Eetdagboek Amerika New York – Texas: Week 1

Van vliegtuig-eten tot een chique restaurant. Van de lekkerste hamburgers tot bananenpudding. Dit is mijn eetdagboek tijdens mijn Amerika road trip: Van New York naar Texas!

Een maand lang eten in Amerika: Week 1

Ook dit keer neem ik je weer mee tijdens mijn culinaire reis in Amerika. Tijdens mijn road trip van vier weken speelt eten best wel een grote rol. Ik vind het geweldig om nieuwe gerechten uit te proberen en kan me uren vermaken in supermarkten zoals de Walmart om de lekkerste dingen mee te nemen.

Dag 1

Rond 13:00 uur vertrekt het vliegtuig. Ik heb ’s ochtends alleen een stukje cake en koffie gehad van Starbucks. Nadat we een uur in de lucht zijn, krijgen we al een maaltijd. Pasta, een salade, een broodje en een muffin. Tijdens het vliegen kan ik niet zo veel eten. Door de zenuwen waarschijnlijk, want vliegen is geen hobby van me.

eten-in-het-vliegtuig

Als we bijna in New York zijn, krijgen we nog een pizzaatje.

pizza-in-vliegtuig

Genoeg pizza en pasta dus. Kom maar op met die hamburgers en ander lekker Amerikaans eten!

Zodra we op de hotelkamer zijn, is het belangrijkste om in te slaan drinken. Gelukkig zit er een 7-Eleven tegenover het hotel en daar halen we wat drinken op. Ook deze nieuwe Coca-Cola. Ik las dat deze ook in Nederland in de winkels zou liggen, maar ik heb hem nog niet gezien. Ik vind hem in ieder geval best lekker!

orange-vanilla-cola

’s Avonds gaan we eten bij 5 Napkin Burger. Hier hebben we naar uitgekeken. Het stond op de planning om hier de eerste avond van de vakantie te gaan eten. De moeheid verslaan en er nog een leuke avond van maken.

Eten-in-New-York-Five-Napkin-Burger

Ik kies een salade met verse tonijn. Zo lekker en je krijgt best veel zoals je ziet. Je kunt kiezen uit 5 salades en dan kiezen uit een burger, kip, zalm, tonijn of een vegetarische optie erop.

Dag 2
De eerste volle dag in New York! Ik wordt vroeg wakker door de jetlag. Ik heb de muffin uit het vliegtuig bewaard en dat wordt mijn ontbijtje.

muffin

Naast het hotel zit een Pret a Manger. Hier ontbijten we met lekkere koffie en broodjes ei, kip en avocado toast. Je hebt hier een ruime keuze en de broodjes zijn niet zo enorm. Dat is fijn als je niet zo’n grote honger hebt, of als je meerdere dingen wilt uitproberen. Ik neem een broodje kip met balsamico dressing.

pret-a-manger-in-New-York

We lunchen bij de grootste en meest bijzondere Starbucks waar ik ooit ben geweest.
Lees er hier meer over.

Starbucks-Roastery-in-New-York

Je vindt hier een menu met speciale Starbucks-koffiecreaties. Ik had een soort latte met praline-melk. Heel lekker. ’s avonds eten we bij Applebees in de buurt van Times Square

eten bij Applebees in New York

Een combi van zalm en spareribs. En buffalo wings met ranch-saus. Hou jij ook zo van ranch-saus? Ik bestel het heel vaak als ik in Amerika ben en het liefst neem ik ook nog een paar flessen mee naar huis.

Dag 3

Vroeg opstaan en met Starbucks koffie de trein in richting Washington DC. Ik heb nog een KLM-koekje en dat is mijn ontbijtje voor vandaag…

Starbucks-in-de-trein

…plus de bananenpudding van Magnolia Bakery die ik gisteravond in New York heb gekocht. Zo lekker!

Magnolia-Bakery-bananenpudding

Magnolia-Bakery-banana-pudding

De lunch is ook geweldig en bestaat uit een hamburger van Shake Shack en lekkere frisse citroenlimonade op het station van Washington DC.

Lees hier meer over Shake Shack.

Shake-Shack-Washington-DC-Station

Na een dag in Washington eten we ’s avonds bij Capitol Grill. Dit is een restaurantketen die bekend staat om de lekkere steaks.

steak-tartare-Capital-Grill

Het begint al goed, want we krijgen lekker vers brood met boter. Als voorgerecht delen we de steak tartaar met toast en een eitje. Dat smaakt goed.

Filet-mignon-Capital-Grill

Ik heb de filet mignon en die is superlekker. Daarbij wat asperges en friet en de signature cocktail met ananas. Neem wel een goedgevulde portemonnee mee als je hier gaat eten.

Dag 4

Aan het hotel grenst een Starbucks en daar haal ik koffie en hele kleine scones. Prima om de dag mee te beginnen.

Starbucks-Hotel-Washington-DC

Een lunchpakket van de Starbucks, bestaande uit een broodje kalkoen en stukjes appel en wortel met een sausje. Niet helemaal mijn ding.

Starbucks

We delen nog een van de lekkere brownies die ik uit New York heb meegenomen van Fat Witch Bakery.

brownie-fat-wich

’s Avonds gaan we naar de TGI Friday’s in Roanoke.

TGI-Fridays-in-Amerika

Het eerste bezoek aan deze keten deze vakantie. Hier hebben we altijd goede ervaringen mee. Als voorgerecht nemen we de kip met Jack Daniels-saus en enorme gyoza’s.

TGI-fridays-voorgerecht

Als hoofdgerecht neem ik de southern fried chicken sandwich met avocado. Lekker!

Food-in-America-TGI-Fridays

Als bijgerecht patat en broccoli. Bij vertrek vraagt de bediening of we nog een drankje meewillen voor onderweg. Dat is aardig. De drankjes gaan mee de auto in, want we gaan nog even shoppen bij Walmart!

ijs-bij-Walmart-in-Amerika-eetdagboek

Natuurlijk heb ik veel lekkers gezien, maar niet alles kan mee…

Dag 5

Van een ontbijtje bij Cracker Barrel word ik altijd erg blij. Lekker Amerikaans, lekker veel. En daarna even rondkijken in het winkeltje en iets leuks of lekkers mee naar huis nemen.

Breakfast-at-Cracker-Barrel

Bij Cracker Barrel neem ik de grandma sampler. Dan heb je van alles wat, bacon, ei, hashbrowns, biscuits en pannenkoeken!

Lees hier meer over Cracker Barrel in Amerika.

In Pigeon Forge eten we die avond bij het restaurant van Paula Deen. Een bekende tv-persoonlijkheid in Amerika. Dit restaurant heeft een soort all you can eat concept. Voor 22 dollar pp mag je in totaal 3 gerechten van de kaart kiezen en 4 bijgerechten. Maar als je die gerechten op hebt, worden ze gratis weer aangevuld. En het toetje is inbegrepen.

Paula-Deen-Fried-Green-Tomatoes

Ik begin met de Fried Green Tomatoes, gefrituurde groene tomaten met een sausje en ui. Een bijzondere smaaksensatie, maar wel lekker!

Foos-Pigeon-Firge-restaurant-Paula-Deen

Dan volgt het hoofdgerecht: Spareribs, Fried chicken en Chicken dumplings, als bijgerecht mac & cheese, broccoli casserole, coleslaw en poppyseed tossed salad. Een tafel vol! En dit wordt dus bijgevuld als het op is…

Paula-Deen-brownie-Pigeon-Forge-restaurant-Blog

En als toetje een heerlijke ooey gooey butter cake, een soort brownie. Achteraf heb ik spijt dat ik geen pakket heb meegenomen om thuis dit soort brownies te kunnen bakken, want ze zijn echt wel lekker. Zo’n pakket is verkrijgbaar in de winkel van Paula Deen, onder het restaurant. Hier zijn tal van kookspullen en boeken te koop. Leuk om even rond te struinen.

Ole-Smoky-Moonshine-Tasting-Pigeon-Forge

Hierna gaan we nog moonshine shotjes drinken bij de tasting van Ole Smoky Moonshine. Je betaalt 5 dollar per persoon en dan mag je tal van smaken proeven. Naderhand krijg je een kortingsbon van 5 dollar per persoon voor als je iets koopt. Dat doen we, een fles watermeloen whisky gaat mee als souvenir.

Dag 6

We ontbijten in het hotel in Pigeon Forge. Hier kun je ook zelf wafels maken, maar dat sla ik even over. Ik heb genoeg aan wat yoghurt, een biscuit ( zout broodje), wat ei en worstjes. Fijn dat ze hier groene thee hebben. Dat is niet altijd even makkelijk te vinden in Amerika.

Amerikaans-ontbijt-hotel

Als lunch eten we een hotdog met een heel mooi uitzicht. We zijn in Rock City en hier heb je uitzicht op wel 7 staten!

hotdogs-with-a-view-Rock-City

In Chattanooga eten we voor het eerst deze vakantie bij een van onze favoriete restaurants: PF Chang’s!

PF-Changs-Chattanooga-interior

Naast de Mongolian Beef en de Sesame Chicken probeer ik deze keer ook de Miso Salmon. Die is ook erg lekker! En groene thee erbij.

Lees hier meer over PF Chang’s in Amerika.

PF-Chang-chinees-restaurants-in-Amerika

Dag 7

In Nashville eten we bij het Rainforest Cafe. Ik kies voor een heerlijke en grote pokebowl. Bovenop zitten wonton stukjes, dat geeft het een extra bite en de hoeveelheid tonijn is ook prima.

Poke-Bowl-Rainforest-Cafe

Altijd leuk om in dit bijzondere restaurant te eten! Lees hier meer over het Rainforest Cafe in Amerika.

Rainforest-Cafe-Nashville-Interior

In Nashville dink ik een watermeloen-wodka slush puppie.

Drinks-in-Nashville

En ’s avonds eten we in stijl in het restaurant van countryband Florida Georgia Line.

Restaurant-FGL-in-Nashville-Bianca

Ik neem de flatbread met bourbon bbq chicken. Als je hier langer blijft zitten, kun je ook nog genieten van een liveband. FGL House vind ik een aanrader als je Nashville bezoekt.

Food-Nashville-restaurant-FGL

Een geweldige eerste eet-week al zeg ik het zelf. Gezonde salades, een lekkere burger van Shake Shack en de bananenpudding van Magnolia Bakery. Nieuwe dingen geproefd en dingen die al eerder had gegeten en waar ik erg naar uitkeek om ze opnieuw te proeven. Het restaurant van Paula Deen vond ik een leuk concept en de gerechten zijn weer anders dan in de meeste restaurants. Ik hou wel van deze stijl van eten, huisgemaakt en door het concept kun je meerdere gerechten proberen. Dit restaurant heeft meerdere locaties, dus wie weet kom je er een keer in de buurt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.