Van New York naar Texas: Amerika reis dag 19: Aan de Texaanse kust in Galveston

Vandaag rijden we weer richting de Golf van Mexico en bezoeken we het schiereiland Galveston. Hier vind je niet alleen mooie murals maar ook prachtige Victoriaanse gebouwen, gezellig winkels, leuke restaurants en een groot strand.

We worden wakker in het Best Western hotel in het plaatsje Webster, dit omdat het zich zo handig dichtbij Houston Space Center bevindt. We slapen op de begane grond en dat is op een paar stappen van het prima ontbijt. Er is een yoghurtmachine en een wafelmachine en voor die laatste kies ik. Ik maak een Texas wafel en versier hem met allerlei zoets. Morgen doen we wel weer gezond 😉 Bij dit ontbijt kun je zelf ook bacon, aardappelen en ei pakken. En de bekende cornflakes, bagels en toast. Genoeg dus.

Texas-wafel-zelf-maken-in-Amerika

Wafels-in-Texas

Na het ontbijt stappen we in de auto en gaan we naar Galveston. Vanaf het hotel is dit schiereiland te bereiken in iets minder dan een half uur.

Galveston ligt aan de kust van Texas en misschien heb je wel eens van deze plaats gehoord, want in 1900 werd de stad verwoest door een orkaan die nu bekend staat als de Great Storm. Een derde van de stad werd weggevaagd. Bij wederopbouw van de stad plaatste men een zeemuur van 16 km om beter beschermd te zijn tegen het water.

1882-Galveston-Texas

Galveston-Mural-polarbear

We parkeren de auto achter de Starbucks en gaan zo het Strand District verkennen. Hier zijn prachtige gebouwen te vinden. Je kijkt je ogen uit. Dit is de Victoriaanse wijk en je vindt er restaurants , toeristenwinkels, antiekwinkels en barretjes. Bij een leuke snoepwinkel neem ik nog een zakje vol Taffy’s mee.

Galveston Candy Store #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

taffy's-galveston

We vermaken ons hier prima. We bekijken wat leuke winkeltjes, bewonderen de gebouwen, poseren voor mooie muurtekeningen en klimmen op grote stoelen.

Galveston-big-Chair

The-Strand-shops-in-Galveston

Voor de lunch lopen we naar Rainforest Cafe, want die zit hier ook!  Een van mijn favoriete themarestaurants ooit. Dit is een grote vestiging en hier zit ook een attractie bij. Met een bootje vaar je dan door een soort regenwoud. Hoe het is weet ik niet, want we besluiten er alleen te gaan eten. Ik kies voor de tonijntaco’s en die zijn erg lekker.

Rainforest-Cafe-Tuna-Taco's-Galveston-texas

Tegenover Rainforest Cafe bevindt zich de strand en de zee. En wat verderop zie je de historische pier van Galveston met allerlei vermaak, waaronder een reuzenrad. We lopen even kort over het strand.

Strand-Galveston-blog

De-Pier-in-Galveston

In een van de leuke winkeltjes raakten we in gesprek met de eigenaren. Ze vertelden ons veel over de omgeving en de geschiedenis van Galveston en dat we de gratis veerboot kunnen nemen om zo dolfijnen te spotten. En dat doen we.

Schepen-Galveston-Zee

We rijden naar de haven waar de veerboten vertrekken en informeren even of dit de juiste boot is. Even later stappen op de enorme veerboot richting Goat Island. Tijdens de overtocht spotten we inderdaad een paar dolfijnen, maar ze verdwijnen te snel om vast te leggen. Ook zien we heel veel pelikanen en meeuwen. Als de veerboot stopt, waarschuwt een van de bemanningsleden dat er niks te doen is op Goat Island. Dat had ik ook niet verwacht aan de hand van een kort onderzoek op Google Maps. We blijven aan boord en even later varen we weer terug naar Galveston.

ferry-from-Galveston

Helaas is het weer nu flink slechter geworden, We stappen weer in de auto en rijden naar een overdekt winkelcentrum: Baybrook Mall. Hier vermaken we ons wel even, onder andere bij Macy’s.

Texas-Roadhouse-Texas

Avondeten doen we vandaag bij Texas Roadhouse. Hier was ik nog niet eerder geweest, maar hoorde er vaak goede verhalen over. Als we binnenkomen zien we gelijk al enorme stukken vlees in de vitrine liggen. Het restaurant ziet er verder gezellig uit. We mogen in een booth zetten en even later krijgen we een soort zoete kadetjes voorgeschoteld met kaneelboter. Wat lekker! Hiermee moet je echt oppassen dat je er niet teveel van eet.

Texas-Roadhouse-bread

Ik had een voucher voor een gratis voorgerecht en we kiezen de Cactus Blossom. Dit lijkt heel erg op de Bloomin Onion van Outback Steakhouse. Als hoofdgerecht neem ik de ribs met friet en groente als bijgerecht.  Als je hier jarig bent, mag je naar voren komen en op een zadel plaatsnemen. Je wordt dan in het zonnetje gezet onder begeleiding van een liedje.

Restaurant-Texas-Roadhouse-in-Amerika

Van de vriendelijke serveerster krijgen we zelfs nog wat broodjes mee. Dit is ook perfect als ontbijtje/lunch wat mij betreft. We hebben heerlijk gegeten. Texas Roadhouse is een favoriet geworden en dus zeker een aanrader.

Texas-Roadhouse-cactus-blossom-and-cocktail

De dag is nog niet voorbij, want we gaan nog even shoppen bij de Walmart. Heel fijn om hier nog even te struinen en vreemde producten te bekijken zoals deze kaneeltandpasta…

kaneel-tandpasta

★★★Lees verder: Dag 20: Naar New Orleans!

★ Benieuwd naar de route van deze reis? Die vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.