Mijn 10 favoriete natuurparken in Amerika

Ik ben natuurlijk nog lang niet overal in Amerika geweest, maar ik heb al heel wat adembenemend mooie natuur mogen aanschouwen. Ik laat je 10 van mijn favoriete natuurparken in Amerika zien. Ik zou er graag nog een keer naartoe willen om er meer van te ontdekken, want in deze parken raak je niet uitgekeken!

Yellowstone

Yellowstone National Park is misschien wel het meest veelzijdige park uit het rijtje. Hier bekijk je de natuur niet alleen, maar hoor, voel en ruik je de natuur! De warmwaterbronnen met zwavelgeur, de kringelende mist die je bedekt onder een laagje water en geluiden van opborrelend water. Bossen, vlaktes, hoogtes en de meest mooie kleuren, vreemde vormen, bizons en nog veel meer. Lees hier meer over Yellowstone National Park.

Yellowstone-National-Park

Death Valley

Ik heb eigenlijk maar een heel klein deel van dit bijzondere park gezien. Ik heb het heetste deel van het park bezocht en het idee om door een bloedhete woestijn te rijden voelt best wel eng aan. Maar wat een avontuur! Echt een bijzondere plek op aarde om te bezoeken en als je de koele auto verlaat en in de hitte stapt van Badwater Basin, weet je niet wat je meemaakt!

Death-Valley-Badwater-Basin-in-Amerika

Grand Teton

Grand Teton National Park bevindt zich enigszins in de schaduw van het machtige Yellowstone. Mijn tip: Sla het niet over! De bergketen waar Grand Teton bekend om staat, is adembenemend mooi. Het weerspiegelt in het water en vormt de achtergrond van je autorit door het park. Twijfel je nog? Hier vind je een aantal redenen om Grand Teton National Park niet over te slaan.

Grand-Teton-National-Park-in-Amerika

Yosemite

Yosemite National Park was het allereerste National Park dat ik bezocht in Amerika. Na een paar dagen in San Francisco gingen we de natuur in. Vanuit een historisch hotel bezochten we de enorme Sequoia bomen, de geweldige uitzicht bij Glacier Point, watervallen, Yosemite Valley en de Tioga Pass. Lees hier meer over Yosemite National Park.

glacier-point-in-yosemite-national-park

Canyonlands

Hoewel het bezoek aan Canyonlands niet helemaal vlekkeloos verliep, was het een geweldige ervaring om dit park te bezoeken. Misschien ook wel omdat we er een prachtige zonsondergang zagen! Vooral het Needles gedeelte voelt vrij ruig en ongerept aan en tijdens de wandeling kwamen we weinig mensen tegen, maat dat maakt het ook wel weer bijzonder!

Canyonlands-Green-River-Overlook

Bryce Canyon

Ik vind Bryce Canyon National Park een uniek park. De rode rotsen, de bijna buitenaardse omgeving. Het park heeft prachtige uitzichtpunten en ik moet nog een keertje terug om de wandeling naar beneden te maken!

Uitzicht-Bryce-Canyon

Great Smoky Mountains

In de Great Smoky Mountains zag ik voor het eerst een beer!  In het gedeelte dat Cades Cove heet, reden we met de auto een rondrit die je langs bossen, heuvels en geschiedenis brengt. Ook de rit naar de Great Smoky Mountains via de Blue Ridge Parkway is de moeite waard en de uitzichten zijn geweldig. In dit bosrijke gebied kun mooie wandelingen maken.

Great-Smoky-Mountains-Gatlinburg-bezienswaardigheden

Arches

In Arches National Park zie je goed hoe wonderlijk de natuur kan zijn. Hier spelen natuurlijke bogen de hoofdrol, maar ook grillige vormen en balancerende rotsen. Het is geweldig om hier te wandelen en rond te rijden. Je voelt je hier ontzettend klein tussen al het natuurgeweld.

Reizen-naar-Amerika-Arches-National-park

Badlands

Badlands National Park vind ik zo bijzonder. De rotsen hebben de meest fantastische kleuren. Hier rondrijden voelt soms aan alsof je je op een andere planeet bevindt. En dat geld ook voor de wandelingen die je er kunt maken. Bekijk hier meer foto’s.

Badlands-in-South-Dakota

Everglades

De Everglades is weer een heel ander park. Hier draait het vooral om alligators! Maak een boottocht langs de mangroves, de bomen in het water en spot alligators, allerlei soorten vogels en misschien wel zwijnen en wasberen.

Everglades in Florida

Natuurlijk horen de de volgende parken die ik heb bezocht ook thuis in dit rijtje: Rocky mountains, Shenandoah, Zion, Grand Canyon en Mesa Verde.

★Tip: Een van mijn mooie souvenirs uit Amerika is het boek 59 Illustrated National Parks. Een naslagwerk met de mooiste National Parks en prachtige prenten/ posters. Voor dit boek hoef je niet helemaal naar Amerika, want het is hier online verkrijgbaar.

Wat is jouw favoriete natuurpark in Amerika?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.