Ole Smoky Tennessee Moonshine – Gatlinburg

ID-please! Wordt er streng aan mij gevraagd wanneer ik aan de houten bar ga staan. Het is gevuld met kleine plastic borrelglaasjes en grote flessen Moonshine. Nadat ik heb aangewezen waar mijn leeftijd zich bevindt op het Nederlandse paspoort mag ik kiezen wat ik wil. Maar ik mag ook alle smaken proeven!

Houd je wel van een drankje? En dan vooral van sterke drank? Dan ben je in Gatlinburg, Tennesee op de goede plek. Hier vind je namelijk tal van winkeltjes waar ze Moonshine verkopen. Ik bezocht Ole Smoky Moonshine!

Ole Smoky Tennessee Moonshine in GatlinburgMoonshine is een soort Whiskey in bijvoorbeeld de smaak aardbei, appeltaart, perzik, Sweet Tea, Lemon Drop, White Lightnin’  en Moonshine Cherries. De naam Moonshine is een term die gebruikt wordt voor zelfgemaakte sterke drank. De naam is waarschijnlijk ontstaan doordat het stoken van alcohol vroeger illegaal was en dit werd daarom ‘s nachts bij maanlicht gedaan om maar niet ontdekt te worden.

Ole Smoky Tennessee Moonshine Holler in Gatlinburg

Ole Smoky Moonshine is een grote winkel waar niet alleen Moonshine wordt verkocht, maar ook wordt gestookt. In destilleerderij ‘The Holler’ in Gatlinburg kun je zien hoe de Moonshine gemaakt wordt!  Dit is bovendien de meest bezochte destilleerderij van Amerika. De winkel staat vol met stellingen met de bekende moonshine jars, in verschillende smaken.

Er staan handige kaartjes met recepten voor cocktails met Moonshine. Het is een gezellige boel en tegen een kleine betaling mag alle smaken proeven bij de verschillende barretjes die zich in de winkel bevinden.

Neem alvast een kijkje binnen in Ole Smoky!Jars of Moonshine

Buiten de winkel vind je een pleintje met een podium en houten schommelstoeltjes waar je geregeld kunt genieten van live muziek uit de Great Smokey Mountains en omstreken.

Let op: tegenwoordig kun je niet meer gratis proeven, maar tegen betaling van een paar dollar mag je wel de verschillende soorten moonshine proberen.

souvenirs merchandising Ole Smoky Tennessee Moonshine in GatlinburgHoud je niet zo van drank? Dan kun je ook genieten van Moonshine Taffy snoepjes of een leuk souvernir kopen.

Ole Smoky Moonshine Tennessee vind je in Gatlinburg; 903 Parkway.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.