P.F. Chang’s China Bistro – Restaurant in Amerika

Wanneer ik in een niet-Aziatisch land ben, vind ik het altijd leuk om Aziatisch te eten. Want in ieder land is het weer anders en vaak ook speciaal afgestemd op de smaak van de bevolking. In Amerika vind je P.F. Chang’s China Bistro. Deze restaurantketen biedt Chinees-Amerikaanse gerechten en een mooi Aziatisch interieur.

Eten en drinken in P.F. Chang’s Restaurant

Bij P.F. Chang’s kun je genieten van allerlei Aziatische gerechten die zijn bereid met verse ingrediënten. Op het menu staan traditionele Chinese gerechten en innovatieve fusion maaltijden met invloeden uit zuidoost Azië. Een paar voorbeelden zijn Crispy Honey Chicken, Beef with Broccoli, Hong Kong Style Sea Bass en Chang’s Lobster & Shrimp Rice.
Op de drankenkaart staan cocktails, Aziatischer bieren, wijnen, verschillende soorten thee en ook sake. P.F. Chang’s biedt bovendien vegetarische en gluten-vrije gerechten en een ‘Delightful Dishes’ menu: gerechten met maximaal 600 calorieen.

Amerikaans Chinees restaurant PF Chang's

Bron: www.pfchangs.com

Ook is er een voordelig menu voor 2 personen: ‘P.F. Chang’s for Two.’ Voor $39,95 kies je 2 soepjes, 1 voorgerecht, 2 hoofdgerechten en 2 toetjes. (Drinken en tax niet inbegrepen.)

In het restaurant komt er aan tafel eerst een ober een saus bereiden, naar jouw wens. Wil je pittig of mild? Dat kan allemaal. Deze saus is trouwens perfect voor de dumplings. Andere aanraders bij P.F. Chang’s vind ik de Chang’s Chicken Lettuce wrap, Mongolian Beef en de Sesame Chicken.

Het interieur van van P.F. Chang’s Restaurant

De inrichting van de P.F. Chang’s restaurant bestaat uit een stijlvolle combinatie van Aziatische sferen en de herkenbare Amerikaanse booths, stenen beelden, handgeschilderde versieringen en knusse verlichting. Het geheel doet gezellig aan. Een kenmerkend figuur van de restaurantketen is een groot paard dat meestal buiten staat.

Loop alvast even binnen via Google Streetview!

PF-Chang-chinees-restaurant-in-Amerika.jpg

Bron: www.pfchangs.com

Geschiedenis van P.F. Chang’s Restaurant

P.F. Chang’s werd in 1993 opgericht door Paul Fleming and Philip Chiang. Het eerste restaurant werd geopend in Scottsdale Arizona. De bedoeling was om een Chinees restaurant te creeëren in de stijl van een steakhouse. Met veel minder gerechten dan bij een normaal Chinees restaurant, maar ook met items die er normaal gesproken niet te krijgen waren. De oprichters hebben als doel om Chinese gerechten van een hoge kwaliteit, tegen een betaalbare prijs aan te bieden, zodat zoveel mogelijk mensen ervan kunnen genieten.

Locaties van P.F. Chang’s restaurant

Momenteel zijn er meer dan 210 P.F. Chang’s restaurants in de VS en vind je in de supermarkt ook kant en klaar maaltijden van deze restaurantketen. Tijdens de vakantie probeer ik meestal wel een of 2 van deze gerechten, maar uit eten gaan is natuurlijk leuker en een stuk lekkerder.

Benieuwd of je tijdens je Amerika rondreis ook in de buurt bent van een P.F. Chang’s? Kijk dan even op de website van P.F Chang’s restaurant voor de locaties. Er zijn tevens 70 Internationale locaties, met onder andere vestigingen in Istanbul en Dubai. Maar helaas (nog) niet in Nederland.

P.F. Chang’s restaurant in Amerika vind ik zeker een bezoek waard. Niet alleen omdat het een thema restaurant is maar ook omdat het eten erg lekker is, de inrichting stijlvol is en de bediening vriendelijk. En het is natuurlijk iets heel anders dan de bekende ketens zoals Denny’s, T.G.I. Friday’s en Outback Steakhouse.

2 thoughts on “P.F. Chang’s China Bistro – Restaurant in Amerika

  1. Grappig, ik heb nog nooit van deze keten gehoord! De volgende keer dat we in Amerika zijn, zullen we er eens op letten 🙂 Fijn trouwens dat ze ook gezonde gerechten hebben met weinig kcal, dat vind ik bij de Cheesecake Factory ook een goed initiatief.

    • Het is echt een aanrader 🙂 Steeds meer restaurants bieden gelukkig gezondere opties aan. Zo blijft er meer plek over voor een toetje 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.