Van New York naar Texas: Amerika reis dag 17: Aan de kust van Texas

Dag 17 van de Amerika reis. We zijn in Texas en vandaag rijden we naar de kust: Texas aan zee! We verlaten San Antonio en gaan onderweg naar Corpus Christi.

Na weer een lekker ontbijt in het Best Western River Walk in San Antonio, dit keer bouw ik mijn eigen breakfast burrito, pakken we de spullen in en gaan we naar de volgende stop van de rondreis. Dit wordt Corpus Christi. Een kustplaats aan Texas aan de Golf van Mexico.

We slapen een nachtje in hotel/resort Schlitterbahn in Corpus Christi. Hier zit een waterpark aan vast, maar dat is nu gesloten. Ik dacht dat alle zwembaden dicht zouden zijn, maar het zwembad achter het hotel is gewoon open en het heeft een bar in het zwembad! Dit is iets wat ik naast handdoekdieren al zo graag eens wilde meemaken op vakantie: een zwembadbar.

Maar voordat ik hier een kijkje kan nemen, moet ik nog even wachten, want we gaan eerst de natuur bekijken aan de kust van Texas: we rijden naar Padre Island National Seashore.

Padre-Island-in-Texas

Dit valt onder de National Park service, dus je rijd langs zo’n bekend rangerhokje en krijgt je na betaling een plattegrond met meer informatie.

Padre Island is 230 km lang en loopt tot aan Mexico.Het is het langste barrière-eiland ter wereld. Hier vind je een beschermd kustgebied en veel ongerepte natuur met stranden, duinen en graslanden.

Grassland-Nature-Trail-Padre-Island

Padre Island is tevens een broedplaats voor de Kemps zeeschildpad. Soms is het mogelijk om te zien hoe de kleine schildpadden naar zee waggelen en af en toe worden er ook schildpadden uitgezet waardoor je dit kunt meemaken. Hou hiervoor de website van Padre Island in de gaten.

Strand-Texas-Amerika-kust-Corpus-Christi-Padre-Island

Padre Island, Texas, Usa #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

Als eerste maken we een rondje over een wandelpad langs grasduinen. De Grassland Nature Trail van 1,2 kilometer. Ik had graag de Gulf Coast kangaroo rat gezien, maar helaas zien we niet veel andere dieren dan grote sprinkhanen en vogels. Misschien maakt dit minder indruk dan de andere prachtige natuurparken die ik al heb gezien in Amerika, omdat zo’n soort duingebied in Nederland ook te vinden is. Maar als je op zoek bent naar een ongerept strand, dan is dit best een mooie plek.

Beach-Padre-Island

Er zijn delen die speciaal geschikt zijn om te vissen en voor watersporten, maar er is ook een stuk strand met een paviljoen met voorzieningen, waaronder deze ijswagen/schoolbus die vrolijke liedjes speelt.

schoolbus-Texas-strand

Padre-Island-seaguls-Amerika

Even later rijden we op de terugweg naar Corpus Christi langs Sonic Drive Inn. Het eten is hier best lekker. In dit restaurant kun je niet naar binnen, maar parkeer je naast een enorme bestelzuil. Je doet je bestelling en even later wordt het afgeleverd. Ik kies voor chicken tenders en een milkshake en die wordt geserveerd met een kersje erop. Leuk Amerikaans!

Sonic-drivethrough-restaurant-in-Amerika

Amerika-milkshake-kersje

Tegen het eind van de middag is het zover. We gaan zwemmen en naar de bar in het zwembad. Maar hoewel het buiten heel warm is, is het zwembadwater nog warmer. Dit is best lekker, maar had niet gehoeven, want als je op de onderwater-barkrukken gaat zitten, is het best fris. Maar je hoort mij verder niet klagen, want ik heb eindelijk mijn bar in het zwembad. En daar moet op gedronken worden. Het is even wachten op de rum, maar even later heb ik een cocktail in het zwembad

Schlitterbahn-Corpus-Christi

Het was vandaag een lekkere warme dag, maar helaas betrekt de lucht tegen de eind van de avond. En wat doe je dan? Yes, shoppen in een overdekt winkelcentrum. We rijden naar La Palmera. Gelukkig niet zo ver weg…

weer-Texas

We hebben geluk, want ons favoriete restaurant, PF Chang’s, is hier ook te vinden en grenst zelfs aan het winkelcentrum. We nemen voor het eerst de chicken curry hier en dat is ook een aanrader. Lekker en met veel groente.

PF-Changs-Curry

Lees verder: Dag 18: Space & koekjes!

★ Benieuwd naar de route van deze reis? Die vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.