Ontbijt in Amerika

Een Amerikaans ontbijtje is waarschijnlijk heel wat anders dan wat jij en ik ’s ochtends naar binnen werken als we thuis zijn. Er zijn verschillende soorten ontbijt in Amerika en er zijn tal van restaurants die gespecialiseerd zijn om de lekkerste of meest bijzondere ontbijtjes op tafel te zetten. Ik geef een paar tips voor ontbijten in Amerika!

Ontbijt in Amerika

In Amerika zul je merken dat het ontbijt van een heel ander niveau is. Er zijn verschillende ontbijtrestaurants met een enorme keuze aan ontbijt. In Amerika vind je best veel restaurants waar je kunt ontbijten. Bij sommige kun je zelfs de hele dag lang van de ontbijtkaart bestellen. De hele dag pannenkoeken dus! Naar wens kun je je bord samenstellen met ei naar keuze, aardappels, bacon, wentelteefjes en pannenkoeken met verschillende toppings.

Ontbijt-Crockett's-Breakfast-Camp

Verschil motel/hotel ontbijt

Toch is er een verschil tussen budgethotels en motels. Daar is het ontbijt vaak vrij simpel. Denk aan bagels, wat creamcheese (philadelphia), cornflakes en voorverpakte zoetigheden zoals muffins. Als je geluk hebt, is er een warm ontbijt en kun je zelf wafels of pannenkoeken maken. Bacon, eggs, worstjes en aardappelgerechten en het is een prima hotel qua ontbijt.

Beste ontbijtrestaurants in Amerika

Ik vertel je over een paar ontbijtrestaurants in Amerika waar ik graag kom en die ik tijdens mijn Amerika-reis niet wil overslaan.

Restaurant-Cracker-Barrel

★Cracker Barrel
Dit is een van mijn favoriete restaurants in Amerika. Tijdens mijn reizen wil ik hier op z’n minst altijd één keer heen. Het is zo lekker Amerikaans. Alle Cracker Barrels hebben dezelfde inrichting en op het menu staat southern homestyle cooking. Je kunt er fijn ontbijten en na 11.00 uur komt hier ook de lunchkaart bij. Je bestelt hier bijvoorbeeld een sampler en dan krijg je van alles wat. Je ei naar keuze, hashbrowns, bacon, biscuits of liever fruit erbij? Dat kan allemaal. Lees er hier meer over.

Breakfast-at-Cracker-Barrel

★Denny’s
Denny’s is natuurlijk ook een must visit in Amerika. Hun ontbijt is groot en uitgebreid. Je hebt er de grand slam die je zelf naar wens kunt samenstellen ( pannenkoek, ei, worst, aardappels, fruit, yoghurt en nog veel meer) en ook fit fare, wat meer op de calorieën let en met extra veel groente. Bekijk alvast het menu.

★IHOP
IHOP staat voor International House of Pancakes. En de pannenkoeken zijn er zeker lekker. Je kunt ze ook combineren met allerlei hartige dingen. Een perfect ontbijt dus. Meestal hebben ze tijdelijke bijzondere pannenkoeken in Halloween-style bijvoorbeeld. Helaas is de website van IHOP niet in Nederland te bezoeken, maar neem van mij aan dat er heel wat lekkers op de kaart staat!

Amerika-reis-Ihop-soorten-pannenkoeken

★The Egg & I
Bij The Egg & I vind je meer gezondere opties. Zoals avocado toast, havermout en natuurlijke eieren op alle mogelijke bereidingswijze. Bekijk hier alvast het menu en de locaties.

★Ga je naar Gatlinburg, bezoek dan vooral Crockett’s Breakfast Camp voor het lekkerste en uitgebreide ontbijt in een leuk ingericht restaurant. Lees er hier meer over.

Maar je hebt natuurlijk ook lokale adresjes. Authentieke restaurantjes die al jaren een typisch Amerikaans ontbijt op tafel toveren. Om die te vinden kijk ik graag op Tripdavisor en vul ik de locatie in en bekijk ik de reviews. Daarna kijk ik op de website van het desbetreffende restaurant, want ik ben dol op alvast menukaarten bekijken en dat is wel nodig, want in Amerika heb je meestal een enorme keus. Niet makkelijk voor iemand als ik die keuzestress heeft en niet kan kiezen…

bearclaw-bakery-in-cooke-city-breakfast

Ander ontbijt in Amerika

Heb je geen tijd om lang te tafelen tijdens je ontbijt? Dan is er genoeg mee te nemen voor onderweg. Haal iets bij Starbucks of bij een van de lokale bakkerijen. Sommigen zijn al heel vroeg open en bieden genoeg keuze. In sommige supermarkten kun je ook een verse breakfast burrito laten maken om mee te nemen of zoek een Whole Foods supermarkt. Daar is ook genoeg lekkers te vinden.

Whole-Foods-Market-koekjes-ontbijt

Goedkoop ontbijt in Amerika

Een ontbijt kan zo duur of goedkoop zijn als je het zelf maakt. Ga je vaker eten bij Denny’s, dan vind je op de kassabon meestal een kortingsbon voor hetzelfde restaurant. Als je je ANWB-pas laat zien, kun bij sommige restaurants ook een bepaald percentage korting krijgen. En als je jarig bent, mag je bij IHOP gratis pannenkoeken eten. Lees hier meer over gratis eten en drinken in Amerika.

Wat is jouw favoriete ontbijtrestaurant?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.