8x Amerikaanse dingen in Nederland

Het duurt en duurt. Wanneer mogen we weer naar Amerika? Wanneer gaan de grenzen weer open zodat we naar de VS kunnen reizen? We moeten volhouden, want op een dag kan het weer en dan gaan we genieten als nooit tevoren. Tot die tijd kunnen we het gemis aan Amerika een heel klein beetje verzachten door Amerikaanse dingen in Nederland te doen. Niet hetzelfde, ik weet het, maar je moet toch wat. Ik heb een paar Amerikaanse dingen in Nederland op een rijtje gezet. Spoiler: het heeft vooral te maken met eten

Naar TGI Fridays in Nederland!

Een van de weinige echte Amerikaanse restaurants die naar Nederland zijn gekomen. Amerikaanse booths, een menukaart met klassiekers, waaronder de Jack Daniels-saus, crazy shakes en s’mores pie! Goed nieuws, want er komt een tweede vestiging van TGI Fridays in Rotterdam! Kijk op de website van Fridays voor meer informatie.

Naast TGI Fridays zijn er nog een aantal Amerikaanse ketens die het gewaagd hebben om naar Nederland te komen. Ik heb ze hier voor je op een rijtje gezet.

Kaneelbroodjes bestellen bij Cinnabon

Amerikaanse kaneelbroodjes! Cinnabon komt uit Amerika en heeft een paar vestigingen in Nederland. Gelukkig kun je deze heerlijke kaneelbroodjes thuis laten bezorgen. Bestellen kan via de website van Cinnabon.

cinnabon-for-breakfast

Mall of the Netherlands bezoeken

Nederland heeft er een groot winkelcentrum bij in Amerikaanse stijl. Eindelijk! Voor alle bloedhete zomers, ijskoude winters en regenachtige herfstdagen: een overdekt winkelcentrum. Het leuke is dat je hier een aantal Amerikaanse winkels kunt vinden, ,Victoria’s Secret, Dunkin Donuts en het superleuke Bath & Body Works!

Eekhoorns spotten in Tilburg

Het zijn dan wel Siberische eekhoorns, maar toch doen deze schattige eekhoorntjes me denken aan Amerika. Tijdens Amerika reizen kom je vaak grondeekhoorns tegen in de National Parks en ze blijven leuk. Onlangs maakte ik een uitstapje naar Tilburg en het Wandelbos zit vol met eekhoorntjes. Het voelde een beetje alsof we in Amerika waren door al die vliegensvlugge diertjes.

Dunkin Donuts laten thuisbezorgen

Er zijn al een aantal vestigingen van deze Amerikaanse keten, maar je kunt de donuts van Dunkin door heel Nederland laten bezorgen. Wist je dat er ook een heleboel vegan-donuts verkrijgbaar zijn?

Amerikaanse geuren bestellen bij Bath & Body Works

Laat je huis naar pumpkin spice ruiken! Bath & Body Works is mijns inziens typisch Amerikaans. Als ik in Amerika ben, loop ik hier altijd even naar binnen. En dan is er zoveel keus! Je vindt er huisparfums, zeepjes, hand sanitizers, kaarsen en nog veel meer. Lekkere geuren, vaak best wel zoet, maar mij doen ze denken aan mijn Amerika-vakanties. Via de website van Bath & Body Works kun je online bestellen.

Zelf een drankje verzinnen bij Starbucks

Af en toen waaien er drankjes uit Amerika over naar de Nederlandse Starbucks. Deze zomer kun je de pink drink bestellen. Maar wist je dat je bij Starbucks zelf je drankje naar wens kunt customizen? Op deze manier kun je enigszins je favoriete drankjes uit Amerika nabootsen.

Amerikaanse boodschappen bestellen

Een van de leukste dingen in Amerika vind ik boodschappen doen in een enorme supermarkt zoals Walmart. Gelukkig zijn er in Nederland ook een aantal (web)shops waar je Amerikaanse boodschappen kunt doen. Ranch-saus, Caramel M&M’s en andere snacks en snoep. Zorg wel voor een goedgevulde portemonnee, want de prijzen zijn niet Amerikaans. Bovenstaande snacks bestelde ik bij Kelly’s Expat Shop die bovendien ook een aantal fysieke winkels heeft.

Heb jij nog tips voor Amerikaanse dingen in Nederland? Laat het hieronder weten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.