stond tijdens ons vorige bezoek in de steigers en nu niet meer. Dus dat is al een pluspunt.

Washington-DC-Capitol-Flag-USA

Washington-DC-Capitol

Hier zijn ook weer de oude, vertrouwde eekhoorntjes te vinden. Het lijkt of eentje zit te genieten van een kippenpoot, maar ik hoop dat het was anders was….

Washington-DC-Squirrel-eats

Net als gisteren staan er alweer foodtrucks te wachten op hongerige klanten. Vanaf het grasveld voor het Capitol heb je een mooi uitzicht op het gebouw en de Mall met het Washington Monument.

Washington DC Capitol and Monument #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

We bezoeken de United States Botanic Garden. Dit bevindt zich bijna naast het Capitol. Vanuit de kassen kun je hem vanonder de bijzondere planten zien staan. Hier kun je zeldzame bloemen en planten bekijken en er is zelfs een tropisch gedeelte. Lekker warm!

Washington-DC-Botanical-Garden-Capitol-View

Heb je ooit een chocoladeboom gezien? Die vind je hier…

Washington-DC-Botanical-Garden-chocolate-tree-bord

Washington-DC-Botanical-Garden-Chocolate-Tree

De US Botanic Garden is leuk om te bezoeken. Het is niet heel groot, maar als je van bijzondere bomen, bloemen en planten houdt, is het zeker een aanrader.

Washington-DC-Bianca-Amerika-reis-blog

Dan is het tijd om de huurauto op te halen en gaan we onderweg naar de volgende bestemming: Roanoke!

road-trip-USA-naar-Roanoke-Amerika-blog
Dit is al de derde keer dat we in Roanoke verblijven. Dit omdat het een handige tussenstop is als je vanuit Washington DC of Philadelphia komt. Alles komt ons dan ook heel bekend voor. We slapen weer in het vertrouwde Econo Lodge Civic Centre motel in Roanoke

TGI-Fridays-in-Amerika

We checken snel in en rijden naar TGI Fridays, een paar minuten verderop. Vorige keer toen we in Roanoke waren, gingen we wat eten in het centrum. Dat is ook echt een aanrader. Omdat we nu wat later zijn, kiezen we voor TGI Fridays wat ook altijd geweldig is. Als voorgerecht kip met jack Daniels-saus, enorme gyoza’s. En dan komt het hoofdgerecht nog: southern fried chicken sandwich met avocado. Het smaakt allemaal goed.

Food-in-America-TGI-Fridays

De bediening is heel aardig. Ze doen hun best mijn account te vinden zodat ik rewards kan sparen en als we vertrekken krijgen we drinken to go mee.

★Tip: Wil je ook gratis eten en drinken in Amerika of sparen voor korting bij ieder bezoek aan een restaurantketen? Lees dit artikel dan.

Daarna gaan we voor het eerst deze Amerika vakantie naar een Walmart Super Centre. En dan ben je niet in een kwartiertje klaar. Ik niet in ieder geval… Hier vermaken we ons wel een uurtje.

ijs-bij-Walmart-in-Amerika-eetdagboek

Walmart-Amerika-blog-shopblog

Enorme bakken ijs, vreemde smaken chips, kleding, en goedkope make-up. Het blijft een uitje op zich. Vorige reizen waren we er altijd rond Halloween, maar nu liggen de schappen vol met konijntjes voor Pasen.

★ Lees verder: Dag 5: Echt Amerikaans ontbijten en naar Pigeon Forge

Benieuwd naar de route van deze reis? In maart/april maakte ik een roadtrip: Rondje New York-Texas en die route vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.